"Big Bang" öncesi ne vardı?

Konu sahibi son olarak 1620 gün önce görüldü
Renkler ve zevkler tartışılmazdır. :) Senin mavi olarak gördüğünü belki de ben sarı olarak görüyorum fakat, bana o renk mavi olarak tanıtıldı. Renk ile boyut aynıdır, çünkü görmek lazım. Görmeden sadece teoriler konuşur. Çekim gücü ağır gelip tekrar birleşecekler. Bu da benim teorim(başkaları da bunu belgesel yapmıştır.). Kim bilir kaç kere tekrar birleşip tekrar patlamalar yaşamış bu evren...Bunlar bir döngü. Kim bilir kaç milyar kere olmuştur...Işığın kırıldığını Einstein kanıtladı. Kırılabilen bir ışığın kat edebileceği mesafe ile teori üretiyorlar. Hepsi bu. Ayrıca bana yazmak için kullandığın klavye belki de bir masadır(ve ya tahtadır veya taştır veya gübredir veya bilmem nedir...) Daha bunun kuantum tarafı var. Gördüklerin ve bildiklerin gerçek olmayabilir. :)
Herşeyi anladım fakat son kısmı anlayamadım, elimdeki klavye nasıl oluyor da tahta, masa vs. olabiliyor? Yani o mantığı tam kavrayamadım.

Herşeyi anladım fakat son kısmı anlayamadım, elimdeki klavye nasıl oluyor da tahta, masa vs. olabiliyor? Yani o mantığı tam kavrayamadım.

Ona kuantum denir. Aslında tüm bildiklerimiz bir yanılsama olabilir veya biz öyle bildiğimiz ve görmek istediğimiz için öyleler... İnanmak da öyledir. Kesin bir şey yok aslında. Neyse, daha fazlasını anlatmaya gücüm yok! Beyininin el verdiği kadarsın. Hepsi bu!!!

Fizik kuralları, yerçekimi, madde, zaman, uzay vs bunların hiçbiri yoktu.
Hiçlik söz konusuydu.
Belkide sonsuz sayıda evrenin büyük patlamalar ile varolduğu bir hiçlik söz konusu olabilir.
Varlık var ise hiçlikde olmak zorundadır.
Varlık hiçliğin kanıtıdır ve onu zorunlu kılar.
Birini anlamak için diğerine ihtiyaç duyarız.
Var olan evren, hiçliğin kanıtıdır.

Bang Bang vardı.

Nancy Sinatra söylerdi.

Sağlam gacıydı.

25bb70c0dc923ddaaa305d88525e4e3c.jpg

Sonra evrim rahat durmadı ve Bing Bang oldu.

İşte bu kadar.

Arkama yaslandım ve CERN'den e mail bekliyorum.

:alkis:

Kimse de çıkıp E.A vardı dememiş mi? Valla hayretler hayreti 1 olgu. Neyse ben demiş olayım ve forumun yüksek aykulu azalarına güzel 1 konuyu önlere taşımış olayım.​

Ben Bing Bang öncesi ne vardı sorusuna gelecek bir cevap olacağını biliyorum ama ben kendi düşünceme göre şöyle hayal ediyorum düşünün bir cam fanus içerisinde akvaryum var Akvaryum içerisinde bir sürü küçük balık Hani koyarız ya Deniz taşlarını kayaları falan içinde dönüp dururlar onların yaşamı içinde bulundukları fanusun sınırları kadardır fanus Kırılsa Yaşam biter Bence de güneş sistemi bu cam fanuslar bir tanesi sadece kimse bilemez Dışarıda ne kadar büyük bir fanus olduğunu ya da kaç tane fanus olduğunu aklımda deli sorular....

Kamil Bey Sicim Teorisinden bahsetmiş. Güzel teoridir. Severiz.

haydarcan çıkarsa baya gülerim
hişt haydarcan naber lan

"hic" algiisi cocuk hayal gücünde gizli.
Tarih oncesi caglarda uretim, doganin taklidi ile gerceklestmistir.
Insan, zamanla dogru orantida gelistikce teknoloji ve varolus kaynagini yine dogaya dayandirarak cevaplamaya baslar.
Doganin sinirlari gibi insan da varlik ile ilgili keskin sinirlar cizer. Bazen bu sinirlar asilir ve insanin öykünmeci kurallari yok olur.
Bu da aslinda varliga dair kurallari insanin maddeyle iliskisinden "sinirli" hayal gucunun olusturdugu aciga cikar.
Peki hiclikte cocuk hayal gucu bunun neresinde?
Onlarin hayal gucu sinir kabul etmez. cunku kategorize etme degil tanima fazinda.
Keskin degildir, aciktir.
Evrenin baslangici da sinirsiz bir hayal gucundeki tilsima benzer. Kuralsiz.. :)
yalnizca bosluk hakkinda lakirdi edebiliriz.
hiclige erisemeyiz.

Matta'da Nicki Minaj Markus'da Kim Kardashian vardı yazar.
Luka'da Gigi Hadid'den bahseder.

Geri