Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
çünkü çalanlar onlardan olduğu için savunuyorlar.Vergiyi hakkıyla ödeyen de işçi kesimi bu arada, bordro ile maaş alan. Bugün mahallenizde skndirik berber, kuaför, kahve falan varsa oturun konuşun bakalım, neleri vergiden düşüyor, kağıt üstünde nasıl zarar gösteriyor da vergi ödemiyor. Zihniyet bu, o 100bin lira kaçırabiliyor, büyüğü 100milyon lira, daha büyüğü milyarlar kaçırıyor, çalabildiği kadar çalıyor adamlar. Neden savunuyorsunuz bu insanları birader aklınızı mı yediniz aw?
Sümüğünü bile atmıyorlar bunlara ama savunmaya devam haha. Dinimi özgürce yaşayabiliyorum bu adamlar sayesinde varsın aç kalayım dese ağzımı açarsam şerefsizim ama yok yani kendine oy veren adam da fakirleşti hala eleştiri yok, yani kandırmışlardır falan dese ona da ok. Ama cengiz holdingi falan savunuyor adamlar ÇÜŞ ÇÜŞŞŞŞ ÇÜŞŞŞŞŞŞŞçünkü çalanlar onlardan olduğu için savunuyorlar.
Ben direk gelir idaresinden aldim yaziyi :/Yine yalan haber paylaşılmış.
Bizi de dolduruşa getiriyosun yosun
![]()
Hesap şöyleymiş. Mesela cem yılmaz bu yıl 100 bin tl kazandı 20 bin bağış yaptı. Vergilendirme 80 bin üzerinden yapılacakmış. Verdiği 20 bin liranın 16 bin lirası kendi bağışı, 4 bin lirası vergiden düşüyormuş.Ben direk gelir idaresinden aldim yaziyi :/
Vergiden düşecek oyle ya da böyle ala ala:/
Yardim yapiliyo suucc
Yardim yapilmasa suc.
Bi seyide begenin be.
Onlar düşmüyor. Sistemin kanunların işleyişi böyle. Muhasebe hesap tutarken gelirin , bağış kısmını girmek zorundalar. Vergi programı otomatik işliyor. He şöyle yapabilir, yıl sonu vergiden düşeni tekrar bağışlayabilir. Yani 50 milyon bağışlayan biri aslında 40 milyon bağışlıyor.Bu adamlar bu paraları bağış yapabiliyorsa neden vergiden düşüyorlar. Zaten bu miktarlar onların gözden çıkardıkları paralar. Ne gerek var
Tamam da gider göstermek işletmeye kalmış bir şey galiba. Devlete yaptığın bağışın vergisini devlete ödetmek de ne bileyimOnlar düşmüyor. Sistemin kanunların işleyişi böyle. Muhasebe hesap tutarken gelirin , bağış kısmını girmek zorundalar. Vergi programı otomatik işliyor. He şöyle yapabilir, yıl sonu vergiden düşeni tekrar bağışlayabilir. Yani 50 milyon bağışlayan biri aslında 40 milyon bağışlıyor.