Barış süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 52 gün önce görüldü
Ben eskiden platonik şekilde inanıyordum buna. Belki de barışı istediğimdendi bu inancım. Şimdilerde hükümet, kandil, imralı, hdp v.s. derken yürüyor bazı bir takım olaylar. Aslında herşeye rağmen kanın susması iyidir. Lakin, bu her ne kadar akmıyor denen kan arada bir akıp yoklasa da süreci, bu durmuş hali eskisinden daha sert akacak diye korkmuyor değilim. Güvenmiyorum kimseye ve kandan bahseden herkesten tiksiniyorum. Yine de bir barış sürecinden bahsediliyor. Hadi tartışalım.

Hükümet ötgütü masaya silahla oturtması bir hataydı. Şuanda da bunun bedelini ödüyor.
Korkum eskiden çatışmalar dağda olurdu şimdi şehirlere kayıyor. Asıl tehlike bu ciddi bir örgütlenme ile bunun sonu isyana kadar gider.

Bazen çok derin mi düşünüyorum bilmem ama tutup ışid ortadoğuda orayı ya da burayı ve onun selefi el nusra her tarafı bertaraf ederken, kasıp kavururken, yakarken, yıkarken,keserken ve kuzey Suriye'de çakma pkk olan ypg örgütüyle çatışışırken bu ypg, bunlarla çatışmasında zayıf düştüğü her anda pkk bütün gücüyle yardıma koşarken, bu esnada barış süreci ritüellerinin yürütülmesi biraz manidardır. Daha büyük balık olan ışid ve benzerlerine çaktırmadan oynayayım derken bizim hükümet, şu an orta doğunun değersiz sünni islamcı yalnızlığında kalmış oldu. Zaten başından samimi olmadığı bu süreçte samimi olayım derken pkk'ya oldukça fazla tolerans tanımak zorunda kaldı. Bence öyle...

Ulus tanımında ne var? Ortak sevinç ve kaygılar.ortak gelecek beklentisi...bu iki toplum arasında bunlar hiç olmadı.hiç bir kültürel ortak paydaları yok.dilleri bile farklı.eh nasıl yaşatacaksın bu adamları bi arada? Ancak aklı başında ve medeni olurlarsa mümkün olur.ama bizde iki ırk da taş devri adamı.az biraz din tutmuş bi arada bu iki toplumu.üst kimlik olarak sünniliği koyunca bi arada kalırlar sanıyorlardı.olmaz babacım.kasmanın anlamı yok.barış mı olur savaş mı buna politikacılar karar verecek ama en azından şunu söyleyebilirim..benim böyle bir kardeşim yok...

ben bugüne kadar bir insanın ırkından dolayı hiçbir sorun yaşamadım. Halklar arasında savaş olduğunu düşünmüyorum, bizi birbirimizden nefret ettiren yukardakiler..savaşı çıkaran da onlar barışı çıkaran da onlar hatta bizi ayıracak olanlarda onlar..bence şuan ayrılmanın ilk evresindeyiz..

Alevi olduğum için sokaklara güvenmiyorum, siyasilere güvenmiyorum.eski yaralar kasinmaya devam ediyor.

pkk nın her gecen gun baris sureci adi altinda istekleri cogalmaya basladi. Korkutucu boyle giderse bas edilemez bir hal alicak gibiler ve daha cok kan akicak gibime geliyor.

Ulus tanımında ne var? Ortak sevinç ve kaygılar.ortak gelecek beklentisi...bu iki toplum arasında bunlar hiç olmadı.hiç bir kültürel ortak paydaları yok.dilleri bile farklı.eh nasıl yaşatacaksın bu adamları bi arada? Ancak aklı başında ve medeni olurlarsa mümkün olur.ama bizde iki ırk da taş devri adamı.az biraz din tutmuş bi arada bu iki toplumu.üst kimlik olarak sünniliği koyunca bi arada kalırlar sanıyorlardı.olmaz babacım.kasmanın anlamı yok.barış mı olur savaş mı buna politikacılar karar verecek ama en azından şunu söyleyebilirim..benim böyle bir kardeşim yok...

Topunun canı cehenneme diyelim. Sen benim kardeşim olamaz mısın?

yobaz bir yozgatlıya tercih ederim seni birader :)

O halde aynı din, aynı dil, aynı devlet, aynı ırk v.s. kardeş olmaya yetmez iken tam karşıt durumlarda kardeş çıkabiliyormuş insanlar. Tabi seninki tercih meselesi ben ise kardeşim demek istiyorum. Zorunlu tercih denir mi bilmem...

