Balıklarda beyin var mıdır ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Balıklar yumurtlar.
Köpek balıkları, Yunus'lar, Balina'lar, Fok'lar doğurur. Yunus'lar Balina'nın küçüğü.

o bir şehir efsanesi ya. balıklar, sadece sinirsel değil, aynı zamanda kimyasal bir hafızaya da sahipler. dolayısı ile doğadaki pek çok hayvandan daha iyi hafızaya bile sahipler diyebiliriz. üstlik her balık türünün farklı hafıza yetenekleri gelişmiştir örneğin somon balıkları bir kokunun geometrik uzaklığını hatasıza yakın olarak tespit edip bulabiliyorlar. binlerce kilometre yol katediyorlar bilinçli olarak mevsimsel dönemlerde yollarını kaybetmeden. bakınız boşuna ocean değilim, okyanusu ve içindekilerini bana sorun.
Aciklayqbilmek icin soru soran adam gibi adam awk2

Balıklar yumurtlar.
Köpek balıkları, Yunus'lar, Balina'lar, Fok'lar doğurur. Yunus'lar Balina'nın küçüğü.

hangisinin doğurduğunu hangisin yumurtladığını biz de biliyoruz, sana memeli oldukları halde neden karada yaşayamadıklarını soruyorum.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Yunuslar su altında ancak on dakika kalabilirler. Kurtulan yunus dalgıç Enzo ve diğer yunusun da yardım etmesiyle su yüzeyine hızla çıkarılır.

(Alıntıdır)

TÜRKİYE' NİN İLK VE TEK ARKEOLOJİ TEKNOLOJİLERİ PORTALI

azizim oşinografiyi yalamış yutmuş bir insanım ben, bana alıntı yapmana gerek yok. ben sana onu da bir amme hizmeti olarak anlatayım hadi. denizel memeliler karasal memelilere göre doğal olarak evrimsel sürecin verdiği adaptasyona bağlı olarak daha fazla suya bağımlıdırlar. aynı zamanda suyun kaldırma kuvveti, havanın kaldırma kuvvetinden çok daha yüksek olduğundan dolayı bu denizde yaşayan memelilerin vücutları karada yaşayan canlıların ortalama vücutlarına endeskle çok daha fazla gelişmiş ve büyümüştür. dolayısı ile bu hayvanlar karaya vurduklarında aslında susuzluktan veya oksijensizlikten değil söz konusu kaldırma kuvveti ortadan kalktığı için vücut ağırlıkları kendi iç organlarını ezmeye başlar bu da onları yavaş yavaş öldürür.

Sazan balıklarının çok zeki, diger balıklardan bir adım önde olduğunu duymuş idim,

sazan gibi düştü-atladı, neden denirdi peki?

Bu suallere tabii ki yine kitaptan bilen her insan gibi, evdeki Türkiye'De Balık ve Balıkçılık adlı kitapta mana bulmaya çalışacağım.

Kitabı isteyen varsa yollim. Annem akşama çipura almış, çipura yerken çipura okumak, artık adına ne derseniz... Yediğin şeyi bileceksin, ay tövbe...

Geri