"Big Bang" öncesi ne vardı?

Konu sahibi son olarak 1620 gün önce görüldü
dinolar varsayımdır günümüzde olmayıp eldeki verilerle insandan önce yaşadıklarına inanılır.
çok ciddi birşey söyledin
yani bütün bunlar sadece kurgu mu?

P1040830.JPG

Evrenin sonsuz bir genişleme içinde olduğu biliniyor.Hatta bu genişlemenin hızlandığını belirtiyorlar. Ama bazıları bu durumun sonsuz ve sınırsız olamayacağını çünkü sonsuz ve sınırsız evrende fizik kanunlarının işlemeyeceğini söyleyip çöküş teorisi attılar ortaya. Zaman duracak ve evren çökecek. Teoride tabi bunlar.

Bende böyle bir şey okumuştum, evrenin genişlemesi duracak , sıcaklık dereceleri yükselecek ve evren çökecek bunun gibiydi benimde okuduğum yazıdaki şeyler.

dünyanın sonu bir nötron yıldızıyla olacak sanırsam o belgeseli tam izlemedim ama belgeselde bir nötron yıldızı dünyaya yaklaşıp dünyadan parça kopartarak kendi yörüngesine sokuyor.
tabii insanlık dünya parçalanmadan çok önce radyasyondan yada meteor yağmurlarından ölüyor.
ama bir kaçış planları var yanlış bilmiyorsam ne kadar tutarlı onu bilmem.

bonus: 75 yıl sonra olması düşünülüyor

bonus 2x: tahliye aracıyla ilgili çalışmalar başlamış şimdiden.
Bunu ilk kez duydum :) Belgeseli izlememiş olmamdan kaynaklı bu galiba, ama garip olan evrenin çökmesinden ( ya da dünyanın bitmesinden) korkup kaçmak istemek değil mi? evrenden başka nereye kaçabilir ki insan ?

Bir ara dergilerde bu teorinin artık kesinlikle yalanlandığını okumuştum uzunca bir yazı idi, hatta zamanında bu teoriyi savunanlar bile böyle bir şey olmadığını kabul etti diyorlardı. Biz müslümanların inanmadığı bir teori tabiki bu. Öncesini bilemem ama bu teoriye göre evren nasıl bitecek yada bitecek mi böyle bir teoride var mı ? merak ettim şu an.

İlk patlamanın verdiği itme gücüyle, ilk patlayan her ne idiyse, evren genişliyor. Yani galaksiler, gökcisimleri v.s. birbirinden uzaklaşıyorlar. Diğer yandan, bütün cisimlerin bir çekim gücü var. Zamanla itim gücü sıfırlanıp, çekim gücü ağır bastığında trekrar tek noktada herşey birleşecektir. Big bang teorisinde bu yok aslında. Sadece ilk oluşum olarak varsayılır. Bak ben uyduruyorum ama :D

İlk patlamanın verdiği itme gücüyle, ilk patlayan her ne idiyse, evren genişliyor. Yani galaksiler, gökcisimleri v.s. birbirinden uzaklaşıyorlar. Diğer yandan, bütün cisimlerin bir çekim gücü var. Zamanla itim gücü sıfırlanıp, çekim gücü ağır bastığında trekrar tek noktada herşey birleşecektir. Big bang teorisinde bu yok aslında. Sadece ilk oluşum olarak varsayılır. Bak ben uyduruyorum ama :D
Seninki başka bir teori öyleyse :p =)

Small bang vardır gençle kasmayın biyere varamazsınız

Şimdi big bang öncesi dinozorlar mı varmış.:dusun: Merakla nereye bağlanacağını bekliyoruz burda :D

Geri