Bazı Tesettürlü Bayanların Erkekler İle El Sıkışmaması

Konu sahibi son olarak 61 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak yine aynı şeyi yapıyorsunuz ? VERA söylediği zaman tüüü kaka oluyor. Her şey dinle bağlantılı değildir.
El benim arkadaş , başlarım nezaketine , görgüsüne . Sevmiyorum . Asıl görgüsüzlük kadın uzatmadan elini uzatmaktır . Açın okuyun .

İyi de mesela ben el sıkışmak için elimi uzatmam o bayanlara. Yani tutacağını bilsem dahi yine uzatmam. Sorun erkeklerde beyler, dağılın...

Bak yine aynı şeyi yapıyorsunuz ? VERA söylediği zaman tüüü kaka oluyor. Her şey dinle bağlantılı değildir.
El benim arkadaş , başlarım nezaketine , görgüsüne . Sevmiyorum . Asıl görgüsüzlük kadın uzatmadan elini uzatmaktır . Açın okuyun .

Kaynak ver lütfen, okuyalım hemen. Sonuçta görgüsüz olmak istemem.

Kaosu bekleyenler pusuda, hınzırlar sizi.

Tokalaşmak(el sıkışmak), bunun ne anlama geldiğini bilmeden gelip burada din üzerinden dem vurup insanları zan altında bırakmaya çalışan yobaz kesime sesleniyorum! Gidin önce ne anlama geldiğini öğrenin, ondan sonra bir konuşuruz ve tartışırız. Tabi ondan sonra yüzünüz kalırsa.

Ya ne demek saygısızlık, kendi tercihi falan? Tercih mi? Neyin tercihi? Abdest mi bozuluyor? Allahım ya. Keşke ölseniz. Siz ve sizin gibiler olduğu sürece bu ülke değil Avrupa ülkesi! Afrika ülkesi sıralarına giremez. Çünkü hala kafa aynı. Babanızdan gördüğünüz neyse o! Öğrettiği neyse o! Sene 2020 olmak üzere. Merak ediyorum acaba, çocuklarınızı da öyle büyütmeye çalışacaksınız ya. Ne yazık! Ne yazık!!!!!

Başak, bende onu diyorum işte. Sene şuan 2019, yakında 2020. Bu tür olayların yaşanması ne denli doğru. Ya hu hangi akla mantık bunu saygıya bağlıyorlar. Gülüyorum sadece.:)

Noktayı koydum, hadi öğrenin de gelin. O çok bilen görünümlü, din kılıklıları sizi.:)

Son düzenleme:
Konuyu sizin için daha da zor hale getireyim.
Bu olaya dini açıdan yaklaşırsanız, kadının bırakın el uzatması merhaba demesi bile caiz değildir.
Evrensel görgü kuralları açısından bakarsak uzatılan el havada bırakılmamalı ancak kişilerin seçenek hakkı da olmalı.
Bu yüzden eğer bir bayan kendisine el uzatan bir erkekle tokalaşmak istemiyorsa en azından bir baş selamı ya da sağ elini kalbinin üzerine koyarak el selamını aldığını belli eden bir nezaketi gösterebilir.
Böylece üç sayfalık bir tartışma konusu bile olmaz bu.

Vücudu dövmeli kırmızı başlıklı(tesettürlü) bir kadın vardı. Tapıyordunuz neredeyse! Kimse bilmez. Neyse...

Edit: Tek tokalaştığım kadın değildi. 2. tesettürlü kadındı. :DD

El uzatma tokalaşma konusunda dini bir fetva verecek kadar Bilgi sahibi olmazsakta az çok bildiklerimiz açısından yazmak lazım. Ancak yorumlara ve konusunun aslına bakarsak bunu sadece din üzerinden tesettür ile bağdaştırmak biraz abes kaçmış. Mesela tesettür takmayan bir bayanında kişiye el uzatmadığı durumlar olabilir. Şahsen şafii mezhebinden biri olarak bir bayan elini uzattığında da ben durumu izah edip tokalaşmıyorum. “Şafi mezhebine göre abdestli iken bayan eli değdiği zaman abdest bozulur” hükmü gereğince tokalaşmıyorum. özellikle öğrencilik yıllarında minibüs ve otobüslerde para vereyim derken eli avuçlayan bayanlar yüzünden çok zorluk çektiğim olmuştur.

