Bir kıza asla şişman deme

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2415 gün önce görüldü
işte tamda bahsettigim buydu tumblrda denk geldim.
tumblr_muih5pOBjJ1s4he2mo1_500.jpg

asosyalmal:

Bu sinifimdaki yari engelli arkadaşım Serhat.Duzgun konusamiyor,yazamiyor ve soyleneni tam anlamiyor.Sinifta alay konusu oldu,gucsuz,saf ve temiz oldugu icin dayak yedi.Bugun oldugu gibi.3 kisi tarafindan dayak yedi.Cok agladi.Annesi perisan haldeydi.Ogle tatilinden sonra okula gelmek istememis Serhat.Annesi okula gelip hungur hungur agladi.Cidden aciyorum insanlara.Benim bile gozlerim doldu.Ya acimiyorlar mi? Cidden ya.Empati yapin.Onun yerine koyun kendinizi.Bir de cocuk kufur etmiyor bisey yapmiyor.Tek yaptigi ders dinlemek.O cocuk ona yapilanlari hak etmiyor.INSANLARA ACIYORUM.

kynk: DEMI LOVATO - Bu sinifimdaki yari engelli arkadaşım...

Ne alaka ya dicem neden diceksiniz bence bu konudaki yazıda. Tamamen kendini baskalarnn lafna gore sekillendiren kzlar soz konusu. Bana sevgilim kilo ver diyor hatta miktar bile belirtiyor:) napim simdi omrumce aynalarn karssna gecip anam 5 kilo fazlam var bunu nasl olurda 50 kilo fazla gibi gorurum diyemi dusuneyim. Ben bendeki fazlalgı bilebilirim veririm yada vermem guzelim yada cirkinim bu tamamen kisisel sorunum. Ama her aynaya baktgmda annemi tebrik ediyorum benim gibi bi guzelligin olmasna vesile oldugu icin :)

Öyle bir adamdan bahsetmişiniz ki vallahi onu bulsanız bu forumdaki tüm bayan arkadaşlar param parça yapacak durumdalar :)

Ne alaka ya dicem neden diceksiniz bence bu konudaki yazıda. Tamamen kendini baskalarnn lafna gore sekillendiren kzlar soz konusu. Bana sevgilim kilo ver diyor hatta miktar bile belirtiyor:) napim simdi omrumce aynalarn karssna gecip anam 5 kilo fazlam var bunu nasl olurda 50 kilo fazla gibi gorurum diyemi dusuneyim. Ben bendeki fazlalgı bilebilirim veririm yada vermem guzelim yada cirkinim bu tamamen kisisel sorunum. Ama her aynaya baktgmda annemi tebrik ediyorum benim gibi bi guzelligin olmasna vesile oldugu icin :)

iyide soru buydu :) peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yani ön yargılar ve sonuçları hakkında sizce insanlarla dalga geçmek ne kadar dogru ? demi lavanto kilolu belkide kendi yaşadıklarını dile getirmiştir farklı açıdan bakmışsın Tamamen kendini baskalarnn lafna gore sekillendiren kzlar soz konusu bence demi yazıda şişmanların psikolojik olarak nasıl yıkıldıgından bahsediyor :)

Zaten bu hastalık tamamen psikolojik ki. Bir çok psikolojik travmaya bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Yaşla da alakalı tabi 5 kilonun 50 gibi görülmesi, ergenlik.

İnsan, insanı öldürüyor gözünü kırpmadan; o kadar acımasız bir doğamız var ve siz hala kilolu kıza, şişman demeyin, kaymaklı ekmek kadayıfı deyin, belki psikolojik rahatsızlıkları falan fişmekan.

soru bu :)
peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yani ön yargılar ve sonuçları hakkında sizce insanlarla dalga geçmek ne kadar dogru ?

başlık değil ki soru :S güzel yazmışsınızda yazının altında soru

soru bu :)
peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yani ön yargılar ve sonuçları hakkında sizce insanlarla dalga geçmek ne kadar dogru ?

başlık değil ki soru :S güzel yazmışsınızda yazının altında soru

(qapaq) mı diyorsunuz ama açık yazdım. Ya da erindiysem demek ki:

Dedim ki, insan doğası acımasız, Habil ile Kabil'den beri bu böyle. Dış görünüşle, kusurlarla alay etmek, bir insanı öldürebilme edimine göre hafif kalıyor. Dünya tarihinde pogrom diye bir olgu var. Yakın tarihte gaz odalarında öldürülen, fırınlarda yakılan milyonlarca insan var. Bir bombanın etkisiyle yerle bir edilen şehirler ve buharlaşan binlerce insan var.

