Ban'a Karşı Dimdik

Konu sahibi son olarak 12 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ilginç bir durum var, hindistan. din konusunda salı pazarı gibi konumdalar. adamlar müslüman, hıristiyan, budist, yahudi hatta işsizlikten ineğe bile tapmışlar. ülkede kaos ortamı yok forumbahane de münazara konusunda ayetli hadisli resmen savaş yapılıyor.

elbette karşıt görüşlü olacağız, dünyanın tepsi gibi düz olduğunu iddia eden kiliseye galileo la yok olm o yuvarlak diye karşı çıkmasaydı doğruyu bulabilirler miydi.

banlar açılmalı, bu da benim karşıt görüşüm.

Ne olmuş ya, yine kim banlanmış :dusun:

hiçbir forumda bu kadar rahat siyasi liderlere ve dini değerlere aşağılayıcı küçük düşürücü yorumlar yazılmaz. böyle demişsiniz de müdür konu zerdüştlük hinduizm olduğu zaman saçma sapan din diyebiliyonuz onu napacaz?

Arkadaş noktayı koymuş ama bende bir kaç şey söylemek istiyorum. Banlanan kişileri tanımıyorum lakin insanlar buraya vakit geçirmek,eğlenmek ve 3-5 espiri yapmak için geliyor. Küfür veya reklam yapılmadığı sürece insanların elinden bu hakları alınmamalıdır. Burada herkes bilgi paylaşımı yapıyor açılan konular yazılan mesajlar vs. herkesin bir emeği vardır. Bu emeği hiçe sayarak sadece "alaycı" konuştuğu için banlamak ne kadar doğru tartışılır. Bazı ortamlarda benim başıma da çok gelmişti. Örnek verecek olursam " caminin mikrofonuyla beatbox mı yaptın? " dediğim için bana düşman olmuşlardı. :)

Burada sorsan 3-5 kişiye hristiyanlık hakkında veya onların inanç tarzlarına yorum yap desek. "Hahaha ne kadar saçma ulan insan günah çıkarır mı?" der. Yıllardır bizlere Hristiyanlığın sadece saçma sapan bir din olduğunu sadece günah çıkartmaktan ibaret olduğunu söylediler. Yok efendim bozulmuş da yok efendim değiştirilmiş falan. (Hristiyan değilim) Madem sen inançların eleştirilmesini alaya alınmasını istemiyorsun,bu bütün dinler için geçerli olsun. Bizim dinimiz hakkında birşey söylenince herkes imam müezzin kesiliyor arkadaş. Bırakın madem özgür bir ülkedeysek(?) herkes eleştirisini yaspın. Sana göre o yanlıştır bir başkasına göre de senin inancın yanlıştır. Bunları küfür edilmediği sürece aşmak lazım. Ha ben demiyorum herkes birbiriyle dalga geçsin yanlış anlamayın sadece eleştiriye açık olalım.

Buraya yeni geldim yönetimin tutumunu pek bilmem açıkcası yönetimle veya buradan herhangi biriyle aramda hiç sorun yoktur. Dalga geçmek,alaycı konuşmak doğru olmayabilir size göre ama bunun çözümü ban değildir ( en azından ben öyle düşünüyorum. ) İnsanların konuşarak anlaştığını unutmayalım.

Son olarak,hiç bir dinle,inanç tarzıyla dalga geçmedim diyen insanın samimiyetine inanmam

KnBaml.jpg

" Dünyayı Amerika yönetiyormuş " diyeni çok merak ettim :)

Buraya geleli çok fazla bir zaman olmadı.Kırkım daha çıkmadı, görüşlerim ne kadar önemlidir, ne kadar sallarsınız bilmem ama bir kaç kelime etmek isterim.Foruma kayıt olduğum günden beri en çok eleştirdiğim ve düşündüğüm konu bazı aykırı durumlara aşırı fazla sabır gösterme olayıydı.

Forum kuralları düzeni sağlamak içinse eğer yaptırımı da uygulamak gerekir.Sadece mesaj silerek ya da forum kuralları dahilinde olmayan kelimeleri düzenleyip, sorunu atlatma yoluna gidilmemeli.Bir kaç kere şahit oldum buna, eleştirisini de hala yapıyorum üst yönetime.Verilen özel üyelik ya da prenses rütbeleri de değerini yansıtmıyor bana göre.Üyeleri allayıp pullamaktan başka bir şey değil.

