Bi bakın

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Gençler dün psikyatra gittim prozac 20 mg yazdı , aranizda daha once antidepresan kullanan varmi varsa deneyimlerini paylasabilirmi

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok kısa süreli bir antidepresan kullanımım oldu, sonra beni ben yapmadığı için kaldırdım attım.

Uzun süre kullanan varsa daha faideli bir yarar/zarar tablosu çıkaracaktır sana.

Geçmiş olsun.​

Çok kısa süreli bir antidepresan kullanımım oldu, sonra beni ben yapmadığı için kaldırdım attım.

Uzun süre kullanan varsa daha faideli bir yarar/zarar tablosu çıkaracaktır sana.

Geçmiş olsun.​
Eyvallah kardeşim , kısa bir zamandan kastın ne kadar kısa mesela

Eyvallah kardeşim , kısa bir zamandan kastın ne kadar kısa mesela

3 hafta kadar.

Ben Bilişsel Tedavi'nin daha makul olduğunu düşünüyorum, direkt ilaca sarılmak bana çok mantıklı gelmemişti zira.​

3 hafta kadar.

Ben Bilişsel Tedavi'nin daha makul olduğunu düşünüyorum, direkt ilaca sarılmak bana çok mantıklı gelmemişti zira.​

İyi kullanmissin aslinda

Bende kullanmamak icin direniyorum işte 2 gun once cok kotu olmustum simdi yavas yavas toparliyor gibiyim

Hersey ust uste geldi aslinda vucut bi yerde patlak verecekti zaten , son raddeyi beklemis demekki.

Spor iyi gelir diye dusunuyorum zira spor yaptigim donem kendimi epey iyi hissettigim aklima geldi varsa baska onerin dinlerim seni

Seyehate çık. hiç görmediğin yerler keşfet. Tabii vaktin oluyorsa.

İyi kullanmissin aslinda

Bende kullanmamak icin direniyorum işte 2 gun once cok kotu olmustum simdi yavas yavas toparliyor gibiyim

Hersey ust uste geldi aslinda vucut bi yerde patlak verecekti zaten , son raddeyi beklemis demekki.

Spor iyi gelir diye dusunuyorum zira spor yaptigim donem kendimi epey iyi hissettigim aklima geldi varsa baska onerin dinlerim seni

3 haftalık antideprasan kullanımı ortalama bir antideprasan kullanım süresi için çok kısa, o yüzden öyle dedim.

Benim olay şöyle oldu aslında , bende Yaygın Anksiyete Bozukluğu vuku buldu. Uzun süre bununla baş ettim, gitmedim doktora, bu süre zarfı içerisinde Süreyya bana en az bir doktor kadar yardım etmiştir ki , kendi de birtakım sıkıntılar yaşamış biri o da sana yardımcı olabilir Süreyya

Sonra başka bir sebepten hastahaneye gittiğimde, olacak ya, kendimi Psikiyatri pol. önünde buldum, fırsattan istifade daldım içeri, 15 dakikalık bir görüşme sonrasında bana teşhisi koydu ve ilaç yazdığını görünce "Kullanmak istemiyorum aslında." dedim, güldü ve "Kullanman lazım." dedi, karşında doktor olunca "Brakiya!" diyemiyorsun tabii ki.

Neyse, özellikle devlet hast. doktorları hemen reçetene ilaç yazıyorlar, özel muayenehanelerdeki doktorlar gibi uzun ve sık sık konuşarak sorunlar aşma seçeneği onlar için imkansız niteliğinde olduğu için de olabilir, eleştirmiyorum.

Ben öncesinde de yaptığım gibi ilacı attıktan sonra da direndim sadece, sırasında ve sonrasında alkolü de bırakmamıştım. Spor, yürüyüş vs. gerçekten iyi geliyormuş ama ben onları da yapmadım, bekledim açıkcası.

Şu an üzerimde kalan etkisi %5-10 ancadır.

N'aptın sorusuna tek cevabım, tıynetime uygun olarak hiçbir şey yapmamak oldu.

Fakat herkes farklıdır, muhakkak doktoruna kulak ver, kendine de, kimi hastaların kesinlikle ilaca da ihtiyacı oluyor. Unutma.

Zihnini arındırmaya ve rahatlatmaya çalış, hissettiğin sıkıntıları bekler halde olursan gelir. Hepsi geçiyor. Çarpışman lazım.​

Seyehate çık. hiç görmediğin yerler keşfet. Tabii vaktin oluyorsa.

