Birleşmiş Milletler 74. Kurul Toplantısında Türkiye'nin Yeri ve Önemi Hk. Düşünceleriniz.

S
  • Kullanıcı stonecypher
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
BM dediğiniz yer Yozgat'ta kurulmadı. Konuşma BATIDA ve BATILILARA yapıldı.

1839'den beri BATILILAŞMAYA çalışan bir devletin,
BATILI bir siyasal düzen olan bir cumhuriyetin,
BATILI reformlar ve gelişmelerle edinilmiş BATILI seçim yöntemleriyle seçilmiş cumhurbaşkanının;
BATILILARA hitaben,
BATILI bir diplomasiyle,
BATI tarzı eğitim almış danışmanları ve yardımcıları tarafından kaleme alınmış bir konuşma bu.

Batıya yapılmış bir konuşmayı, ancak Batı ekseniyle bakarak anlayabilirsiniz. Şükür ki ben de Batı'dan bakacak yaklaşım da var.

Doğu'dan bakmak ve Doğu gibi bakmak söz konusu olacaksa sizin anlayacağınız şekilde cevap vereyim: Doğululuğu, yerli ve milli olmayı sizden öğrenecek değilim.

Siyaset bilimi yapmak çok kolay. Birkaç akademik kitap, bir iki konferans, birde İngilizce bildiğinde "ahanda batılar nasıl medeni insanlar demokrasi, diplomasi zart zurt bizim kıllı Yozgatlılar ve Çorumlu ne yapıyor siz geri zekalılar hala abidik gubidik konulari tartisiyorsunuz" bu ülkeye komünizm bile gelecekse onlar getirir. Adamlar yapmış olum diyeceksin ve otomatikman aynştayn skilli kazanmış olacaksın.
Modern zamanın trajedisi batı hayranlığıdır. Bilmek düşünmek değildir. Elini yanağına yastık yaparak Rodin gibi düşün ben me diyorum bu adam Ne diyor. Neyse
Önce lafa bakarım laf mı diye sonra telefonuma bakarım tosun beni neden aramış diye.

Batı'nın her türlü nimetinden yararlanıp ya batı düşmanlığı yapmakta abes.

Che’nin BM konuşmasını izleyen var mı? Che için devrim türküleri yakıp Tayyip için diktatör güzellemesi yapan tatlı su solcuları anlamaz tabii ki elli sefer dinleseler yine anlamazlar. Amerika’da, Amerika’nın yüzüne tüküre tüküre konuşan başka biri varsa getirsinler oy verelim.

Che ve Erdoğan'ı kıyaslamak kadar absürt bir durum bilemiyorum. Şimdiye Che mezarında ters dönmüştür bile. Ama çok fazla detaya girmeden aradaki farkı şöyle tarif edeyim;

Birisi Amerikan karşıtlığını sözde değil özde yapan, emperyalizme, sömürgeciliğe, gericiliğe karşı savaş açmış, sosyalizmin kuruluşunda büyük emekleri olmuş, hayatının sonuna kadar bu çabasını sürdürmüş ve bu yolda ölmüştür.

Öteki ise her zamanki gibi "dünya beşten büyüktür" numarasını çekiyor: dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin nedeni kapitalist sistem değilmiş ve kendisinin kurduğu rejim de bu sistemin bir parçası değilmiş gibi yaparak sistem eleştiriyor.

Aradaki fark bu.

Che ve Erdoğan'ı kıyaslamak kadar absürt bir durum bilemiyorum. Şimdiye Che mezarında ters dönmüştür bile. Ama çok fazla detaya girmeden aradaki farkı şöyle tarif edeyim;

Birisi Amerikan karşıtlığını sözde değil özde yapan, emperyalizme, sömürgeciliğe, gericiliğe karşı savaş açmış, sosyalizmin kuruluşunda büyük emekleri olmuş, hayatının sonuna kadar bu çabasını sürdürmüş ve bu yolda ölmüştür.

Öteki ise her zamanki gibi "dünya beşten büyüktür" numarasını çekiyor: dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliğin nedeni kapitalist sistem değilmiş ve kendisinin kurduğu rejim de bu sistemin bir parçası değilmiş gibi yaparak sistem eleştiriyor.

Aradaki fark bu.

Fikrinize katılmıyorum. Lakin bunu dahada özgürce ifade edebilmeniz için che’yi Mezardan çıkarıp yüzleştirelim derim.

Erdoğan ile Che’ yi kıyas bile etmem. Tatlı su sosyalistliğini bırakın. Ekim devrimini, İran islam devrimini bile karşıt sandığınız Amerikan emperyalizmi gerçekleştirmiştir.
Dünyada bütün yönetim ve muhalif hareketlerin başında Amerika vardır. Desteklediğin siyasi hareket bile Amerikan fonludur. Cin gibidirler ve cin gibiler cincin çiğner.
Amerika gerçekten de “büyük şeytandır” Azizim.
Samimi olarak düzgün okursak kim karşıt kim değil görmek zor değil.

Ben bile bercestede Amerikano içiyorum şu an düşün yani. Yolum uzun kal sağlıcakla

İktisat teorileri batı kaynaklı, sosyoloji teorileri batı kaynaklı, psikoloji teorileri batı kaynaklı.Uluslararası ilişkiler teorileri batı kaynakli, siyaset teorileri batı kaynaklı , bu alanlarda yetişen beyinler batı esinli. Yerli ve milli ne vereyim abime ? -batı bizi kıskanıyorr.

Che’nin BM konuşmasını izleyen var mı? Che için devrim türküleri yakıp Tayyip için diktatör güzellemesi yapan tatlı su solcuları anlamaz tabii ki elli sefer dinleseler yine anlamazlar. Amerika’da, Amerika’nın yüzüne tüküre tüküre konuşan başka biri varsa getirsinler oy verelim.

Che bir katil, bir yamyam..
Bir hayvan hatta hayvandan da aşağı birisi.. İnsanlara yaptığı işlencelerden zevk duyan birisi.. Zaten layık olduğu sonuda buldu.

Amerikaya her kötü konuştu diye iyi olmuyor ki yani sahip olduğun düşünceyi savunacaksın diye bir yamyamı keşke meşrulaştırmasaydın.. :)

Che bir katil, bir yamyam..
Bir hayvan hatta hayvandan da aşağı birisi.. İnsanlara yaptığı işlencelerden zevk duyan birisi.. Zaten layık olduğu sonuda buldu.

Amerikaya her kötü konuştu diye iyi olmuyor ki yani sahip olduğun düşünceyi savunacaksın diye bir yamyamı keşke meşrulaştırmasaydın.. :)

İkinci ban olduktan sonra Ak Partiye üye yapacağım seni.

İkinci ban olduktan sonra Ak Partiye üye yapacağım seni.

İmkansızı isteme. Partiye üyeliğim olmaz benim. Bazı kulüplere üyeyim ama Rotary kulubü, genç kızılay ve Atatürkçü düşünce derneğine üyeyim

Son düzenleme:
Geri