Bir kıza asla şişman deme

• Kullanıcı eVe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2409 gün önce görüldü
Hazır yeri gelmişken bir konuya daha değinmek isterim. Birkaç ay önce yeğenlerimle teknoloji fuarını gezmiştik.
İnanın manzara içler acısıydı... 8 ila 15 yaş arası çocuklar sağlıksız beslenme sebebiyle hani nasıl desem
Belki hoş bir tabir olmayacak ama balon gibi şişmişler.

Bence Aileler bir an önce çocuklara hayır demeyi ve pc'de kalış sürelerine dikkat etmeyi ve gerektiğinde mahrum bırakmayı öğrenmeliler.

Bu konuda da çeşitli araştırmalarım var :D

Okul çağı çocuklarının en büyük sorunu yetersiz ve dengesiz beslenmesi. Şöyle ki; kadının iş hayatına atılması, fast food gıdalara ulaşımın kolaylaşması, ailelerin çocuklarına yeterli zamanı ayırıp ilgilenmemesi, çocukların reklamlardan çokça etkilenmesi, sosyal ve fiziksel aktivite yoksunluğu gibi sebeplerden dolayı potansiyel obez oluyorlar.

Ha sebepler başlıca bunlar diyebiliriz. Günümüzde bunun için ne yapılabilir dersek; çocukların cam fanuslardan çıkarıp doğal yaşamla arkadaş çevresiyle buluşturulması lazım. Ve gerçekten de hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Aileler çocuklarına yeterli zamanı ayıramadığının farkında ve bunu her isteğin yerine getirilmesi ile telafi etmeye çalışıyorlar. Bu faydadan çok zarar getirecektir.

Bakınız: Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor diye internetten bulunan, duyulan sağlıksız diyet listeleri ile sağlığı riske atmalar. Anoreksiya gibi hastalıklar.

Bu konuda da çeşitli araştırmalarım var :D

Okul çağı çocuklarının en büyük sorunu yetersiz ve dengesiz beslenmesi. Şöyle ki; kadının iş hayatına atılması, fast food gıdalara ulaşımın kolaylaşması, ailelerin çocuklarına yeterli zamanı ayırıp ilgilenmemesi, çocukların reklamlardan çokça etkilenmesi, sosyal ve fiziksel aktivite yoksunluğu gibi sebeplerden dolayı potansiyel obez oluyorlar.

Ha sebepler başlıca bunlar diyebiliriz. Günümüzde bunun için ne yapılabilir dersek; çocukların cam fanuslardan çıkarıp doğal yaşamla arkadaş çevresiyle buluşturulması lazım. Ve gerçekten de hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Aileler çocuklarına yeterli zamanı ayıramadığının farkında ve bunu her isteğin yerine getirilmesi ile telafi etmeye çalışıyorlar. Bu faydadan çok zarar getirecektir.

Bakınız: Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor diye internetten bulunan, duyulan sağlıksız diyet listeleri ile sağlığı riske atmalar. Anoreksiya gibi hastalıklar.
Olayın bilimsel boyutunu tartışacak değilim. Hem istesem de bunu beceremem. :D
Sadece gördüklerimden bahsettim. :)
Malumunuz, Çocukların çoğu hiperaktiftir ve artık nasıl bir enerjileri varsa ne durdan anlıyorlar ne de kolay kolay zaptediliyorlar.
Tabi, bu Pc başında zaman geçirmeyenler için geçerli.
Keza pc başında olanlar bu enerjilerini yakamadıklarından ister istemez bünyelerine zarar veriyor.

Yoksa yine mi bilemedim. Bu da mı gol değil. :D

Olayın bilimsel boyutunu tartışacak değilim. Hem istesem de bunu beceremem. :D
Sadece gördüklerimden bahsettim. :)
Malumunuz, Çocukların çoğu hiperaktiftir ve artık nasıl bir enerjileri varsa ne durdan anlıyorlar ne de kolay kolay zaptediliyorlar.
Tabi, bu Pc başında zaman geçirmeyenler için geçerli.
Keza pc başında olanlar bu enerjilerini yakamadıklarından ister istemez bünyelerine zarar veriyor.

