Başka dinden birisiyle evlenir miydiniz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 892 gün önce görüldü
evlenirim.
dini ile ilgilenmiyorum.
yaşayacağımız hayatı düşünüyorum.
din benim hayatımı hiç yönetmedi.
kiliseye de gittim
cami ye de.

Birbirimizi anlamamız için, aynı dili konuşmamıza gerek yok, ezildikten sonra, hepimiz aynı şarabız. / Kazım Koyuncu

Aynı inanca sahip olmamıza da gerek yok.

Din ve irk fark etmez, insan secmek haddimiz degil.
Ben evlenirim.

Kadın erkeğin dini üzerinedir demişti bi arkadaşım.
Aynı dini aynı anadili paylaşmadığım biriyle olmaz. Bu konuda gerçekten yıkılmaz tabularım var.

Ben evlenirim benim açımdan sorun olmaz din, dil ve ırk ayrımını saçma bulanlardanım
Ama ailem benimle aynı düşüncede değil maalesef ve ben aileme karşı çıkamam

Din ayrımı yapanda müslümanlığa aykırı davranmış olur. Aşk bu sonuçta olabilir başka bir din ırktan ama önemli olan kendinizi bozmamak gerisi Allah'ın izniyle gerisi gelir zaten. Şunuda anlamıyorum evlenirken kocası, karısı için din değişenler onlar yanlış yapanlardır bana göre herkese saygı duymak gerekir tabikide.

Erkek için dini önemli değil kadın için önemli evleneceği kişinin dini. Bir kişinin dinini değiştirip müslüman olmasında ne var ki? Benimle evlenmek isteyen biri vardı önce dinini değiştirmen gerekiyor dedim istemiyorum değiştirmek dedi. Ben de sen bilirsin dedim. Sonuçta zorla yaptırmıyoruz hayırlı bi işe vesile oluyoruz.

Evlenmek istesem ailemin asla karşı çıkacağını düşünmüyorum;fakat ben farklı dinden biriyle evlenmem.Hepimiz insanız tabiiki de insanların dinine, cinsine, mezhebine göre yargılamak saçma ama biz müslümanlığı seçmiş bir toplumuz asırlardır süregelmiş gelenek göreneklerimiz var oruç,bayram vs. gibi bunları bilmeyen,yerine getirmeyen biriyle ı'ıh cıx evlenmem ben.

ALLAH Yaratırken ayırmıyor da Ben kimim ki arkadaş...

Rengin, dilin, dinin ne önemi var ki, Adam olsun yeter.

Geri