Özetle, konuyu fazla yüzeysel ve masum bulup, yön vermeye çalışmışım. Her mesajımın altına artık bir de açıklama yazısı şart oldu.

(qapaq) mı diyorsunuz ama açık yazdım. Ya da erindiysem demek ki:

Dedim ki, insan doğası acımasız, Habil ile Kabil'den beri bu böyle. Dış görünüşle, kusurlarla alay etmek, bir insanı öldürebilme edimine göre hafif kalıyor. Dünya tarihinde pogrom diye bir olgu var. Yakın tarihte gaz odalarında öldürülen, fırınlarda yakılan milyonlarca insan var. Bir bombanın etkisiyle yerle bir edilen şehirler ve buharlaşan binlerce insan var.

Özetle, konuyu fazla yüzeysel ve masum bulup, yön vermeye çalışmışım. Her mesajımın altına artık bir de açıklama yazısı şart oldu.

ay aşk olsun ben hiç qapaq filan dermiyim soruyu belkim görmemiş olabilirsiniz diye dedim çok altta ya uzun yazı :D anladım açıklama için teşekkürler pogrom u ilk defa duydum :) ögrenmiş oldum :)

ay aşk olsun ben hiç qapaq filan dermiyim soruyu belkim görmemiş olabilirsiniz diye dedim çok altta ya uzun yazı :D anladım açıklama için teşekkürler pogrom u ilk defa duydum :) ögrenmiş oldum :)

İyimser tavırlarınız için ön yargı olayına da el atayım. 10 dakikanız varsa, izleyin: The Lunch Date diye güzel bir kısa film. Altyazısı mevcut değil ama ne anlatmak istediğini anlayacaksınızdır.

[YOUTUBE]epuTZigxUY8[/YOUTUBE]

özellikle de önemsediğiniz biri söylerse bunu yıkımları çok büyük ve kalıcı oluyor.
kimse kimseye bunu hakaret etmek amacıyla söylemesin, her ne olursa olsun herhangi bir yeme bozukluğuna yol açmasın.
yaşamayan bilmez durumlarından biri.
2 yıl önce söylenmişti, şimdi; yeme bozukluğu, tatlı belam.
huzur yok.
bi itiraf; buraya kaydolma nedenlerimden biri de boş vaktimi burada geçirip daha az yemek yemekti.

yalnız sizi böyle alalım hocam. Bu konudaki değerli düşüncelerinizi bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olacağız :honk:

Valla uzun yazıyı okudum da, abartılmış sanki biraz. Ben de aşırı kilolu idim, hâlâ daha kiloluyum denilebilir. Ama birisi bana şişman dediği için de hayata küsmedim bu kadar, belirtmeliyim ki yeme bozukluğu bende de var.

Fakat durumun böyle olması kimsenin kimseyle sırf dış görünüşüne bakarak alay etmesi gerektiği anlamına gelmez...

Valla uzun yazıyı okudum da, abartılmış sanki biraz. Ben de aşırı kilolu idim, hâlâ daha kiloluyum denilebilir. Ama birisi bana şişman dediği için de hayata küsmedim bu kadar, belirtmeliyim ki yeme bozukluğu bende de var.

Fakat durumun böyle olması kimsenin kimseyle sırf dış görünüşüne bakarak alay etmesi gerektiği anlamına gelmez...

Demek Siskosun he? :icon_smile:

Siskooo patateees, yarim kilo domateees :D
Bi oturusta kac tane pilic yiyebiliyosun? Beraber yemege oturdugunuz arkadaslarina yada ailene birseyler kaliyormu masada?

Kizdirana kadar devam :D

Babam gibi bir insan varken bana bile yemek kalmıyor, sen ne diyorsun. :p

Babam olmadığı vakitlerde de hepsini ben yiyorum, annem aç kalıyor, anneme acıdım şu an. :(

Geri