Şuan için pek mümkün değil , yaza doğru bişeyler yapabilirim ama.

3 haftalık antideprasan kullanımı ortalama bir antideprasan kullanım süresi için çok kısa, o yüzden öyle dedim.

Benim olay şöyle oldu aslında , bende Yaygın Anksiyete Bozukluğu vuku buldu. Uzun süre bununla baş ettim, gitmedim doktora, bu süre zarfı içerisinde Süreyya bana en az bir doktor kadar yardım etmiştir ki , kendi de birtakım sıkıntılar yaşamış biri o da sana yardımcı olabilir Süreyya

Sonra başka bir sebepten hastahaneye gittiğimde, olacak ya, kendimi Psikiyatri pol. önünde buldum, fırsattan istifade daldım içeri, 15 dakikalık bir görüşme sonrasında bana teşhisi koydu ve ilaç yazdığını görünce "Kullanmak istemiyorum aslında." dedim, güldü ve "Kullanman lazım." dedi, karşında doktor olunca "Brakiya!" diyemiyorsun tabii ki.

Neyse, özellikle devlet hast. doktorları hemen reçetene ilaç yazıyorlar, özel muayenehanelerdeki doktorlar gibi uzun ve sık sık konuşarak sorunlar aşma seçeneği onlar için imkansız niteliğinde olduğu için de olabilir, eleştirmiyorum.

Ben öncesinde de yaptığım gibi ilacı attıktan sonra da direndim sadece, sırasında ve sonrasında alkolü de bırakmamıştım. Spor, yürüyüş vs. gerçekten iyi geliyormuş ama ben onları da yapmadım, bekledim açıkcası.

Şu an üzerimde kalan etkisi %5-10 ancadır.

N'aptın sorusuna tek cevabım, tıynetime uygun olarak hiçbir şey yapmamak oldu.

Fakat herkes farklıdır, muhakkak doktoruna kulak ver, kendine de, kimi hastaların kesinlikle ilaca da ihtiyacı oluyor. Unutma.

Zihnini arındırmaya ve rahatlatmaya çalış, hissettiğin sıkıntıları bekler halde olursan gelir. Hepsi geçiyor. Çarpışman lazım.​

Genelde kullanım süreleri 3-6 ay ve 1 seneyi bulabiliyor , ama 3 haftalik bir sure zarfi ilaci yorumlamaya yetebilir diye dusunuyorum

Benim olay bundan bi hafta önce gerçekleşti ondan önce böyle bişey yaşamamıştım tabi

Oturmuşum çayla sigara içiyorum tak midemde bi sancı , başımdada bi uyuşukluk hissettim ilk gün önemsemedim sonra bulanti ve trip şeklinde kesik kesik gelip gitmeye başlayınca sırayla nöroloji ve dahiliyeye gittim.

Mr cekildi , kan testleri normal anemi yok vitaminler yerinde acayip yorgun hissediyorum bu ara , dahiliyedede 2 testen sonra hicbisey cikmadi tahliller tertemiz

En son psiktyra git denildi , tabi ben şey diyorum delimiyim **Spam/Adversiting** ne isim var orada falan hoca aksamı bir kriz yaşadım dedim akıl gidiyor 3 4 saat etkisinden cıkamadim bildigin beyin bloke oldu vucut kendi kendine hareket ediyor

Sabahi pskiyatri ve antidepresan iste , bazi seyleri cok kafaya takar oldum ister istemez , doktorda sagolsun teşhiş koymadi stresle alakali vucudun verdigi bi reaksiyon dedi ilac kullanman lazim dedi o kadar

