Bu evlilikteki amaç ne?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Sadece zihinsel engellilerin engel derecesi bir noktadan yüksekse kanunen izin verilmiyor diye biliyorum. Ayırt etme gücü yerinde olmadığı için izin verilmiyor. Ancak bazen vasi tayin edilerek onların rızasıyla olabiliyor diye düşünüyorum. Onun dışındaki engel türlerinde hukuken sakınca yok diye hatırlıyorum. Değişmiş de olabilir.

Ben engelli bireylerin birbiri ile evlenmesine karşı değilim. Bu şekilde evlenip mutlu olan çok kişi gördüm. Sadece bu evlilik gönül rızası ile olmalıdır. Engelli şahısların baskı ile evlendirilmesine karşıyım. İşte "Kızım Senin Gözün Görmüyor, Falancanın da Gözü Görmüyor, Çok Mutlu Olabilirsin, Onunla Evlenir misin?" gibi saçma müdahalelere tahammül edemiyorum. Malum engelliler hakkında onca konferanslar verilmesine, engellilerin de normal insanlardan farklı olmadığı yönünde anlatımlar olmasına rağmen, bizim toplumun engellilere bakış açısı hiç değişmemiştir. Sosyal ve içtimai alanlarda engelliler hep dışlanmıştır. Dolayısıyla onların sağlıklı ve mutlu bir aile kuracağı düşüncesi hep yadsınmıştır. Evlenmek isteyen engellilere hep ön yargıyla bakılmıştır. Özellikle engelli bir kadının aile içindeki sorumluluklarını yerine getiremeyeceği, doğacak çocuğuna iyi bakamayacağı, sorumluluklarını yerine getiremeyeceği düşüncesi hakimdir. Bu düşünceler ışğında engelli bir kadının cinsel hayatı yok sayılır. Oysa yapılan araştırmalarda engelli kadının, kendi hemcinsleri gibi bir cinsel hayat yaşadığı, çocuklarını yetiştirirken de fazla zorluk çekmediği ortaya çıkmıştır.

Ne var bunda yüzü birazcık değişik. Aklı yerindeyse evlensin

Seks benim için çok aşırı öte bir istektir, beni tanıyan da bilir, ha istek başka bir şey, fakat mühim şey değil, seks yerine balıkçıda rakı içip sohbet etmeyi tercih ederim ay ben bugüne kadar iffetimle geldim.

KIZ ÇOCUĞU AŞKI'm harici, hiçbir güç beni evlendiremez ve asla protokele gelemem.

Ortada kuyu var yandan geç, Mastor kuyusuna düşmeyin anacım benden yol olmaz tışk.

ben evlencem galiba yaaa
prenses kızım olsun prenses kıyafetleri giydircem
bale ordan piyano kurs kurs dolaştırcam prensesimi

Geri