Böyle bir başlık aslında yok, ben de

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
images.jpeg-17.jpg

Annemle iki kelam ettik bugun ve haftaya yola cikip, bu eve bavullarla dönme karari almis buldum kendimi birdenbire. Aklimda "simdi ne olacak?" sorgusuyla ve sorunun, isaretinden kivrilip bi kapiya dönüstügü...
ah annem gel diyorsun da, geleyim de hatta,
ama sirtinda yuk olarak getirdikleri ne olacak, varligindan bihaber oldugun kizinin?

Hayati bu aralar art arda kapilar dizili odalar gibi goruyorum,
bi oda var boslukta; duvarlari, tavani yok...
sadece tabani var, duvarlar yerine sonsuzluk, sonsuzlugun durdugu odanin karsilikli duvarlarinda ise iki kapi... biri iceri girdigin, biri cikmak icin acmak zorunda oldugun iki kapi..
lakin kapilar hiç bitmiyor, actigin kapinin arkasindan yeni bir oda ve yeni bir kapi cikiyor...
"room escape games" gibi işte hayat...
sen o kareli zeminde oturup kocaman önünde dikilen kapiya bakiyorsun, belki kapiyi anlamaya calisiyorsun, gectigin kapinin ne ögrettigini dusunuyorsun;
olaylar, zamanlar, mekanlar, insanlar degisiyor...sen bu arada o önünde durdugun kapiyi acacak kilidin ne oldugunu anlamaya calisiyorsun
ve bazen. kapi, yalnizca kapiyi acmaya calismayi biraktiginda aciliveriyor.. mörfi kanunlari mi? Ironi mi? Veya uzayda suzulen rastgelelik?
bazen anlaman gereken dersin, kendi haline birakmak oldugunu da anlaman gerekiyor yani, o kapinin dersi bu oluyor

Dogru olan ne bilmiyorum bu kapinin acilmasi icin, dogru diye bir sey var midir hayatta ona dair bile bir fikrim yok
ama kapi var, ben varim, kapinin ardinda belki yine bir kapi var,
belki Hayyam'in cennet bahceleri...
Hidayetin kör düsleri?kim bilir?
"fall 7 times, get up 8"der bir japon atasözü,
sonucta tesadüfler degil, olasiliklar var hayatimda dedim kendime ve zar atiyorum. Dileklerim var, ve bir dilek ne kadar sanci cekiyorsa o dilegin duaya evrildigi bilgisi var yalnizca ceplerimde.
Ne diyeyim. Iyi geceler! :)

(Bir not: bu yazi yüksek dozda Julide Ozcelik-Muamma dinlenerek yazilmistir. Jazz muzigin verdigi cekilip bi koseye dinlenme arzusuyla insanin icini kamastiran hayata atilma arzusu birlikte bastirmadigi zamanlar disinda cok da dikkate alinmamasi onerilir...)

Son düzenleme:
Dikenli tellerle çevrilmiş
ruhumun sınırlarını
ihlal edemedi uyuşmuş düşlerim
İp geçirdim boğazına düşlerimin,
öldüremedim
Düşsüz bir cesetti evren,
ruhunda tanrıyı mülteci kıldığı
iltica etmek istedim
beceremedim

Bu ara, "ben guzel, kafam guzel, hayat guzel" diyerek gez gez gez dolasmak istiyorum yalnizca surda burda.
Anlasilmak icin cumleler sarf etme geregi duyacagim tek yerin gunluk sayfasi veya cantaya rastgele atilmis bi not defterinden baskasi/biri olsun istemiyorum ornegin.
hayatimdaki herkes ucus modunda kalsin da,
ehl-i keyfi olup, suzme yogurdumu paylasacagim insanlar olsun mesela gundemimde, bazen duygusunu cozebilmek icin sadece ufak bi bakis atmamin yeterli olabilecegi..
fikirleriyse ona kalsin! :)
hatta geri kalan her seyin ustu kalsin bi uc bes hafta.
Benim olan sey zaten eforsuzdur, benim olan sey zaten ispata, ugrasa, ne bileyim bi telasa sokmaz hayatimi...
formulu ne kadar basitse, rahat yanı o kadar buyukmus yasamin. hadi bakalim.

"acilarim benden once vardi"
Bizler yalnizca hafizayiz.
Bi arkadaslik iliskisinde yasadigim kanser tavrin sebebi bile ta vakti zamaninda annemin babama kizdigi bktan bi guvensizlik cikabiliyorsa,
"insan olmaya dair bi seyler fazla buyutuluyor" derim
Neyse ucunuzu de cok seviyorum, zihnime biraktiginiz tum mirasinizla

Son düzenleme:
Geri