Anksiyete bozukluklarında selektif serotonin geri alım inhibitörleri pek olumlu sonuç vermez (prozac da bunlardan biri) fakat ilk kez gittiysen prozac bir nevi yan etkileri bakımından (azlığından) sıklıkla ilk reçete edilen ilaçtır, işe yaramadığında (ki minimum 4 hafta beklenir) doz arttırılır ya da daha beter olduysan ilacın değiştirilir.(böyle bir yan etkisi de mevcut) Psikiyatrik tedavilerde mühim olan gerektiği ölçüde nokta atışı ilaç reçete edilebilmesidir.
Dr un kan değerlerini inceledi mi, Zn, kobalamin gibi kritik maddelerin vücudundaki konsantrasyonu değerlendirildi mi? Dr.in seninle ne kadar görüştü, bir takım iq ve kişilik testleriyle muhtemel akıl hastalıkları üzerinde bir eleme yapıldı mı? Bunlar önemli.
Belki de gerekli vitamin-mineralleri içeren doğru bir beslenme programı,spor ve sosyal yaşamla atlatabileceğin basit bir durumun var.
Bu sebeple yardim almaya karar verdiğinizde, bilhassa hastalığınız konusunda ihtisas yapmış (okb mi, yaygın anksiyete mi neyse) bir psikayatristi araştırıp ona gidin.Ilk başta biraz cep yakar ama bedenini yoran sancılı doz arttirma-azaltma,ilaç değişimleri gibi süreçleri ya hiç ya da çok az yaşarsın.Gerekli sürede ilacını kullanıp sonra hayatına devam edersin.Gerek mental aktiviteni,gerek cinsel hayatını ve günlük rutin metabolizmanı etkileyen yan etkiler söz konusu olabiliyor çünkü.
Son cümlem geneldi,prozac iyidir yan etkisi de ciddi olmaz ama gerekli mi? Bu sorunun cevabı için de iyi bir hekime gitmiş olman lazım.
Gerekliyse aksatmadan saati saatine kullanman lazım, youtube da internetlerde bu ilaçların kullanılmaması ile ilgili hiçbir yazı okuma dr unun tavsiye ettiği şekilde ilacini kullan,kafana göre bırakma.
Spora da devam et, geçmiş olsun.

Şuan için pek mümkün değil , yaza doğru bişeyler yapabilirim ama.

Genelde kullanım süreleri 3-6 ay ve 1 seneyi bulabiliyor , ama 3 haftalik bir sure zarfi ilaci yorumlamaya yetebilir diye dusunuyorum

Benim olay bundan bi hafta önce gerçekleşti ondan önce böyle bişey yaşamamıştım tabi

Oturmuşum çayla sigara içiyorum tak midemde bi sancı , başımdada bi uyuşukluk hissettim ilk gün önemsemedim sonra bulanti ve trip şeklinde kesik kesik gelip gitmeye başlayınca sırayla nöroloji ve dahiliyeye gittim.

Mr cekildi , kan testleri normal anemi yok vitaminler yerinde acayip yorgun hissediyorum bu ara , dahiliyedede 2 testen sonra hicbisey cikmadi tahliller tertemiz

En son psiktyra git denildi , tabi ben şey diyorum delimiyim **Spam/Adversiting** ne isim var orada falan hoca aksamı bir kriz yaşadım dedim akıl gidiyor 3 4 saat etkisinden cıkamadim bildigin beyin bloke oldu vucut kendi kendine hareket ediyor

Sabahi pskiyatri ve antidepresan iste , bazi seyleri cok kafaya takar oldum ister istemez , doktorda sagolsun teşhiş koymadi stresle alakali vucudun verdigi bi reaksiyon dedi ilac kullanman lazim dedi o kadar

Geçmiş olsun tekrar.

İlac senin sinir sistemini, beyninin içindeki hataları onarmaya yardımcı olur. Bu işlemi yaparken çoğu zaman sana susturucu da takar, sakin ve akışta süzülen biri olursun.

En iyi antidepresan spordur veya müziktir diyenlere de kulak vermeli. Faydaları muhakkak var.

Başka bir doktora da gitmeni öneririm, "stresten ya" deyip ilaç yazması hoşuma gitmedi.​

Kızma ama bu imza ne la. Resmen içime sıkıntı girdi , beni hipnotize etti. Kurtul ondan

Neyse, birşey soracağım. Düzenli bir işin var mı kardeşim?

Geçmiş olsun Azizcim , yoluna girer her şey.

Beyler; normal tüketilen ilaçlar 3 günden sonra anca etki ediyorken, antideprasanın etkisi de 3 haftada başlıyor bir aydan fazla kullanmak tam anlamıyla etki eder.

Zihinsel kordinasyonuna etkisi olup olmadığını kullanmadan bilemezsin.
Prozac serotinin seviyeni yükselteceğinden iyi gelicektir.
Antidepresan içmek kötü bir şey değil beyler atın bu kafaları.

Neysen osun değişmiyorsunuz anlayın şunu.
Doktoruna güveniyorsan yazdığı ilaca da güvenmelisin.

