Kimbuhatunyahu?
Gümüş Üye
-
-
-
-
-
"hangi süstür o süsler özünü olmadığın hallere
hangi boyadır boyar özünü sensiz olduğun hallere"
İnsan geçmişine bölünebilir mi? Gerçekten dün düşünen x ile bugün düşünen arasındaki fark başka kimse mi kılıyor özneyi? Gecmis, su an ve gelecek hep yanilgi benim icin; birer zaman/algı aşımı problemi. Haliyle kendimi de bölemiyorum eski ben şimdi ki ben diye. Yine de bu parça sanırım biraz kırıyor beni, açmadan iki kere düşünüyorum bir de neyzenden var'ı okumak için iki kere düşünürüm. Zaman zaman bugün oldugundan farkli sayılan düşünsel halimi özlemem çok tutarsız değil mi, bugün bilincimin neye yöneleceğini kısmen kendim seçtim, içselleştirdim yansıttığımoldum olduğumu yansıtmak yerine... Hiçlik ve anlamsızlık hep vardı kendime kulak verdim vereli, farklı iki uçta farklı kelimelerle ve duygularla deneyimledim sadece. Şimdi içsel diye bir şeyim yok, huzur ve mutluluk kelimeleri gülünç, meditasyon hobi, anlamsızlık da yıkıcı. Öyleyse neden gecenin bu saatinde, bu müziğin de eşliğinde zihnimde aştığımı dusundugum, varlıktan sonra olustuguna inandigim öz kavramının bir zamanlar bende bütünsellik ifadesine uzanan anlamına özlem duyuyorum. Sanırım yorgunluk deniliyor. Gidip yatayım, geçsin.
Son düzenleme: