Başka dinden birisiyle evlenir miydiniz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 898 gün önce görüldü
Onceden bu konuda dusuncelerim esnekti ama buyuk konusmim artik i ih.
Kendi dinimden biri ile evlenmeyi tercih ederim. Arkadas dusunsenize cuma gunu namaza gitmeyen bir erkek ben dusunemiyorum yani. ALLAH hayirlisini nasip etsin.

Problem yok herkes inancına saygılıyım

Evlenmem. Beraber ibadet yapmadıkça, birşeyler paylaşmadıkça ben niye evleniyorum ki onunla? :T:

"Kara Murat" filmlerinden bildiğimiz canım "elenora"ların bir "Ayşe" bir "Fatma" olmasını izledik durduk yıllarca, o geldi aklıma. Kadını al oyun hamuru gibi şekilden şekile sok, bu ne la?
Başka dinden olunca da evlenilir, başka galaksiden olunca da evlenilir. Evlenme amacınız önemli, sevdiğiniz insanla aynı yastığa baş koyup sabah uyandığında onu görüp Allah'a şükretmek varken inandığı şey neden önemli. Sen yine dinini yaşa kardeşim

Mami duygularıma tercüman olmuşsun.
Katılmadan edemiyorum.

Deist, ateist, veya başka bir dinden olması benim için kıstas değildir.

Seviyorsam başka detaylara bakmanın anlamı yok evlenirim, inancı onu ilgilendirir sonuçta

Bu kadar dar ve sığ görüşlü insanlar olduğu sürece.
Evlenilmez topa tutarlar :D
Şahsen ben çok aşıksam evlenirim. Ki aşk benden geçti artık.
Anca mantık evliliği yaparım yaparsam.
Oda işime geldiği gibi.

Evlenirim. Evlenirken tek dikkat edeceğim şey 'merhamet' duygusu olur. Bunun da din ile alakası yok, 'insan olmak' ile alakası var. Zira benimle aynı inancı paylaşıp, 'ne oldugu belirlenemeyen bir çok yaratık' var Türkiye'de, dünyada'

Müslüman bir erkek, yahudi veya hristiyan bir kadınla(ehli kitapla) evlenebilir.Dinen Bu mümkündür.
Ancak Müslüman bir kadının ,hristiyan veya yahudi bir erkekle evlenmesi mümkün değildir.

Ancak bu tavsiye edilmez.
Evlenmemek daha sağlıklıdır.

Neden olmasın ki? :) Evlenmem asla diye büyük konuşmam. Düzgün insan olsun yeter ki.

Evlenmem.. illa pastafarian olacak.. hatta illa rigatoni mezhebinden olacak...

Allah'a inansın yeter..

Geri