Barış süreci hakkında , süreç kelimesinin artık fazla olduğunu ve sadece barışın bizler için yeterli ve geç kalınmış tek kelime olduğunu düşünüyorum.
Ortak kültür , ortak örf adet ve gelenekle iç içe geçmiş iki ırk var ortada . Aynı dili konuşmasakta , bunca zaman ırkcılıkla ötelesekte ülkenin gerçeği geç kalınmış bir şekilde masaya yatırılıyor , hepsi bu.
savaşın kazananı olmaz . Bir yerde dur denmek zorunda. Bizim şehitlerimiz var onların dağda ölen gerillaları. Kan davası gibi bir bizden bir onlardan , nereye kadar sürecek.
Hükümetin yaptığı en mantıklı en alkışlanası kararı bu. Her nekadar oy kaygısıyla yapıp , zaman zaman yanlış ata oynamasıyla sarsılsada olması gereken buydu ve olacaktırda.

Bir sey dusunmemize firsat vermiyorlar ki

Kime gore cozum ?
Karsilikli cikara gore
Oya göre
Siyasallaşmaya göre

İki tarafta halinden memnun gibi
Neden memnun olmasin ki
Bu sayede akp
Hem milliyetcilerin
Hem dogu-guneydogunun oyunu alıyor
Hdp de
Dindar kesimdende
Sol egilimden de oy aliyor

Akan kan bunlarin umrunda olur mu
Devlet dedigin
Eli silahli bi orgutle masaya oturur mu
Devlet tehditlere sessiz kalabilir mi

Nerden baksak yalan,riya

Kime gore cozum ?
Karsilikli cikara gore
Oya göre
Siyasallaşmaya göre

Neden memnun olmasin ki
Bu sayede akp
Hem milliyetcilerin
Hdp de
Dindar kesimdende

Devlet dedigin

Nerden baksak yalan,riya

Hep aynı şey yazılıyor ve ben hep aynı şeyleri okuyorum.
Devlet dediğinle bbaşlar cümle , eli silahlı terör örgütüyle masa sorunsalında biter.
Allah aşkına oturmadıda ne oldu geçtiğimiz 30 yılda ?
Uzlaşmadı da bittirebildi mi ?
Yahu bi bırakın otursunlar , bi anlaşsınlar. Nereye kadar ölecek insanlar ?
Uzlaşı sağlayan ülkeler örneği var günümüzde. İspanyayı bi araştır bence.

Devlet teröristle pazarlık yapmaz, bizimkiler dahada ileri giderek pkk lı terörist çakallarından gelen emirleri yerine getiriyor ...

Kime gore cozum ?
Karsilikli cikara gore
Oya göre
Siyasallaşmaya göre

Neden memnun olmasin ki
Bu sayede akp
Hem milliyetcilerin
Hdp de
Dindar kesimdende

Devlet dedigin

Nerden baksak yalan,riya

Dediklerinin çoğu doğru. Bu sürecin içeriğini bilen kimse yok aslında. Aslında asıl oyuncuların her iki tarafı da bilmiyor! Öyle boştan siyaset işte. Diğer yandan, devlet kendi vatandaşlarının güvenliği ve geleceği ve esenliği ve barışı ve huzuru ve birlikteliği için her kesimle de masaya oturabilir. Fakat samimiyet lazım. Herkes bilmeli. Şehit aileleri için bu utanç verici olabilir, tepkiler bir çığ gibi yağa da bilir. Ama şeffaf olmalı. El altından yürütülürse şu an olduğu gibi b...ku çıkar. Kimbilir neler pazarlık konusu edildi. Hani akil olsalar, bir şeyleri düşünseler, kardeş kanını gerçekten benimseseler amenna deriz de. Bunlar o kısmında değil maalesef. Sözde çok iyi biliyorlar ama en bildikleri midelerine gidenler ve para ve oy ve iktidar! Lanet olsun işte :T:

Süreç işliyor ifadesi söylendikçe PKK uzantılarının eylemleri devam ediyor.Hükümet kamu güvenliği kırmızı çizgimizdir diyor ama güvenliği sağlayamıyor.Bu otorite boşluğu Pkk'nin bölgede devlet gibi hareket etmesini doğurdu.Bu süreç Pkk'nin alan hakimiyeti oluşturmasını sağladı.Dağdan inen herkes şehir sorumlusu oldu yani Pkk asla silah bırakmadı ve bırakmayacak.Şehir yapılanmaları oluşturuyorlar hatta mahalle yapılanmasına dahi geçmişler.Ortada bir Kürt meselesi varsa bu meseleyi Pkk'ye indirgemek yanlıştır.Süreç tüm kürt halkının olmalıdır.Sürecin devam etmesini istemeyenler var zaten vites yükseltmeleri bunu açıkca gösteriyor.

