BAŞARISIZ ORGANİZASYON

Konu sahibi son olarak 795 gün önce görüldü
BAŞARISIZ ORGANİZASYON

Dün gece bütün TV kanallarından ortak yayınlanan Tek Yürek Bağış kampanyası iyi niyetle hazırlanmış da olsa, başarısız bir organizasyondu. Bu sebeple toplam bağış 115 Milyarda kaldı. Sosyolojiye dikkat edilseydi bu rakam bir kaç misli olabilirdi. Benim gördüğüm yanlışlar şunlardı:

1- Toplanan yardımların nerede ve ne şekilde kullanılacağı açıklanmadı. Sadece devlete yardım gibi algılandı.
2- Programda canlı yayına bağlananların şahsi ve kurumsal olarak daha önce yaptığı yardımları anlatmalarına, uzun uzun konuşmalarına müsaade edilmesi yanlıştı.
3- Arkadaki sanatçı, sporcu, şarkıcı kalabalığının bağışa hiç bir katkısı yoktu. Stüdyo dışında telefonlara bakacak eğitimli personel şöhret olmasa da bu işi çok daha iyi yapabilirdi.
4- Ekrana bağlanma bağış miktarına ve isteğe bağlı değil, yönetmenin seçtiği programa renk katacak örnekleme olarak seçecekleriyle olmalıydı. Orası Show yerine çevrilmemeliydi.
5- Ekranda zaman zaman çıkan milyarlık bağışlar, milyonluk bağışlar, duygulandıran bağışlar gibi listeler olmalıydı. Kurum adı varken, genel müdürünün adını söylemeye gerek yoktu.
6- Bütün kanalların ortak yayınında onların bütün canlı yayın imkanlarından faydalanarak memleketin her köşesinden canlı yayınlar ile insanların yayını izledikleri ve en azından SMS ile yardım yaptıkları görüntüleri ile heyecan yükseltilebilirdi. Yani iş stüdyodan tek taraflı bir yayından çıkarılıp milletin kilitlendiği kampanya dinamizmine getirilebilirdi. Deprem bölgelerindeki vatandaşların bu kampanya hakkında sözleri de renk katardı.
7- Bütün il ve ilçelerde vali ve kaymakamlıkların şehir merkezlerinde kuracakları nakdi yardım toplama istasyonları kurulup buralardan saat başı toplanan yardım miktarları duyurulabilirdi. Hatta buralarda sadece nakit değil, altın ziynet bile alınıp devlet bankaları kanalıyla nakite çevrilebilirdi.
8- Odalar, borsalar, sendikalar, dernekler, spor klüpleri velhasılı bütün STK lar daha aktif işin içine dahil edilebilirdi.
Sözün özü, sosyolojik olarak olaya yaklaşılsa çok daha başka olurdu. Elvan küçük emekli subay1676530020632.jpg

Manisa hayırdır bugün CHP ye çalışıyorsun

Retweeted Söz Üstadı (@SozUstadi):

“Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa,
gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder.”
“Bir santim yükselmek için bir metre eğilen başlar baş olmaktan çıksın.
Baş yerini ayağa terk etmesin. Söz ayağa düşmesin.
Dalkavukluğa, riyaya, putlaştırmaya giden bütün yollar kapansın.” (Osman yüksel serdengeçti. - Yesevi medresesi)

Ya arkadaş banka hesabı duruyor orada

Hala bağış yapmak isteyen yapar. Program süresi ekonomik kullanilsaydi daha çok para toplanirdi diye bişey yok. Haftalarca TV programi yapalım o zaman canli yayında bağış yapılsın diye.

Ben ilk firsatta bağış toplamaya karşıyım.

Haluk para toplarken vay efendim devleti aciz gosteriyo diyolar.

Eee? Sen TV de para toplayınca acizlik niye olmuyor o zaman

Yanlis dusunuyorsun herkese uzun uzun konusma firsati verilemezdi zaten nasil verilsin herkes sirada bekliyor, unlulerin arkada oturup telefona bakmasi zaten cogu insana cazip geliyor insanlar belki onlardan biriyle konusurum dusuncesiyle de ariyorlar. Bu tur organizasyonlar boyle olur zaten, bir kac kez katildim ben sirketim adina ordan biliyorum.
Elestirecegim tek sey milyonu milyari birbirine karistirmalariydi.
Hoca'nin sunuculuk yapmasi, papazlarin Patricklerin bagis icin aramasi, bunlar olmasi gereken guzel seylerdi her kesimin dikkatini cekmesi acisindan.

Bi'de telefona baglananlar alo alo alo la konus iste ariyorsun metnini hazirla onceden ne bekletiyorsun milleti.

Bi de fotoşop bilen biri şu işaretlediklerimin yerini değiştirebilir mi? anksiyetem azıyor düzensiz dizilmişler. bi erkek bi kadın olsun

1676530020632.jpg

Ibrahim tatlises tek tek cocuklarinin ismini saydirinca dedim buyuk bir bagis geliyor 600 bin dedi galiba yanlis hatirlamiyorsam.

Akp kitle iletişimi ve yönetimi konusunda gerçekten emsalsiz bir noktada. Yine en iyi bildiği şeyi yaptılar ve acayip bir anlatı yarattılar. Zaten devletin kasasında olan parayı devlete bağışlamakla kalmayıp şirketlerin halihazırda devlete ödemesi gereken parayı da bağış adı altında tahsil edip kendi pr'larını yaparken şirketleri de bu pr sürecine dahil ettiler. Akp'nin kendi küskün kitlesini konsilide etmeye ihtiyacı vardı ve o kitle böyle "güçlü" görünme anlatılarına bayılıyor, bayılıyor. O sebeple bence bu organizasyon epey başarılı olmuştur.

Toplum baskisina bak ya.
Insan ne kadar bagislamak isterse o kadar bagislar.
Zorla degil bu isler.
Yok daha cok toplanirdi,daha cok bagis yapilmaliydi cart curt.
Mallarının zekatlarini verselerdi turkiyede muhtaç insan kalmazdı
Zekat 4 kısımdır.
1,
mahsul zekatı uşr da denir. 10 da bir ve 20 de bir.
2, her türlü ticaret eşyası 40 da bir
3, altın gümüş ve nakit para 40 da bir
4, dört ayaklı hayvan
Büyük baş ve küçük baş
Sayılarına göre

Geri