Forumda tartışmayı bilen insan sayısı çok az.Herkes afedersiniz s....k yarıştırma derdinde.Tartışmak, karşı tarafın tezini ya da savunduğu şeyi alt etme gayretidir.Bunu yaparken çok komik şekillere giriliyor.Alaycı, hor gören, küçümseyen bir profil yerine karşı tarafı da kırmadan seviyeyi yukarı çıkarmak gerek.

Ve bu konu da dahil olmak üzere bir arkadaş, küfürleri farklı şekilde yazarak bunu kamufle etmek istiyor, ona da sabır gösteriliyor şu an.Bence yanlış.Bu bir değil, kendisinin de banlanması düşünülebilir belki ama aynı yönetim bunu da yapmıyor.

Üyeler yöneticilere tavır ve yapıcılıklarıyla yardımcı olmalıdır.Kimsenin üye banlamak için pusuda yattığını, fırsat kolladığını düşünmüyorum.Art niyetli insan da yok aramızda, en azından öyle görünüyor ama iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına...

selam ben malumat. aura'nın hesaptan giriyorum.

bugün bu konunun linki atıldı da bana, baktım herkes bir şeyler yazmış, olayların odak noktasındaki kişi olarak ben de bir iki kelam etmek istedim. evet burada bir ton insana salça oluyorum. buraya bunun için giriyorum zaten. forum oyunlarındaki, "üsttekiyle asansörde kalsan ne yapardın" gibi konularda takılacak kadar delirmedim çok şükür.
insanlara bulaşırken müslüman ya da ateist diye ayırmıyorum kimseyi. bu algı bazı arkadaşlara ne zaman, ne ara gelişti bilmiyorum ama, birine bir şey söyleyince hemen islamiyete saldırıyomuşuz gibi algılanıyor. değişik bi kafa örneği.
banlandığım konuda, "kusursuz olan islam'dır, müslümanlar değil" diye bir resim paylaşılmış. her seferinde neden islam'ı bombaladığımızı düşünüyosunuz peki? "sen"i eleştiriyor olamaz mıyım? yüksel, "bi insan forumda neden dua eder" diye bir konu açtı, hemen "din elden gidiyor, kafirler" diye karşı atak yaptınız.
yeni gelen arkadaşlar, bu forumda "ateistler bizim konularımıza yorum atmasın" diyen insanlar gördük, haberiniz var mı? bi tanesi çıkıp tepki gösterdi mi? hoşgörü dininin mensubusunuz, ben ateist olmamama rağmen o tutumdan rahatsız oldum be, el insaf.

banlandığım konuya gelelim. orada kimseye hakaret ya da küfür etmedim. banlanmamı gerektirecek hiçbir şey yapmadım. climax'ın dediği gibi izahı olmayanın mizahı olur. lal muazzam bir ayar yemişti, verdiği cevap "her şeyi çarpıtmaya çok meraklısınIZ" oldu. allah aşkına, neden muhattabına cevap vermek yerine, birçok kişiyi katıyor olayın içine bi cevap verin?

ben de alıntı yaparak tiye aldım kendisini. yine tekrarlayayım, hakaret falan yok. bana "kes sesini" demiş kendisi. hakaret yok yine benim tarafımdan. bir tanesi "yazık yazık...." yazmış, bi ton kişi mesajını beğenmiş. bi tanesi, "arkadaşın ne olduğunun farkındayız zaten" yazmış hatrım kalır'a, beni kastederek. onlardan birini uyardınız mı herhangi biriniz? hayır tabii ki.
bütün bunları yazan üyeler her zaman mağdur edebiyatı altında korunuyor da, benim bu yazılan mesajlardan rahatsız olabileceğim neden düşünülmüyor? ben kimseye hakaret etmemişken banlanıyorum da, bana "kes sesini" diyen kadına neden herhangi bir şey yapılmıyor? climax'ı tehdit eden adam müslüman olduğu için mi onu değil de climax'ı banladınız? aynı şekilde birkaç gün sonra yüksel'e de aynı tavırı takındı. benim, hepinizden biraz daha "cıvık" olmam süresiz ban sebebi oluyorken, o arkadaşın üyeleri tehdit etmesinin cezası nasıl oluyor da 14 gün olabiliyor?

he bi de ben banlandıktan sonra "insan olmayı öğren önce" falan yazılmış ki onlara hiç girmiyorum.