Anksiyete bozukluklarında selektif serotonin geri alım inhibitörleri pek olumlu sonuç vermez (prozac da bunlardan biri) fakat ilk kez gittiysen prozac bir nevi yan etkileri bakımından (azlığından) sıklıkla ilk reçete edilen ilaçtır, işe yaramadığında (ki minimum 4 hafta beklenir) doz arttırılır ya da daha beter olduysan ilacın değiştirilir.(böyle bir yan etkisi de mevcut) Psikiyatrik tedavilerde mühim olan gerektiği ölçüde nokta atışı ilaç reçete edilebilmesidir.
Dr un kan değerlerini inceledi mi, Zn, kobalamin gibi kritik maddelerin vücudundaki konsantrasyonu değerlendirildi mi? Dr.in seninle ne kadar görüştü, bir takım iq ve kişilik testleriyle muhtemel akıl hastalıkları üzerinde bir eleme yapıldı mı? Bunlar önemli.
Belki de gerekli vitamin-mineralleri içeren doğru bir beslenme programı,spor ve sosyal yaşamla atlatabileceğin basit bir durumun var.
Bu sebeple yardim almaya karar verdiğinizde, bilhassa hastalığınız konusunda ihtisas yapmış (okb mi, yaygın anksiyete mi neyse) bir psikayatristi araştırıp ona gidin.Ilk başta biraz cep yakar ama bedenini yoran sancılı doz arttirma-azaltma,ilaç değişimleri gibi süreçleri ya hiç ya da çok az yaşarsın.Gerekli sürede ilacını kullanıp sonra hayatına devam edersin.Gerek mental aktiviteni,gerek cinsel hayatını ve günlük rutin metabolizmanı etkileyen yan etkiler söz konusu olabiliyor çünkü.
Son cümlem geneldi,prozac iyidir yan etkisi de ciddi olmaz ama gerekli mi? Bu sorunun cevabı için de iyi bir hekime gitmiş olman lazım.
Gerekliyse aksatmadan saati saatine kullanman lazım, youtube da internetlerde bu ilaçların kullanılmaması ile ilgili hiçbir yazı okuma dr unun tavsiye ettiği şekilde ilacini kullan,kafana göre bırakma.
Spora da devam et, geçmiş olsun.

Herhangi bir psikolojik ilac kullanmayı düşünmüyorum bunu atlatacak güçte ve kararlılıkta biri olduğumu biliyorum , bunu yaparken biraz zorlanabilirim ki bu içinde bulunduğum durum için oldukça doğal.

Sorularına gelecek olursak

Kan değerlerimi nöroloji ve dahiliye doktorları inceledi , yukarıdada dediğim gibi herhangi bir vitaminsel veyahutta ona benzer bir sorunla karşılaşılmadığı soylendi

Zn ve kobalamin hakkında pek bilgim yok , ama sonuc olarak verilen kan testleri oldukca kabarik 10 12 kalem ayri test var buna ek olarak birde tam kan testi adi altinda 40 45 sonuc ayri bir sayfada olmak uzere degerler var.

İq ve kişilik testlerine gerek duymamış olsa gerek bunuda yapmadi olanlari bir bir anlattim sıkıntılarımı ve krizden bahsettim ondan sonra tahlillerin temiz ciktigindan sonuc olarak epey ilgisiz bi sekilde antidepresan yazmakla yetindi , terapi istememe rağmen.

Önerilerin için çok çok teşekkür ederim , dikkate alacağım inşallah.

Geçmiş olsun tekrar.

İlac senin sinir sistemini, beyninin içindeki hataları onarmaya yardımcı olur. Bu işlemi yaparken çoğu zaman sana susturucu da takar, sakin ve akışta süzülen biri olursun.

En iyi antidepresan spordur veya müziktir diyenlere de kulak vermeli. Faydaları muhakkak var.

Başka bir doktora da gitmeni öneririm, "stresten ya" deyip ilaç yazması hoşuma gitmedi.​

Eyvallah kardeşim vakit ayirdigin için teşekkür ederim , en kisa zamanda spora baslayip yeni hobiler edinmeyi dusunuyorum umarim en kisa zamanda başlarim :)

Başka doktor onerisi aklimda , bunu bende dusundum.

Tesekkur ederim :)

Kızma ama bu imza ne la. Resmen içime sıkıntı girdi , beni hipnotize etti. Kurtul ondan

Neyse, birşey soracağım. Düzenli bir işin var mı kardeşim?

