Barış süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
Peki bakalim ispanya ya
Eta silahlari biraktiktan sonra anlasmak istedi
Zaten silah birakma doneminde etkin bi gucu kalmamisti
Etanin amaci bolgesini bagimsiz yapmakti
Silahini birakti
Ayrilmadi ya da ayrilamadi
Buna ister etkin siyaset yapamadi dersiniz
İster halk ayrilmak istemiyodu dersiniz orasi baska bi catida tartisilir
(yani ispanya ornegi pek saglikli degil)

Peki ulkemize ve pkkya bakalim
Oslo da bi seyler zirvaladilar
Pkk silah birakmadi
Asker (sözde) cekilmeye goz yumdu
Bakiyorsunuz cekilme falan olmadi
Devlet taviz verdi
Pkk silah birakmak yerine sokaklara indi
Sozde asayis birimleri kurdu
Olaylar cikardi
Polis-asker sehit oldu
Carsi da pazarda askerimize kursun sıktı

Biraktik
Oturdular ve bunlar oldu.
Siz diyosunuz ki anlassinlar (normalde karsiyim da) hadi ona da tamam diyelim
Öcalan silahli mucadele bitti diyor
Kandil tehdit savuruyor
Devlet zaten sut dokmus kedi
Bu nasil anlasma ?
Ya ocalanin sozu gecmiyor (o zaman masaya oturmanin bi maksadi yok)
Ya kandil her zaman ki gibk kalleslik yapiyor
Ya da bizim devletimiz firildak
Bunlara soz veriyor ,tutmuyor
Bunlar da tehdit ediyor

Bu ortam baris degil
Oyalama ortamidir
Sefasini bunlar
Cefasini siz cekersiniz
Ben cekerim
Millet ceker

Ortamın farkındayız. Bu aynı iktidar, başta ABD olmak üzere Esad devrilsin diye Suriye'deki bütün muhalefeta yardıma gidenlere aracılık etti, hatta etkin de oldu. Ardından ışid ve el nusra belası büyürken, tehdit olacak niteliğe gelirken bile hızını alamayıp yardıma devam etti. Aynı anda hala barış mıdır çözüm müdür her ne isedir bu süreç idare edildi. Artık batı derinlerde hala ışidin planlarını bilip de yönlendirse bile ve geri kalanlara kukla gibi böyle-şöyle yapın dese bile bunlar oradan gelecek bir kaç varil petrolün derdine devam etti. Yani sıvama kısmıydı bu :T: Bu gelen petrol kayır dışı olduğundan, tıpkı reza zarrabın aracı olduğu İran'a karşı delinen ambargonun kaymağı gibi yine bunların ceplerini dolduruyordu. Bazı ahmaklar ülkeye petrol giriyor diye sevinedurdu. Neyse, terorist falan dediler, ypgyi boğmak istediler, ışide ezdirmek istediler, kral ışid olacaktı ama olmadı. ABD hops dedi. Bunlar da kuyruğu kıstırıp ypgliler kardeşleriymiş gibi yardımlarına evet dediler. Onlara gidecek yardım koridorunu açtılar. Ben bunların samimiyetine inanmıyorum ve pkk da eline geçen fırsatı kullanıyor ve kullanır. Hükümet bizi yalnızlaştırdı bu coğrafyada. Şimdi bu süreçte ne olacak, aslında kestirmek güç. Başka seküler güçler var, bu samimiyetsiz çapulculardan devralıp bu işe el atabilirler. Bence onlar da kendi tabanlarından gidecek oyun kaygısındalar. Yoksa, vur , öldür, falan bunlarla olmadığını herkes biliyor... Bu herkesin bildiğini neden bu iktidara yediriyorlar ki...

