climax
Elmas Üye
çok ciddi birşey söyledindinolar varsayımdır günümüzde olmayıp eldeki verilerle insandan önce yaşadıklarına inanılır.
yani bütün bunlar sadece kurgu mu?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
çok ciddi birşey söyledindinolar varsayımdır günümüzde olmayıp eldeki verilerle insandan önce yaşadıklarına inanılır.
Evrenin sonsuz bir genişleme içinde olduğu biliniyor.Hatta bu genişlemenin hızlandığını belirtiyorlar. Ama bazıları bu durumun sonsuz ve sınırsız olamayacağını çünkü sonsuz ve sınırsız evrende fizik kanunlarının işlemeyeceğini söyleyip çöküş teorisi attılar ortaya. Zaman duracak ve evren çökecek. Teoride tabi bunlar.
Bunu ilk kez duydumdünyanın sonu bir nötron yıldızıyla olacak sanırsam o belgeseli tam izlemedim ama belgeselde bir nötron yıldızı dünyaya yaklaşıp dünyadan parça kopartarak kendi yörüngesine sokuyor.
tabii insanlık dünya parçalanmadan çok önce radyasyondan yada meteor yağmurlarından ölüyor.
ama bir kaçış planları var yanlış bilmiyorsam ne kadar tutarlı onu bilmem.
bonus: 75 yıl sonra olması düşünülüyor
bonus 2x: tahliye aracıyla ilgili çalışmalar başlamış şimdiden.
Bir ara dergilerde bu teorinin artık kesinlikle yalanlandığını okumuştum uzunca bir yazı idi, hatta zamanında bu teoriyi savunanlar bile böyle bir şey olmadığını kabul etti diyorlardı. Biz müslümanların inanmadığı bir teori tabiki bu. Öncesini bilemem ama bu teoriye göre evren nasıl bitecek yada bitecek mi böyle bir teoride var mı ? merak ettim şu an.
Seninki başka bir teori öyleyse :p =)İlk patlamanın verdiği itme gücüyle, ilk patlayan her ne idiyse, evren genişliyor. Yani galaksiler, gökcisimleri v.s. birbirinden uzaklaşıyorlar. Diğer yandan, bütün cisimlerin bir çekim gücü var. Zamanla itim gücü sıfırlanıp, çekim gücü ağır bastığında trekrar tek noktada herşey birleşecektir. Big bang teorisinde bu yok aslında. Sadece ilk oluşum olarak varsayılır. Bak ben uyduruyorum ama![]()
çok ciddi birşey söyledin
yani bütün bunlar sadece kurgu mu?
![]()
aşkım ama dinozor diyorum eşşeğin şeysi kadar hayvan,belki de yok diyorsun![]()
su vardı hepimiz suyduk
kuran'da geçiyor
Su Dünya'ya sonradan geldi feveran. Gökten geldi.
islamiyet de dünyadan sonra geldi bu nasıl çelişki ?
Şimdi big bang öncesi dinozorlar mı varmış.:dusun: Merakla nereye bağlanacağını bekliyoruz burda![]()
ama cnms eşeğin şeyi kadar diyon .s.s o kdr şey nasl bi anda yok olsn .s.s.s
zina ediyorlardı allah soylarını kuruttu ibnelerin
insandan önce dino var.ama kuranda geçmez.