3 haftalık antideprasan kullanımı ortalama bir antideprasan kullanım süresi için çok kısa, o yüzden öyle dedim.
Benim olay şöyle oldu aslında , bende
Yaygın Anksiyete Bozukluğu vuku buldu. Uzun süre bununla baş ettim, gitmedim doktora, bu süre zarfı içerisinde Süreyya bana en az bir doktor kadar yardım etmiştir ki , kendi de birtakım sıkıntılar yaşamış biri o da sana yardımcı olabilir
Süreyya
Sonra başka bir sebepten hastahaneye gittiğimde, olacak ya, kendimi Psikiyatri pol. önünde buldum, fırsattan istifade daldım içeri, 15 dakikalık bir görüşme sonrasında bana teşhisi koydu ve ilaç yazdığını görünce
"Kullanmak istemiyorum aslında." dedim, güldü ve
"Kullanman lazım." dedi, karşında doktor olunca
"Brakiya!" diyemiyorsun tabii ki.
Neyse, özellikle devlet hast. doktorları hemen reçetene ilaç yazıyorlar, özel muayenehanelerdeki doktorlar gibi uzun ve sık sık konuşarak sorunlar aşma seçeneği onlar için imkansız niteliğinde olduğu için de olabilir, eleştirmiyorum.
Ben öncesinde de yaptığım gibi ilacı attıktan sonra da direndim sadece, sırasında ve sonrasında alkolü de bırakmamıştım. Spor, yürüyüş vs. gerçekten iyi geliyormuş ama ben onları da yapmadım,
bekledim açıkcası.
Şu an üzerimde kalan etkisi %5-10 ancadır.
N'aptın sorusuna tek cevabım, tıynetime uygun olarak
hiçbir şey yapmamak oldu.
Fakat herkes farklıdır, muhakkak doktoruna kulak ver, kendine de, kimi hastaların kesinlikle ilaca da ihtiyacı oluyor. Unutma.
Zihnini arındırmaya ve rahatlatmaya çalış, hissettiğin sıkıntıları bekler halde olursan gelir. Hepsi geçiyor. Çarpışman lazım.