Ordan bakildiginda kaos ortamini seven bi goruntu mu ciziyorum bilmiyorum :D
Barışsa bende isterim
Problem burda zaten
Baris dedikleri sey cok daha kotu yerlere varacak gibi gorunuyor
Devlet surec adi altinda otoritesini zayiflatiyor
Bu surecin esenlik,huzur kazandirmayacagi belli
Savasi sokaklara cekerek huzur ortami nasil saglanabilir ki
Siz diyosunuz ki ne pahasina olursa olsun barisalim
Adi baris olsun yeter
Biz de diyoruz ki boyle baris olmaz olsun
Sokaklar karisacagina daglar karissin

Bunlari soyluyoruz diye kandan nemalanmis oluyoruz (sizi kastetmiyorum)
Ama surece destek verince baris elcisi olunuyor
Surec ortada buyrun baris elcileri el atsin sokaklara
Ee el atanda yok

Yahu ben barıştan söz ettim diye bana pkklı dediler. Neymiş; en iyi pkklı, ölü pkklı. Yani bu barış olacaksa heralde benle bu sitedeki Hayriye(temsili) arasında olacak değil ya! Ne dağda aksın kan, ne de şehirde. Dağda ölen ile şehirde ölenin acısı ayrı değil sonuçta. Bu süreçte bir sahtekarlık var gibi. Ben en çok şuna karşıyım ki; sanki bu barış iktidar ile hdp'nin malıymış gibi herkes çekilmiş bir yerlere. Onlar kaçın kurası ya! S...kları b..k daha denize mi ulaştı? Mesela; bazı radikal köşe yazarları eleştirmiş. Masaya oturulacaksa iktidar bu, ister samimi olsun ister yalancı. bunlarla işi çözeceksiniz! Söz sahibi bunlardır, artık her ne kadar sahtekarlık görseniz de siz baş edeceksiniz, diğerlerinin durumu malum demiş. Yahu, aslında diğerleri böyle sanki karısına ya da kızına naz yapar gibi uzak dursa veya sanki olay himalaya dağlarında oluyor gibi dursa tabi böyle derler! Bir değişin yav! PKK ışid ile mücadele adı altında bak bu iktidarın bile kuyruğunu kıstırdı! Pkk ister güçlü olsun, ister ezik olsun, ister çapulcu olsun, ister bok olsun tutup düşüneceksin! Biraz çözüm üreteceksin. Neymiş; silahları bıraksınlar, ancak o zaman dikkate alırız. Lan silahı bıraksalar zaten sana ne gerek kalır? Neyse işte...

Yahu ben barıştan söz ettim diye bana pkklı dediler. Neymiş; en iyi pkklı, ölü pkklı. Yani bu barış olacaksa heralde benle bu sitedeki Hayriye(temsili) arasında olacak değil ya! Ne dağda aksın kan, ne de şehirde. Dağda ölen ile şehirde ölenin acısı ayrı değil sonuçta. Bu süreçte bir sahtekarlık var gibi. Ben en çok şuna karşıyım ki; sanki bu barış iktidar ile hdp'nin malıymış gibi herkes çekilmiş bir yerlere. Onlar kaçın kurası ya! S...kları b..k daha denize mi ulaştı? Mesela; bazı radikal köşe yazarları eleştirmiş. Masaya oturulacaksa iktidar bu, ister samimi olsun ister yalancı. bunlarla işi çözeceksiniz! Söz sahibi bunlardır, artık her ne kadar sahtekarlık görseniz de siz baş edeceksiniz, diğerlerinin durumu malum demiş. Yahu, aslında diğerleri böyle sanki karısına ya da kızına naz yapar gibi uzak dursa veya sanki olay himalaya dağlarında oluyor gibi dursa tabi böyle derler! Bir değişin yav! PKK ışid ile mücadele adı altında bak bu iktidarın bile kuyruğunu kıstırdı! Pkk ister güçlü olsun, ister ezik olsun, ister çapulcu olsun, ister bok olsun tutup düşüneceksin! Biraz çözüm üreteceksin. Neymiş; silahları bıraksınlar, ancak o zaman dikkate alırız. Lan silahı bıraksalar zaten sana ne gerek kalır? Neyse işte...
İkinci cumleniz benim dusuncemi de yansitiyor :)
Neyse bu dogrudur ya da yanlistir
Bu artik goreceli bi kavram olmustur
Size gore yanlistir
İnsanlar ölmesin dersiniz
Analar aglamasin dersiniz saygi duyarim.
Bana gore dogrudur
Devlet bekasi icin gerekirse benim anamda aglar
Bi baskasinin anasi da
Evet belki gerici bi zihniyet olabilir onu da kabul ediyorum :)