Dhhsjsisis , cok şeker değilmi ya neyini begenmedin :p

Tabiki , çalışıyorum ben Devlet hastahanesinde garsonluk yapıyorum

Oncelikle gecmis olsun minnosumuza, arkadaslarin yazdiklarini tek tek okudum gurur duydum ciddiye alip bildiklerini paylastiklari icin :es:

Cok gecmis olsun. Benim bu konuda bir bilgim yok ama genel olarak, ne zaman depresyon sinirlarinda gezinsem, mutlaka birileriyle gorusmeye calisiyorum ben.
Kendini o ruh durumundan siyirabilecek insanlar varsa cevrende, sanalda konusmaya calis istersen. Sonra, her gun mutlaka disariya cik, temiz hava al, yuruyus veya spor bunlar etkili oluyor.
Yalniz, kriz baya ciddi bir durum gibi gozukuyor. Zaten soylemisler, baska doktorla da gorusup, terapi ile de desteklemen gerekebilir.
Nasil vucudumuzun doktora ihtiyaci varsa, psikoljik durum icin de ayni sey gecerli oluyor. Psikolog veya psikiyatrist gormek cok dogal, buna takilma bence : ))

İmzandaki bakışlar psikolojimi bozdu, herkes beni kesiyor havasına soktu, kedi bile bana bakıyor pis pis :nee:
:D

İş konusu, sinir stres olayında çok önemli. İş yerinde mutlusundur heralde. Varsa bir sıkıntı, yeni işyeri, yeni iş arkadaşları opsiyonunu tavsiye ederim. İlaç hiç almadım doktora da gitmedim pek bir bilgim yok o konularda fakat, bir zamanlar iş yeri 1,5 ay zorunlu tatil vermişti işçilere, ilk başlarda tatlı gelmişti fakat 3. Haftadan sonra insan bunalıma giriyor. Neyim ben, nerdeyim, nerden geldim nereye gidicem, ben ne bka yarıyorum gibi şeyleri sorgulamaya başlıyor. Hemen yedek iş buldum da kafayı dağıttık biraz.

Forumdaki işsizlere duyrulur, iş demek; Aşk demektir, hayattan zevk almak, tatilin, akşamın, uykunun değerini bilmektir.

ben ilk 2016da gitmiştim, lustral başlamıştık bende plasebo etkisi midir nedir 2. günden itibaren kendimi daha iyi hissetmiştim, zor bir dönemden geçtiğim için kontrolümde dozunu iki katına çıkarmıştı doktorum. doktorum doğan cüceloğlunun kitaplarını okumamı istemişti onlarla birlikte bir farkındalığa varıp doktor görüşmelerimin daha verimli geçtiğine inanıyorum. sonra her şey yolunda giderken doktorumu içeri aldılar :honk: hep de beni bulur tabi. asistanlara gittim geldim sonra bırakacaktık artık onlar bırak demeden gitmeyi bıraktım ilacı da kestim .s.s ama 8 ay kadar kullandım faydasını da gördüm. benim canım doktorum özlüyorum onu :(

sonra geçen sene şubatta kendi kendime tekrar başladım iyi geliyo neden başlamiim :honk: eskisi gibi dozunu artırıp azaltıp bu şubatta tekrar bıraktım. ama eksikliğini ciddi manada hissediyorum özellikle son bir aydır :T: ondan mütevellit tekrar başlamak yerine önce doktora gitmeyi düşünüyorum zaten reçetesiz vermiyor eczaneler artık .s.s
prozac kullanan danışanlarım da var onlarda gözlemlediğim pozitif etkileri var, doktor kontrolündeyse zarar gelmez diye düşünüyorum ama uzun süre kullanmak gerekir.

Geçmiş olsun müdür benim bilgim yok

Sagolasin kamki

Geçmiş olsun Azizcim , yoluna girer her şey.

Tesekkur ederim :)

Beyler; normal tüketilen ilaçlar 3 günden sonra anca etki ediyorken, antideprasanın etkisi de 3 haftada başlıyor bir aydan fazla kullanmak tam anlamıyla etki eder.

Zihinsel kordinasyonuna etkisi olup olmadığını kullanmadan bilemezsin.
Prozac serotinin seviyeni yükselteceğinden iyi gelicektir.
Antidepresan içmek kötü bir şey değil beyler atın bu kafaları.

Neysen osun değişmiyorsunuz anlayın şunu.
Doktoruna güveniyorsan yazdığı ilaca da güvenmelisin.

Sen niye gerginsin bu kadar :D

Geri