Yoksa yine mi bilemedim. Bu da mı gol değil. :D

Ben de sadece araştırmalarımla biraz katkıda bulunayım dedimdi :D
Evet pc çok etkili, dediğiniz gibi oturup başından kalkmıyor bu arada anne getiriyor önüne pastaları börekleri meyveleri cipsleri kolaları çocuk ne yediğinin farkında da değil :D

Gol gol başından beri gol ben sadece bildiklerimi eklemek istedim :)

Eğer Böyle Bir Söz Şakaysa ALLAH O kişiye Akıl Versin Ne İğrenç bir şaka.

Sadece kızlar içinde değil bir insana şişmanlığı ile ilgili laf söyleyip özellikle aşağılayıcı şekilde dalga geçilmesi saçma zaten
O kişinin nasıl o şekilde olduğunu, o kilolardan rahatsız olup da veremeyebildiğini düşünüp biraz da empati yaparak yaklaşmalıyız karşımızdaki insana
Zaten düşünme yetisini kullanabilen insan bir insana kilolarını kullanarak onu rencide etmez ama kendini bilmez insanlar her yerde maalesef bulunmaktadır

Bu konuya da detaycı yaklaşalım mesela ;

Bu birtek bu konu için geçerli değil ki, zayıf, şişman meselesi de değil. Şimdi bire bir olayı yaşamadığımız için bu anlatılanlarla insanları yargılamakta hata olur. Nasıl diyeceksiniz ?

Örneğin ; iki iyi arkadaş aralarında söylenmedik, yapılmadık şakalar kalmayan birbrilerinle artık dalga geçme raddesine gelecek kadar samimi olan insanlar için bunlar gayet doğal bir şey. Samimi görmüştür, gıcık etmek istemiştir, sinirlendirmek istemiştir bunları demesi bana göre bu durumlarda gayet normal gelir.

Ama gel gelelim ciddi bir anlamda alay etme mevzusu ise durum ; Buda insanları aşağılamayı, küçümsemeyi huy edinmiş kompleksli insanlardır zaten. Fakat ben şu duruma kızıyorum arkadaş böyle insanlar günümüzde evet oldukça fazla kendiniz bilmez tabiriyle andığımız insanlar kategorisinde de yer almakta peki bizler ? Bu sözü işiten bizler bu tarz insanların söylediğini günlerce anlatımdaki gibi kafamızda tartışan, kendi kendimizi yiyen bizler nekadar normaliz ?

Birazda insanın kendisiyle barışıklık durumu değil midir bu ? ( yazılan yazıya göre yorumluyorum )

Bilmiyorum ama benim düşüncem insanın kendinle barışık olması, kendini sevmesi bu gibi durumların herzaman üstesinden gelmiştir. Gerçekler bazen nekadar ONUR KIRICI da olsa, duruma göre kabullenip susmak yada muhattaba almayıp susmak bence o insana verilebilecek en güzel cezadır. Yani insanlarin istesekte önleyemeyecekleri bir şey maalesef, kusurlarla dolu olmamız, ayna karşısın da bile "of ne büyük sivilce" diye düşünüp sokağa çıkınca "oha herifin alnına bak amma geniş" dememizi sağlabilliyor olsa gerek. insanların fiziksel özellikleri ile dalga geçmek ile insanların zihinsel özellikleri ile dalga geçmek arasında ne ahlaki ne de işlevsel açıdan hiç bir fark yoktur. Birileri ilkini yapıyorlar diye onları mallıkla nitelemek en şahane çelişkilere örnek gösterilebilecek güzellikte bir davranış biçimi olsa gerek. Diyip noktalamak en mantıklısı .

Herneyse çok yaşasın kusur avcısı insanlık.

herşeyden önce fiziksel görünümlerinden bağımsız olarak insan gibi davranmak gerek.. insanların da bunu layık olmak için biraz çaba sarfetmesi gerek o ayrı.

Bilmiyorum ama benim düşüncem insanın kendinle barışık olması, kendini sevmesi bu gibi durumların herzaman üstesinden gelmiştir. Gerçekler bazen nekadar ONUR KIRICI da olsa, duruma göre kabullenip susmak yada muhattaba almayıp susmak bence o insana verilebilecek en güzel cezadır.