Surec icin tum sucu hukumete yikmakta biraz haksizlik olur
Boyle bi surece tamamen karsi olarak soyluyorum bunu

Isid konusuna girersek
Evet hukumet her zamanki gibi dis politikada beceriksizligini gosterdi
Ancak bu uluslararasi camianin pkkyi masumlastirdigi gercegini degistirmez
Algi hep barzani,pkk ve pyd den yana yapildi
Aylar oncesinde telaferde olanlari ne hukumet
Ne avrupa ne de masumlastirilan pkk pyd gormedi
o kaosu olusturanlar
Pydye bi Çanakkale yaptilar da diyebilirim

Eh bizim dunya liderimiz de her zaman ki gibi
O kaostan en zararli cikan kisi oldu
Dimyata pirince giderken evde ki bulgurdan olacakti az daha
Demek yanlis olmaz sanirim

bence eğer gerçekten istenilen sonuca (barışa) ulaşmak isteniyorsa; tabulaşmış önyargıları ,gereksiz korkuları yıkarak ilerlemeye çalışılmalı.

sadece; farklı, demokratik, hukuki, özgürlükçü, insani, ahlaki ve en önemlisi zeki ve cesurca düşünerek sonuç alınabilecek bir süreç bu bence.

bu demek değildir ki bölünelim , parçalanalım vs vs. sadece tek bir devlet altında(türkiye) kürt vatandaşlarımızı ikna ve mutlu edebilecek demokratik bir çözüm aramaktır. bu süreç barışla sonuçlanırsa eğer, bu daha güçlü ve daha demokratik bir devlet olma yolunda dev bir adım olacaktır.

kötü bir barış savaştan daha kötüdür sözü aklıma geldi

fdcdgx.jpg

Buna nerden baktığımızla alkalı.Akp nin ve Hdp nin ve de halkın bakış açısısı bu konuda farklı elbet.Bu arada dış atmosferin de buna bir bakış açısı var.Barış süreci kimine göre sandıkla orantılı bir işlem kimine göre öz yönetim kimine göre eldeki yular...peki halka göre? Halk küs değil ki barış süreci olsun.Sadece önyargılar var.Kastedilen Pkk ise onların (pkk) böyle bir derdi yok.Kendi adıma bir üst yazıdaki capsse katılıyorum.

Her gün onlarca insanı katlederek "Barış Süreci'ne" katkı da bulundular. Bizlerde bu sürece destek verdik.

Tebrikler.

Yine bir sürü insan öldü. Demek ki neymiş barış süreci diye bir şey yokmuş . Bundan sonra şahsım adına barış falan istemiyorum, savaş isteyenlere savaşmak lazımmış.Yoksa böyle seni sırtından vurur bir sürü çocuğu babasız, bir sürü babayı evlatsız, bir sürü anayı gözü yaşlı ve bir sürü kadını dul bırakırmış.

Barış süreci vatana ihanettir. Bu ülkede Türk-kürt kardeştir. kürt adını kullanan aslında ermeni kanı taşıyan köpekler durmadan kahpelik yaparak şehitler vermemize neden oluyor. Savaş yokki barış isteyelim. Ermeni köpekleri kahpelikten vazgeçseler hiçbir olumsuz durum olmaz ülkemizde ...

Geri