Eru
Altın Üye
Peki bakalim ispanya ya
Eta silahlari biraktiktan sonra anlasmak istedi
Zaten silah birakma doneminde etkin bi gucu kalmamisti
Etanin amaci bolgesini bagimsiz yapmakti
Silahini birakti
Ayrilmadi ya da ayrilamadi
Buna ister etkin siyaset yapamadi dersiniz
İster halk ayrilmak istemiyodu dersiniz orasi baska bi catida tartisilir
(yani ispanya ornegi pek saglikli degil)
Peki ulkemize ve pkkya bakalim
Oslo da bi seyler zirvaladilar
Pkk silah birakmadi
Asker (sözde) cekilmeye goz yumdu
Bakiyorsunuz cekilme falan olmadi
Devlet taviz verdi
Pkk silah birakmak yerine sokaklara indi
Sozde asayis birimleri kurdu
Olaylar cikardi
Polis-asker sehit oldu
Carsi da pazarda askerimize kursun sıktı
Biraktik
Oturdular ve bunlar oldu.
Siz diyosunuz ki anlassinlar (normalde karsiyim da) hadi ona da tamam diyelim
Öcalan silahli mucadele bitti diyor
Kandil tehdit savuruyor
Devlet zaten sut dokmus kedi
Bu nasil anlasma ?
Ya ocalanin sozu gecmiyor (o zaman masaya oturmanin bi maksadi yok)
Ya kandil her zaman ki gibk kalleslik yapiyor
Ya da bizim devletimiz firildak
Bunlara soz veriyor ,tutmuyor
Bunlar da tehdit ediyor
Bu ortam baris degil
Oyalama ortamidir
Sefasini bunlar
Cefasini siz cekersiniz
Ben cekerim
Millet ceker
Ortamın farkındayız. Bu aynı iktidar, başta ABD olmak üzere Esad devrilsin diye Suriye'deki bütün muhalefeta yardıma gidenlere aracılık etti, hatta etkin de oldu. Ardından ışid ve el nusra belası büyürken, tehdit olacak niteliğe gelirken bile hızını alamayıp yardıma devam etti. Aynı anda hala barış mıdır çözüm müdür her ne isedir bu süreç idare edildi. Artık batı derinlerde hala ışidin planlarını bilip de yönlendirse bile ve geri kalanlara kukla gibi böyle-şöyle yapın dese bile bunlar oradan gelecek bir kaç varil petrolün derdine devam etti. Yani sıvama kısmıydı bu :T: Bu gelen petrol kayır dışı olduğundan, tıpkı reza zarrabın aracı olduğu İran'a karşı delinen ambargonun kaymağı gibi yine bunların ceplerini dolduruyordu. Bazı ahmaklar ülkeye petrol giriyor diye sevinedurdu. Neyse, terorist falan dediler, ypgyi boğmak istediler, ışide ezdirmek istediler, kral ışid olacaktı ama olmadı. ABD hops dedi. Bunlar da kuyruğu kıstırıp ypgliler kardeşleriymiş gibi yardımlarına evet dediler. Onlara gidecek yardım koridorunu açtılar. Ben bunların samimiyetine inanmıyorum ve pkk da eline geçen fırsatı kullanıyor ve kullanır. Hükümet bizi yalnızlaştırdı bu coğrafyada. Şimdi bu süreçte ne olacak, aslında kestirmek güç. Başka seküler güçler var, bu samimiyetsiz çapulculardan devralıp bu işe el atabilirler. Bence onlar da kendi tabanlarından gidecek oyun kaygısındalar. Yoksa, vur , öldür, falan bunlarla olmadığını herkes biliyor... Bu herkesin bildiğini neden bu iktidara yediriyorlar ki...