Bir erkekle ve bir kadın sadece dost olamaz mı

Konu sahibi son olarak 3166 gün önce görüldü
Olamaz kim demiş ki olur diye ? Kızdan erkeğe kanka, erkekten kıza kanka mı olur. ? Bizim zaten kankalarımız var dostlarımız var üstelik hepsi kıllı, şimdi ki devirde kankalarını kıskananlar var. Sanki sevgilin kankasaysan mesafe olmalı sanane diye sorarlar adama bence bu saçma, kızla erkek arkadaş olur anca oda belirli mesafelerde ne kadar yakın olsalar bile mesafe olmalı bir erkek kız kankasına onu yapma bunu yapma diyorsa bu işin altında başka iş yatar. Çünkü başka mantık yoktur bu kadar düz mantık bir olay, sonra çok samimi olunca ya kız aşık oluyor yada erkek çünkü ilişkileri dahil herşeye müdahale başlıyor o kankan olduğu için senin kafana uyuyor gibi gözüküyor ve inan erkek yada kız sevgilisinden ayrılsın teselliyi kankasında bulur. Ki bu karşı cinsse ve o kişininde sevgilisi yoksa ohhh çok güzel bir aşk başlar. Sonrada vay efendim kaç yıldır tanıdığım kişi beni sevdiğini söyledi oluyor. Hem arkadaşlığı bitiyor. Hemde hayal kırıklığı ne gerek var ?

Dost Ayağı G.. Ayağı ;)

Kan bağı olmayan ve birbirlerine yabancı Müslüman bir bayan ile Müslüman bir erkek ancak (din) kardeşi olabilirler.

7 Yıldır, 10 yıldır aşka dönüşmeyen ciddi dostluklarım var illa aşk yaşamak gerekmiyor hayatımdaki insanlarda bunca yıllık dostlarıma saygısızlık edip gereksiz kıskançlıklar göstermedi çok şükür

bak.şimdi anlaşamadığımız konu şu.hayatta karşılaştığınız her soru ve soruna islami bir yanıt bulmaya çalışıyorsunuz ya.bu gerilim yaratıyor.çünkü herkes şer-i hükümlerle yaşamıyor.
misal
soru "karşı cinsten dost olur mu"
cevap : "islamda yok" diyince problem yaşatıyorum.
eyvallah.ölçün bu olabilir.
o zaman bu soruya "hayır" de sadece.
bence de karşı cinsten dost olmaz.
yani soruya yanıtım "hayır"
ama benim referansım bunun fizyolojik olarak mümkün olmaması.

piyuuuu! Kime ne anlatıyorum lan ben :)

Hem olur hem olmaz. Şöyle ki; gerçek dostluk zaman ister emek ister. Düşünmeden başını omzuna yaslama güveni ister. Insanlar yeni tanıştığı birine ikinci gün dostum dediği için gerçek dostluğun tadından ve adından mahrum kalıyorlar. Erkek milleti bugün bacım; yarın ...
Ancak bu kişilikle alakalı bir durum. İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte insani ilişkilerde başlangıç niyetleri az çok bellidir. Gerçek manada kankam, kardeşim, dostum dediğin insana karşı farklı duygular beslemek imkansıza yakın sanırım. Ama maalesef ki günümüz aşkları kankalıkla başladığından o ulvi makamın adını kirletmekten başka yaptıkları birşey yok. Ve ilginç bir toplumuz. Bir kızla bir erkek sürekli birlikte takılan iki arkadaşsa hemen paparazzi misali etiketi yapıştırıp ahanda bunların arasında bişey olacak bak gör diyoruz. Sanırım bu konuda dünyaya at gözlükleri ile bakan bir yapımız var.

Gerçek dostlar dost kalırlar. Dostluğun cinsiyeti olmaz.

Bknz: keroLayn&alcatraz34

Olabilir neden olmasın?
Bu yobaz zihniyetin korkularını bir kenara bırakın..

Olamayanlar sorunu kendinde aramalı derim.

bilmem olurmu ki
en yakin arkadaşım bir kadın mesela .s

eğer iki taraf da bekarsa yani başkalarıyla gönül bağları yoksa, kadın-erkek arkadaşlığının başka türlü bir bağa dönüşme ihtimali hep bir yerde durur. en azından arkadaşlık bağı oturana kadar. yine de dönüşme ihtimali mümkündür.

bak bununla ilgili çok güzel bir film var, when harry met sally. güzel filmdir.

kızlara şöyle böyle olalım demem
bacucum kardeşim hiç demem

Öyle dostlarım varki nice erkeği cebinden çıkartır. Niyet önemli bal gibi de olur oluyorda .
Yeterki niyet bozuk olmasin.

İki duble sonra niyet bozuluyor.

bir erkekle bir kadının maksimum olabileceği şey dost olmalı... ne sadecesi.

Geri