esekherif
Üye
BM dediğiniz yer Yozgat'ta kurulmadı. Konuşma BATIDA ve BATILILARA yapıldı.
1839'den beri BATILILAŞMAYA çalışan bir devletin,
BATILI bir siyasal düzen olan bir cumhuriyetin,
BATILI reformlar ve gelişmelerle edinilmiş BATILI seçim yöntemleriyle seçilmiş cumhurbaşkanının;
BATILILARA hitaben,
BATILI bir diplomasiyle,
BATI tarzı eğitim almış danışmanları ve yardımcıları tarafından kaleme alınmış bir konuşma bu.
Batıya yapılmış bir konuşmayı, ancak Batı ekseniyle bakarak anlayabilirsiniz. Şükür ki ben de Batı'dan bakacak yaklaşım da var.
Doğu'dan bakmak ve Doğu gibi bakmak söz konusu olacaksa sizin anlayacağınız şekilde cevap vereyim: Doğululuğu, yerli ve milli olmayı sizden öğrenecek değilim.
Siyaset bilimi yapmak çok kolay. Birkaç akademik kitap, bir iki konferans, birde İngilizce bildiğinde "ahanda batılar nasıl medeni insanlar demokrasi, diplomasi zart zurt bizim kıllı Yozgatlılar ve Çorumlu ne yapıyor siz geri zekalılar hala abidik gubidik konulari tartisiyorsunuz" bu ülkeye komünizm bile gelecekse onlar getirir. Adamlar yapmış olum diyeceksin ve otomatikman aynştayn skilli kazanmış olacaksın.
Modern zamanın trajedisi batı hayranlığıdır. Bilmek düşünmek değildir. Elini yanağına yastık yaparak Rodin gibi düşün ben me diyorum bu adam Ne diyor. Neyse
Önce lafa bakarım laf mı diye sonra telefonuma bakarım tosun beni neden aramış diye.