Şimdi mesajlar silinmeseydi tek tek çıkarırdım hepsini.
Sözüm ona "hakaret" içermeyen mesajının altında o kadar çok alay edildi ki benimle ben bunları anlamayacak kafar aptal değilim. Malumat da bunları bilerek üstüme çok geldi. Ben solcu imam ile konusurken arya girip "tabi cevap veremezsin ben olsam bu forumu coktan terketmiştim" gibi laflarıyla yine alay etmeye çalıştı. Bunlar hakaret sayılmıyor mu? İlla hakaret diyince küfür mü edilmesi lazım?
Malumat banı yediyse bu onun ilk uyarısıyla değildi o bardağı taşıran son damlaydı.
Merak etmeyin bende yedim uyarımı. Herkesin bi haddi var sonuçta, benim özelime kadar girilip bel altı vuruldu bu forumda.
Sonra beyza neden banlanmadı oluyor. Benim başörtüme ve namusuma laf geliyorsa bende bunun karşısında susuyorsam banlayın beni asla gocunmam. Ama susmam da.

Herkes biraz dönsün kendine baksın kimse boşu boşuna uyarılmaz. Madem biliyosunuz çoğumuzun bu tür konuşmalardan rahatsız olduğunu o kişilerle muhattap olmayın arkadaşım gidin sizin şakalarınızı kaldırabilecek insanlarla alay edin. Biz mecbur değiliz bunlara.

keşke silinmeseydi de ak koyun kara koyun belli olsaydı. bak ne güzel yazmışsın sana yazdığım ilk mesajı. hakaret falan yok orada, sen onu hakaret olarak algılıyorsan o senin problemin. ben senin bana "kes sesini" demene çıkışmadım. ben sana bugüne kadar çıkıştıysam, siz de bana ve bu forumdaki insanlara her fırsatta kafir muamelesi yaptınız. mağdur edebiyatı yapmayın, her şeyin bir karşılığı var. banlıyken, sana cevap veremeyecek durumda olduğumu bildiğin halde arkamdan "sana özel üyelik verenin aklına şaşayım, insan ol önce" diyebilen biri zeytinyağı gibi üste çıkmasın rica ederim.

selam, ben de malumatın fake hesabını kullanan yukselin 6. hissiyim, sizleri çok özledim :D

Üste çıkmaya çalıştığım yok.
Ben o mesajı yazarken senin banlandığını görmeden yazdım.
Ayrıca bu kadar alınmana şaşırdım doğrusu sen herkese istediğini söyleyebilme özgürlüğüne sahip olmak istiyosan benim söylediğim şeye takılmamalısın.

Asarım keserim yerim asdasdad.

Yorumları tek tek okudum, kimileri kendilerine göre haklı olan sebeplerini ve düşüncelerini paylaşmış konuda, kimileri ise boş konuşmuş.
Ama bu konunun asıl muhatabı ne benim nede diğer üyeler.
Arkadaşlar, arkadaşlarının banlanmasını protesto etmek için bir konu açmışlar, (bunu burada kimse tek kelime edemez) saygı ve hoşgörü çerçevesi içinde herkes kendi yorumunu ve düşüncesini (bana göre) paylaşmakta özgürdür. Ama dediğim gibi bu konuda asıl yorum yazması gereken kişi ben değilim Emre'dir. O yüzden o bu şu ne yazarsa yazsın anlamsızdır. 'Malumat neden banlanmıştır' bunun net açıklamasını yapacak tek kişi odur.

Birde; sen şunu yaptın, o bunu yaptı demek yerine konunun amacına uygun davranılsa ve sadece atılan bana karşı olunduğu dile getirilse daha hoş olmaz mı?

-Bazen unutuyorum eleştiriye ne kadar meraklı bir toplum olduğumuzu (pardon) ve hepimizin kendi doğruları olduğunu. :)

Dibinotu: Yüksel'e ban atan benim ama Yüksel'i banladığım gibi diğer arkadaşı da banladım. Sebebi ikisininde birbirlerine karşı hoş olmayan tutumları idi. Ki benim görüşüme göre kimse kimseye hakaret içeren sözler ve sıfatlarda bulunamaz burada. İkisini de süreli banladım altı gün sonra forumdalar.
Saygılar. :hi:

Buda benim doğrum.

üstteki üyeyle asansörde kalsam banların kaldırılmasına karşı olduğumu söylerdim

hepimiz malumatfuruş uz! O kız beni korumak isterken banlandı.bir suçlu varsa benim.suçum önce insan olmak.evet.insanlar ya önce türküm diyor.diğerleri hayır önce Müslümanım diyor.bense önce insanım diyorum.üst kimliğim bu çünkü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri