"Big Bang" öncesi ne vardı?

Konu sahibi son olarak 1620 gün önce görüldü
Zaman yok demek ne demektir. Bunu anlamaya aklım ermiyor benim.

zamanın bir tarifi olmamasına rağmen ölçülebilir bir şey olduğda hemfikiriz.
fakat
büyük patlama öncesini gözlemleyemediğimiz için ve ölcebileceğimiz herhangi bir veri olmadığı için zaman kavramı yoktur denmiş olabilir bu benim şahsi fikrim.

benimde beynim yandı kusura bakma :D

bonus: bu da büyük patlamanın başlangıcı için sorulan soruların cevapsız kaldığı anlamına geliyor yani en ilk, neden, nasıl sorularını cevaplayamadığıza göre "sıfır" noktasını asla bilemeyeceğiz

belkide bu tanrının bir katını mı ?

bonus 2x: zamanın bir tarifi yok derken, felsefeciler dilerse buna bir kılıf uydurabilirler tabii ki :D

Kara delikler için zaman kavramı yoktur. big bang den önce zaman yoktu dersek tüm evrenin karadelik olduğunu kabul etmiş oluruz. Bu durumda ışığın bile kaçamadığıbu kkaradelikten etki olmadan big bang gibi bir tepki nasıl dogar.? Ve bu diğer karadeliklerdende bir evren oluşabileceği ihtimalini barındırıyor mu bilmek gerek. Fikir alışverişi yapıyoruz şuan tartışma olarak değil. :D

Kara delikler için zaman kavramı yoktur. big bang den önce zaman yoktu dersek tüm evrenin karadelik olduğunu kabul etmiş oluruz. Bu durumda ışığın bile kaçamadığıbu kkaradelikten etki olmadan big bang gibi bir tepki nasıl dogar.? Ve bu diğer karadeliklerdende bir evren oluşabileceği ihtimalini barındırıyor mu bilmek gerek. Fikir alışverişi yapıyoruz şuan tartışma olarak değil. :D

evet sonsuz paralel evren olma olasılığı var sanırım bu konuyu bende bilmiyorum yarın belgeselini izleyeceğim. :D
bknz : Paralel Evrenler - YouTube

kara delikleri pek bilmiyorum açıkçası saçmalamakta istemiyorum o yüzden burada.

ama karadelikleri, büyük patlama bağlamında ilk defa işitiyorum :dusun:

tumblr_n0f1wqiFYy1tqa9joo1_500.jpg

Antimadde olayını anlamıyorum bende tam olarak. Ve şu zaman yoktu ile ilgili goruslerin?

yanılsamadan ibarettir.

İnsan zamanı ölçme belli sınırlandırmalar getirme konusunda çalısmalar yaptı. Bunun dışından bir şeylerin oluşma ve oluşumlarını devam ettirme süreci olmalı bence. Kuantuma zamansızlık diyoruz iyi hoşta hidrojenin helyuma dönüşmesinde bir süreç var yani. Yanılsama derken ? Gece gece kafa yoramicam gündüz yazarım buraya .s

İnsan zamanı ölçme belli sınırlandırmalar getirme konusunda çalısmalar yaptı. Bunun dışından bir şeylerin oluşma ve oluşumlarını devam ettirme süreci olmalı bence. Kuantuma zamansızlık diyoruz iyi hoşta hidrojenin helyuma dönüşmesinde bir süreç var yani. Yanılsama derken ? Gece gece kafa yoramicam gündüz yazarım buraya .s

insandan öncesi tamamen varsayımlar ve yanılsamalardan ibarettir müdür.

Aynı şey değildir. Boş olan bir yere varlık sokabilirsin değil mi? Uzay gibi mesela. Ama yoklukta hiçbir şekilde bir varlık düşünülemez. Yokluk/hiçlik asla içinde bir madde barındıramaz.

Evet, öyle. Boş olanın da içine varlık sığdırılmayana kadar, içinde hiç(hiçlik) bir şey yok(yokluk)tur.

Big bang!

Evren 13.7 milyar yaşında, dünya 4.5 milyar yaşında, aradaki 9.2 milyar yıl Yaratıcı "bunu yarattım ama n'apacağım şimdi?" düşüncesi içerisinde...

Sonra biraz yakın bir tarihe gelmek istiyorum, birkaç milyon yıl önce ilk insanımsılar ortaya çıkıyor, derken homo sapiensler 300 bin yıl... Bunların bulundukları kıtadan çıkıp dünyaya yayılmaları 80-100 bin yıl. Uygarlık kurmaları 7-8 bin yıl, İbrani dinler 3 bin yıl, İslamiyet 1.500 yıl.

Kafası çalışan bir adamın tüm bunları kavrayışı yaklaşık 5 sene. (kendimden biliyorum)

Big Bang öncesine gelince, durun bi sonrasını halledelim?

Bir ara dergilerde bu teorinin artık kesinlikle yalanlandığını okumuştum uzunca bir yazı idi, hatta zamanında bu teoriyi savunanlar bile böyle bir şey olmadığını kabul etti diyorlardı. Biz müslümanların inanmadığı bir teori tabiki bu. Öncesini bilemem ama bu teoriye göre evren nasıl bitecek yada bitecek mi böyle bir teoride var mı ? merak ettim şu an.

Evrenin sonsuz bir genişleme içinde olduğu biliniyor.Hatta bu genişlemenin hızlandığını belirtiyorlar. Ama bazıları bu durumun sonsuz ve sınırsız olamayacağını çünkü sonsuz ve sınırsız evrende fizik kanunlarının işlemeyeceğini söyleyip çöküş teorisi attılar ortaya. Zaman duracak ve evren çökecek. Teoride tabi bunlar.

Bir ara dergilerde bu teorinin artık kesinlikle yalanlandığını okumuştum uzunca bir yazı idi, hatta zamanında bu teoriyi savunanlar bile böyle bir şey olmadığını kabul etti diyorlardı. Biz müslümanların inanmadığı bir teori tabiki bu. Öncesini bilemem ama bu teoriye göre evren nasıl bitecek yada bitecek mi böyle bir teoride var mı ? merak ettim şu an.

dünyanın sonu bir nötron yıldızıyla olacak sanırsam o belgeseli tam izlemedim ama belgeselde bir nötron yıldızı dünyaya yaklaşıp dünyadan parça kopartarak kendi yörüngesine sokuyor.
tabii insanlık dünya parçalanmadan çok önce radyasyondan yada meteor yağmurlarından ölüyor.
ama bir kaçış planları var yanlış bilmiyorsam ne kadar tutarlı onu bilmem.

bonus: 75 yıl sonra olması düşünülüyor

bonus 2x: tahliye aracıyla ilgili çalışmalar başlamış şimdiden.

Geri