Ben bu sürecin sonunu pek iyi görmüyorum ve
olanlar gösteriyor ki özellikle Güneydoğu'ya barışın gelmesi samanda iğne aramak gibi bir olasılık.

Devlet dediğinle bbaşlar cümle , eli silahlı terör örgütüyle masa sorunsalında biter.

Peki bakalim ispanya ya
Eta silahlari biraktiktan sonra anlasmak istedi
Zaten silah birakma doneminde etkin bi gucu kalmamisti
Etanin amaci bolgesini bagimsiz yapmakti
Silahini birakti
Ayrilmadi ya da ayrilamadi
Buna ister etkin siyaset yapamadi dersiniz
İster halk ayrilmak istemiyodu dersiniz orasi baska bi catida tartisilir
(yani ispanya ornegi pek saglikli degil)

Peki ulkemize ve pkkya bakalim
Oslo da bi seyler zirvaladilar
Pkk silah birakmadi
Asker (sözde) cekilmeye goz yumdu
Bakiyorsunuz cekilme falan olmadi
Devlet taviz verdi
Pkk silah birakmak yerine sokaklara indi
Sozde asayis birimleri kurdu
Olaylar cikardi
Polis-asker sehit oldu
Carsi da pazarda askerimize kursun sıktı

Biraktik
Oturdular ve bunlar oldu.
Siz diyosunuz ki anlassinlar (normalde karsiyim da) hadi ona da tamam diyelim
Öcalan silahli mucadele bitti diyor
Kandil tehdit savuruyor
Devlet zaten sut dokmus kedi
Bu nasil anlasma ?
Ya ocalanin sozu gecmiyor (o zaman masaya oturmanin bi maksadi yok)
Ya kandil her zaman ki gibk kalleslik yapiyor
Ya da bizim devletimiz firildak
Bunlara soz veriyor ,tutmuyor
Bunlar da tehdit ediyor

Bu ortam baris degil
Oyalama ortamidir
Sefasini bunlar
Cefasini siz cekersiniz
Ben cekerim
Millet ceker

Dediklerinin çoğu doğru. Bu sürecin içeriğini bilen kimse yok aslında. Aslında asıl oyuncuların her iki tarafı da bilmiyor! Öyle boştan siyaset işte. Diğer yandan, devlet kendi vatandaşlarının güvenliği ve geleceği ve esenliği ve barışı ve huzuru ve birlikteliği için her kesimle de masaya oturabilir. Fakat samimiyet lazım. Herkes bilmeli. Şehit aileleri için bu utanç verici olabilir, tepkiler bir çığ gibi yağa da bilir. Ama şeffaf olmalı. El altından yürütülürse şu an olduğu gibi b...ku çıkar. Kimbilir neler pazarlık konusu edildi. Hani akil olsalar, bir şeyleri düşünseler, kardeş kanını gerçekten benimseseler amenna deriz de. Bunlar o kısmında değil maalesef. Sözde çok iyi biliyorlar ama en bildikleri midelerine gidenler ve para ve oy ve iktidar! Lanet olsun işte :T:

Ordan bakildiginda kaos ortamini seven bi goruntu mu ciziyorum bilmiyorum :D
Barışsa bende isterim
Problem burda zaten
Baris dedikleri sey cok daha kotu yerlere varacak gibi gorunuyor
Devlet surec adi altinda otoritesini zayiflatiyor
Bu surecin esenlik,huzur kazandirmayacagi belli
Savasi sokaklara cekerek huzur ortami nasil saglanabilir ki
Siz diyosunuz ki ne pahasina olursa olsun barisalim
Adi baris olsun yeter
Biz de diyoruz ki boyle baris olmaz olsun
Sokaklar karisacagina daglar karissin

Bunlari soyluyoruz diye kandan nemalanmis oluyoruz (sizi kastetmiyorum)
Ama surece destek verince baris elcisi olunuyor
Surec ortada buyrun baris elcileri el atsin sokaklara
Ee el atanda yok

Geri