Ben engelli bireylerin birbiri ile evlenmesine karşı değilim. Bu şekilde evlenip mutlu olan çok kişi gördüm. Sadece bu evlilik gönül rızası ile olmalıdır. Engelli şahısların baskı ile evlendirilmesine karşıyım. İşte "Kızım Senin Gözün Görmüyor, Falancanın da Gözü Görmüyor, Çok Mutlu Olabilirsin, Onunla Evlenir misin?" gibi saçma müdahalelere tahammül edemiyorum. Malum engelliler hakkında onca konferanslar verilmesine, engellilerin de normal insanlardan farklı olmadığı yönünde anlatımlar olmasına rağmen, bizim toplumun engellilere bakış açısı hiç değişmemiştir. Sosyal ve içtimai alanlarda engelliler hep dışlanmıştır. Dolayısıyla onların sağlıklı ve mutlu bir aile kuracağı düşüncesi hep yadsınmıştır. Evlenmek isteyen engellilere hep ön yargıyla bakılmıştır. Özellikle engelli bir kadının aile içindeki sorumluluklarını yerine getiremeyeceği, doğacak çocuğuna iyi bakamayacağı, sorumluluklarını yerine getiremeyeceği düşüncesi hakimdir. Bu düşünceler ışğında engelli bir kadının cinsel hayatı yok sayılır. Oysa yapılan araştırmalarda engelli kadının, kendi hemcinsleri gibi bir cinsel hayat yaşadığı, çocuklarını yetiştirirken de fazla zorluk çekmediği ortaya çıkmıştır.