Bazı bayanlarda prensipleri gereği tokalaşmıyor. Örneğin iadeyi ziyarete gittiğimiz bir hanımefendinin makamına gittiğimizde arkadaşlar tokalaşmaya yeltenmiş ancak hanımefendi koltukları göstermek sureti ile teşekkür edip oturtmuştu bizi. Bu tür durumlara saygı göstermek lazım.

Çok biliyorsunuz ya arat , bul , oku .

Bir şeyi bildiğimi yazdığım herhangi bir mesajımı yazar mısın rica etsem.
"Dunning Kuruger" etkisi nedir bilir misin? Neyse sen bir arama motoruna yaz en iyisi.

Tebessüm ederim , kafidir .
Şimdiye kadarda sizler gibi tepki veren bir adamla karşılaşmadım .. Karşılığı tebessüm olarak almışımdır.

Biri de çıkıp nezaket kuralları gereği kadın elini uzatmadan erkek elini uzatmamalı dememiş.
Yani, dini vecibeleri , günahı, sevabı vs geçtim : kadınla erkek arasındaki el sıkışma teklifini kadın yapar. Kadın elini uzatırsa, hafifçe sıkarsınız.
Aksi halde elinizi uzatmazsınız.

Son düzenleme:
erkek ile münasebet içerisinde olmak istemeyen bir kadın erkeklerin de bulunduğu bir yemek davetine niye gidiyor.........

Forumda böyle karşılıklı alıntı yapmak normal mi? Kural ne diyor bu durumda, bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
Şikayetinizi veya önerinizi "Şikayetleriniz/Önerileriniz" başlığına iletirseniz daha sağlıklı olur; konu dağılmasın ki konuyu açan arkadaş sağlıklı bilgi edinebilsin. İyi forumlar.

Tokalaşmak(el sıkışmak), bunun ne anlama geldiğini bilmeden gelip burada din üzerinden dem vurup insanları zan altında bırakmaya çalışan yobaz kesime sesleniyorum! Gidin önce ne anlama geldiğini öğrenin, ondan sonra bir konuşuruz ve tartışırız. Tabi ondan sonra yüzünüz kalırsa.

Ya ne demek saygısızlık, kendi tercihi falan? Tercih mi? Neyin tercihi? Abdest mi bozuluyor? Allahım ya. Keşke ölseniz. Siz ve sizin gibiler olduğu sürece bu ülke değil Avrupa ülkesi! Afrika ülkesi sıralarına giremez. Çünkü hala kafa aynı. Babanızdan gördüğünüz neyse o! Öğrettiği neyse o! Sene 2020 olmak üzere. Merak ediyorum acaba, çocuklarınızı da öyle büyütmeye çalışacaksınız ya. Ne yazık! Ne yazık!!!!!

Başak, bende onu diyorum işte. Sene şuan 2019, yakında 2020. Bu tür olayların yaşanması ne denli doğru. Ya hu hangi akla mantık bunu saygıya bağlıyorlar. Gülüyorum sadece.:)

Noktayı koydum, hadi öğrenin de gelin. O çok bilen görünümlü, din kılıklıları sizi.:)

Insanlarin kisisel tercihlerini “ BAZI TESETTURLU BAYANLAR “ olarak algimak hos olmamis Bahtiyar. Bu tamamen kisisel bir tercihtir. Elestirilecek veya fikir yurutulecek veya ayiplanacak bir konu oldugunu dusunmuyorum.

Ek sIkIsmakla refaha erilmez, bilim ile uretmek ile calismak ile erilir. Yazdiklarina dikkat etmeni tavsiye ediyorum. Kimse senin gibi dusunmek zorunda degil, kimseyide buna zorlamak haddimize degildir.

INANC basli basina subjektif ve icinde dogmalar olan bir konu iken kendi dusuncesi geregi hickimse insanlarin ozgurlugune kisitlama getiremez. Buna fikir huvviyeti diyoruz.Bu durum evrensel hukuka gorede boyledir, dini prensiplere gorede.

Yani nereden tutsan elinde kalacak bir konu. Tarafimca KILITLENMISTIR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri