Bir türkü tutturmuşum duyuyorsun değil mi?

Konu sahibi son olarak 40 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O şarkının hikayesi moduna niye girdim bilmiyorum
Sevdiğim güçlü bir sesten bırakıyorum buraya
Kerkük türklerinin katledilişi için yazılmış bir türkü. Ağıt desek yeridir

Elbette bize güler bir gün seneler

Nazımın hayatı boyunca fırtınalı aşkları olmuştur. Ancak Nazım'ı Nazım Hikmet yapan kadının adı Vera'dır. İkisi de evlidir ancak birbirlerine delicesine aşıklardır. Galina ve nazım evlendikleri tarihten 8 yıl sonra boşanır, Vera ise daha uzun bir süreçten sonra eşinden boşanır. İkisi 1960-61 yıllarında kavuşur ve Nazım 1961'de saman sarısı şiirini Vera'ya yazar. Dolu dolu 2 yıldan sonra Nazım ecele yenik düşer. Geriye ise Vera'nın sevdiğine son bakışı

hikmet16.-Son-Kad%C4%B1n-Saman-Sar%C4%B1s%C4%B1.jpg

Nazımın ise Vera'ya bu şiiri kalır.

Gelsene dedi bana
Kalsana dedi bana
Gülsene dedi bana
Ölsene dedi bana

Geldim
Kaldım
Güldüm
Öldüm

Bir genç okul yıllarında bir kıza aşık olur. Başlar müsvette karalamaya, derken güzel bir şiir yazmayı başarır. Kendisi de beğenince bir yarışmaya gönderir ve kazanır. Genç şairden şiiri okuması isteniyor ve gencimiz kırmıyor. Çıkıp şiiri okumaya başlayacakken genç kızı fark eder ve başlar şairimiz Lavinia şiirini okumaya..

Kız dayanamaz ve üzgün üzgün salondan kaçarcasına çıkar. Gencimiz büyür ve büyük bir şair olur ama Lavinia'yı hiç unutmaz.
Genç şairimizin adı Özdemir Asaf'tır. Meşhur Lavinia ise Öztürk Serengil'in eşi Mevhibe Beyattır.

fft352_mf22218104.Jpeg

Lavinia eşsiz güzellikte bir çiçek, hayallerdeki kusursuz sevgiliyi temsil eder.

Aynı Lavinia Oktay Akbal'ın Hisya'sıdır.

Değme aktrislere taş çıkartan bu güzel kadın için yakınları; "kitaplara sığmayacak bir zarafete ve alıma sahipti. Çok derin sezilere sahip bu kadın bir bakışınızda sizin nasıl biri olduğunu kolayca çözebilir" diye tarif ediyor. Özdemir Asaf ise "Öldürmekten daha beter anlıyorsun insanı" der.

Meşhur Lavinia 2007 yılında vefat eder.

@Shinigami @Sirius @Anna Karenina @Başak ve günlüğünü bulamayan @W

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri