Biontech mi Sinovac mı daha etkili? Biontech aşısı kısırlaştırır mı?

Konu sahibi son olarak 1203 gün önce görüldü
Konuyu tellioğullarıyla seferoğullarına çevirdiniz ha sklj

@climax size sorduktan sonra ailemi Sinovac aşısına yönlendirdim. Evdeki herkes Sinovac aşısı oldu. Herkese bu denli etki ettikten sonra acaba Bionteche haksızlık mı ettik diye düşündüm. Özellikle Sevgili Shinigaminin yorumlarını okuduktan sonra.
Gerçi Biontech erken dönemde başarılı fakat orta ve uzun vadede sonuçları öngörülemiyormuş.
Benim ailem de Çin aşısı oldu çünkü o dönem başka seçenek sunulmamıştı fakat bir bakıma iyi de oldu çünkü Çin aşı sonuçta bilinen bir teknikle geliştirildi ancak Biontech aşısı da Çin aşısına göre daha fazla koruma sağlıyor ve mutasyonlara karşı daha etkili. Uzun vade yan etkileri ise şu an bilinmiyor fakat bahsi geçen olasılıklar her an başka bir sebeple yine karşımıza çıkabilir kaldı ki virüse yakalanıp atlatanlar da tamamen kurtulmuyor ve uzun vadede ciddi sorunlar karşılarına çıkabilir. Sonuçta hiç yakalanmamayı tercih ettiğim için aşımı oldum ve yakın çevremde çok sayıda Biontech aşısı olan var ve şu ana kadar olumsuz bir durum yaşayan olmadı.

Benim ailem de Çin aşısı oldu çünkü o dönem başka seçenek sunulmamıştı fakat bir bakıma iyi de oldu çünkü Çin aşı sonuçta bilinen bir teknikle geliştirildi ancak Biontech aşısı da Çin aşısına göre daha fazla koruma sağlıyor ve mutasyonlara karşı daha etkili. Uzun vade yan etkileri ise şu an bilinmiyor fakat bahsi geçen olasılıklar her an başka bir sebeple yine karşımıza çıkabilir kaldı ki virüse yakalanıp atlatanlar da tamamen kurtulmuyor ve uzun vadede ciddi sorunlar karşılarına çıkabilir. Sonuçta hiç yakalanmamayı tercih ettiğim için aşımı oldum ve yakın çevremde çok sayıda Biontech aşısı olan var ve şu ana kadar olumsuz bir durum yaşayan olmadı.

Şu an net bilgi edinmemizi sağlayacak hiçbir kaynak, bilirkişi yok. Bir yanda daima denenen yöntemle üretilen aşı fakat koruma süresi az. Bir yanda ilk defa denenen yöntem fakat hastalıktan koruma oranı yüksek. Muazzam bir bilgi kirliliği, durumu manipüle eden yayın organları, bir aşıya seyahat serbestisi sağlarken diğerine onay vermeyen ülkeler.. Öylesine karmaşık bir durum söz konusu ki içinden yüzdesi yüksek bir fikirle ikna olup çıkabilene bravo.
Kendi adıma iki aşıyı mukayese ettiğimde bir buçuk yılıma malolan bir hastalığı orta ve uzun vadede etkisi öngörülemeyen bir aşıyı yaptırarak gideremezdim. Bu sebeple evin tek aşı olmayan bireyi olarak Sinovac aşısı olacağım. Hangi aşıyı olmuş olursak olalım umuyorum ki bu salgından el birliğiyle kurtulmayı başarabiliriz.

Ben olmak istemiyorumm içime sinmiyor... ve aşı konusunda kimse kimseye baskı yapmamalı olanlar zaten hani virüs kapmıyor yaaaa güyaaa ( benim arkadaşımın annesi de babası da aşılı olamasına rağmen pozitif çıktılar aşı biontech) korkan olsun aşısını rahat takılsınlar takılabiliyorlarsa kimseye baskı yapmaya hakkınız yok olanlara geçmiş olsun sağlıklı günler.

Ben olmak istemiyorumm içime sinmiyor... ve aşı konusunda kimse kimseye baskı yapmamalı olanlar zaten hani virüs kapmıyor yaaaa güyaaa ( benim arkadaşımın annesi de babası da aşılı olamasına rağmen pozitif çıktılar aşı biontech) korkan olsun aşısını rahat takılsınlar takılabiliyorlarsa kimseye baskı yapmaya hakkınız yok olanlara geçmiş olsun sağlıklı günler.
Aşı olanlar virüse yakalanıyor fakat ölümcül olma veya yoğun bakım yatış oranı düşüyor. Hiçbir aşı şu an % 100 korumuyor ancak hastalığın ağır geçme olasılığını düşürüyorlar.

Aşı olanlar virüse yakalanıyor fakat ölümcül olma veya yoğun bakım yatış oranı düşüyor. Hiçbir aşı şu an % 100 korumuyor ancak hastalığın ağır geçme olasılığını düşürüyorlar.
Evet o yüzden zorlama olmamalı aşı da ...
1.5 yıldır kendimi korumayı başardım ki her gün işe gidip geldim işim de hep insanlarla ve kalabalık ortam ben asının tamamen koruması olmaması ve ne oldugunu bilmemem açısından istemiyorum vurulan arkadaşlarım 3 gün kendine gelemedi resmen virüsten beter oldular herkesin bünyesi farklı ama bilemicem kafamda soru işareti hep .

Evet o yüzden zorlama olmamalı aşı da ...
1.5 yıldır kendimi korumayı başardım ki her gün işe gidip geldim işim de hep insanlarla ve kalabalık ortam ben asının tamamen koruması olmaması ve ne oldugunu bilmemem açısından istemiyorum vurulan arkadaşlarım 3 gün kendine gelemedi resmen virüsten beter oldular herkesin bünyesi farklı ama bilemicem kafamda soru işareti hep .
Aşıda zorlama olmasa bile bazı kısıtlamalar geleceği biliniyor ki bu da bir çeşit zorlama sayılacak çünkü burada amaç insanları zorlamak değil, aynı zorlukları bir daha yaşamamak. Virüse yakalanan kişi sadece kendini riske etmiyor ve başkalarının hayatını da etkiliyor yoksa hayatında grip aşısı bile olmayan bu kadar insan gidip aşı olmazdı.

Zamanla netleşir @yoSun cuğum ve belki de yerli aşı da biter ve o yönde seçim yapanlar olur fakat işte önemli olan bu süreçte yakalanmamak.

Herkesin kendi özgür iradesi var, ister olur ister olmaz…

Aşıyı kötüleyenlere yani işte şöyle yapıyor böyle kötü ediyor diyenlere de şunu demek istiyorum; orası burası ağrıdığında doktora danışmadan gidip antibiyotik kullanmayı biliyorsun, peki kullandığın Antibiyotiğin nasıl zararları var biliyor musun?
Yine aynı şekilde bi yeri ağrıdığında başka başka ilaçlar kullananlar, doktora danışmadan kendi kafalarına göre içiyorlar.
Peki hiç içinde ki kağıdı açıp nasıl yan etkiler varmış okudunuz mu?

2 seçenek var

1: Aşı olup yan etki var mı yok mu beklemek, yoksa hayata devam etmek

2: aşı olmayıp coronaya yakalanmak, yoğun bakıma düşüp düşmemeyi beklemek…

Herkesin kendi özgür iradesi var, ister olur ister olmaz…

Aşıyı kötüleyenlere yani işte şöyle yapıyor böyle kötü ediyor diyenlere de şunu demek istiyorum; orası burası ağrıdığında doktora danışmadan gidip antibiyotik kullanmayı biliyorsun, peki kullandığın Antibiyotiğin nasıl zararları var biliyor musun?
Yine aynı şekilde bi yeri ağrıdığında başka başka ilaçlar kullananlar, doktora danışmadan kendi kafalarına göre içiyorlar.
Peki hiç içinde ki kağıdı açıp nasıl yan etkiler varmış okudunuz mu?

2 seçenek var

1: Aşı olup yan etki var mı yok mu beklemek, yoksa hayata devam etmek

2: aşı olmayıp coronaya yakalanmak, yoğun bakıma düşüp düşmemeyi beklemek…
Aşının uzun vadede ne yapacağı bilinmiyor olabilir fakat virüsü atlatanların neler yaşayacağı da bilinmiyor.

Aşının uzun vadede ne yapacağı bilinmiyor olabilir fakat virüsü atlatanların neler yaşayacağı da bilinmiyor.
Herşey muallakta ben ağrı kesici bile kullanmayan bir insanım benim ilaclara karşı duruşum hep aynı:D

aşı karşıtlarını yakacağız.

Geri