bu bölüme katılmıyorum düşün şuan ergenlik dönemindekileri örnek vercem bi lisedesin sınıftasın sınıfın neddeyse yarısı senle dalga geçiyor sırf okul değil nerde görseler yapıyorlar 1 sus 2 sus nereye kadar bi insan susabilir ki ? kabullenip diyorsun neden kabullenmek zorunda insanların onunla dalga geçmesini neden kabul etmeli ? inan bana bi insan bi insanla dalga geçiyorsa o insan kendiyle barışık olmaz tam tersi toplumdan dışlandıgı için kendini ezik ve özgüvensiz hisseder kendine zarar vermeye başlar ve dikkat et en tehlikeli dönemlerde çogu kişi koluna ya da vucudunun farklı yerlerine faça çekerler. çünkü sustukları için içine attıkları için karşısındakine birşey diyemedigi için psikolojik olarak yıkıma ugrar.

bununla ilgili bir dizi var şuan amerikada My Mad Fat Diary eger vaktin olursa göz gezdir 6 bölüm ilk sezonu oynadı her bölüm 30 dkk yarım gününü almıyor ne demek istedigimi anlarsın :)

bu bölüme katılmıyorum düşün şuan ergenlik dönemindekileri örnek vercem bi lisedesin sınıftasın sınıfın neddeyse yarısı senle dalga geçiyor sırf okul değil nerde görseler yapıyorlar 1 sus 2 sus nereye kadar bi insan susabilir ki ? kabullenip diyorsun neden kabullenmek zorunda insanların onunla dalga geçmesini neden kabul etmeli ? inan bana bi insan bi insanla dalga geçiyorsa o insan kendiyle barışık olmaz tam tersi toplumdan dışlandıgı için kendini ezik ve özgüvensiz hisseder kendine zarar vermeye başlar ve dikkat et en tehlikeli dönemlerde çogu kişi koluna ya da vucudunun farklı yerlerine faça çekerler. çünkü sustukları için içine attıkları için karşısındakine birşey diyemedigi için psikolojik olarak yıkıma ugrar.

bununla ilgili bir dizi var şuan amerikada My Mad Fat Diary eger vaktin olursa göz gezdir 6 bölüm ilk sezonu oynadı her bölüm 30 dkk yarım gününü almıyor ne demek istedigimi anlarsın :)

Hayır bak demek istediğimi anlamadın, insanların özgüven konusunda illa birinden iltifat almasına gerek yok, insan kendi kendine sağlamalı özgüveni kendine, ki özgüveni olan kendine güvenen insanda kolaylıkla bu tip olaylarda faça çekmeye gidecek kadar kendini alt etmez. Kabullenme konusunuda farklı algılamışsın insanın kendiyle barışık olma durumundan söz ederek bağladım konuyu :cici:

Dizi yada film örneklerinden yola çıkarsak yandık :) Onlardan bağımsız bir yorumdu bu dalga geçmeyi onaylamıyorum ama insanların kendini ezdirmesini de onaylamıyorum . Mesela Emre'nin yukarıda ki yorumu "herşeyden önce fiziksel görünümlerinden bağımsız olarak insan gibi davranmak gerek.. insanların da bunu layık olmak için biraz çaba sarfetmesi gerek o ayrı. " tam olarak anlatmak istediğimin özeti budur.

Hayır bak demek istediğimi anlamadın, insanların özgüven konusunda illa birinden iltifat almasına gerek yok, insan kendi kendine sağlamalı özgüveni kendine, ki özgüveni olan kendine güvenen insanda kolaylıkla bu tip olaylarda faça çekmeye gidecek kadar kendini alt etmez. Kabullenme konusunuda farklı algılamışsın insanın kendiyle barışık olma durumundan söz ederek bağladım konuyu :cici:

Dizi yada film örneklerinden yola çıkarsak yandık :) Onlardan bağımsız bir yorumdu bu dalga geçmeyi onaylamıyorum ama insanların kendini ezdirmesini de onaylamıyorum . Mesela Emre'nin yukarıda ki yorumu "herşeyden önce fiziksel görünümlerinden bağımsız olarak insan gibi davranmak gerek.. insanların da bunu layık olmak için biraz çaba sarfetmesi gerek o ayrı. " tam olarak anlatmak istediğimin özeti budur.

hayır hayır o dizi yani senaristi kendi günlügünden yazıyor gerçek hikaye ondan örnek verdim kurgu değil yani gerçek hayatı oldugu için izle dedim zaten sorunda iltifat almak değil ki sorun insanların kendilerini 4 4 lük görüp kendi eksikliklerini kapatmak için karşısındakini ezmesi :) tik'i olan bir insan olarak şunu diyim sana yaşayan bilir :D ondan belkide bu konuda çok fazla yorum yapıyorum ... İnsan kendiyle barışık olamıyor :D özgüveni kendinde istesede bulamıyor :D

hayır hayır o dizi yani senaristi kendi günlügünden yazıyor gerçek hikaye ondan örnek verdim kurgu değil yani gerçek hayatı oldugu için izle dedim zaten sorunda iltifat almak değil ki sorun insanların kendilerini 4 4 lük görüp kendi eksikliklerini kapatmak için karşısındakini ezmesi :) tik'i olan bir insan olarak şunu diyim sana yaşayan bilir :D ondan belkide bu konuda çok fazla yorum yapıyorum ... İnsan kendiyle barışık olamıyor :D özgüveni kendinde istesede bulamıyor :D

Yaşamadım bilmiyorum demeliyim sanırım, tamam tamam :p ;d

TATLI dayım ile yengemden örnek vereyim. Anorexia olan kuzenimin anne ve babası. Annesi sinirsel hasta olduğu için takıntıları var bu konuda. Mesela dayım evlendikten sonra kilo aldı, baya balkon göbek yaptı. Yengem de bundan rahatsız. Sürekli pis şişko deyip duruyor, hatta zorla diyet yaptırıyor. :kiki: Bazen hiç düşünmeden de bu tarz şeyler olabiliyor. Bu söylemleri yüzünden kızı anorexia oldu. Özellikle ergenlik döneminde çok çok dikkatli yaklaşılmalı, ego zedeleyici dil kullanmamalıyız. Çalıştığım okullarda da çok denk geldim, öğrencileri aşağılayan, itham eden yönetici ve öğretmenlere.

Olay kişinin kendisinde bitiyor bence. Şişman derler kompleks edinir zayıflarsın bu seferde zayıf derler ona kafayı takarsın. Özgüven çok önemli. Biri git kendini bi yerden at dicek atacakmısın. (:

Mesele bir kıza şişman demek değil ki.

Mesele insanları zayıf noktasından vurmak.Üste çıkmak için İnsanları zayıf,hassas noktalarından vuran insanlardan tiksiniyorum.Gördüğüm yerde,yer ister dışarısı ister içerisi nerede olursa olsun, konu beni bağlasın bağlamasın,ağzına ederim o kişinin.Hakaret , incinme neymiş babasını görür.

TATLI dayım ile yengemden örnek vereyim. Anorexia olan kuzenimin anne ve babası. Annesi sinirsel hasta olduğu için takıntıları var bu konuda. Mesela dayım evlendikten sonra kilo aldı, baya balkon göbek yaptı. Yengem de bundan rahatsız. Sürekli pis şişko deyip duruyor, hatta zorla diyet yaptırıyor. :kiki: Bazen hiç düşünmeden de bu tarz şeyler olabiliyor. Bu söylemleri yüzünden kızı anorexia oldu. Özellikle ergenlik döneminde çok çok dikkatli yaklaşılmalı, ego zedeleyici dil kullanmamalıyız. Çalıştığım okullarda da çok denk geldim, öğrencileri aşağılayan, itham eden yönetici ve öğretmenlere.

yengen peki zayıf mı onu merak ettim :S acaba neden böyle bir durumu var ki tedavi görmeyi hiç istemedi mi canım kıza çok üzüldüm bu arda :(

yengen peki zayıf mı onu merak ettim :S acaba neden böyle bir durumu var ki tedavi görmeyi hiç istemedi mi canım kıza çok üzüldüm bu arda :(

Çok aşırı zayıf değil ama zayıf. Kendisi bayan kuaförü haliyle estetiğe önem veren birisi. Sinirleri fazla hassas ama soylemlerinin karşısındakine zarar vereceğini düşünmedi. Kuzenim anorexia tedavisi olduktan sonra düzeldi. Bir musibet bin nasihatten daha hayırlı diye boşuna dememişler.

Çok aşırı zayıf değil ama zayıf. Kendisi bayan kuaförü haliyle estetiğe önem veren birisi. Sinirleri fazla hassas ama soylemlerinin karşısındakine zarar vereceğini düşünmedi. Kuzenim anorexia tedavisi olduktan sonra düzeldi. Bir musibet bin nasihatten daha hayırlı diye boşuna dememişler.

evet canım güzel dedin :) yok kuzenin değil yengen tedavi amaçlı hiç başvurdu mu anlamında evet kuaförler kadın-erkek çok süslü oluyorlar birde

Geri