Balıklarda beyin var mıdır ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kıkırdaklı balıklarda beyin; Yuvarlakağızlılarda olduğu gibi üç kısımdan meydana gelmiş olmasına rağmen, ön ve arka beyin iki alt bölgeye ayrılmasıyla onlardan daha gelişmiş olduğu söylenir. Buna göre kıkırdaklı balıklarda beyin 5 bölgeden oluşmaktadır

kaynak.serçeningüzergahıcom

Bazı insanlarda olmadığı kadar var bence kjkjkj

• Kahkaha
Tepkiler: ne
1709545194270.png

Omurgalı beyin bulunmuş

Cocuklar icin beyin geliştirici vitaminler tasimalarina ragmen bu kadar sapsik akilli olmalari peki? Fazla değil azicik zeki olsalardi insan ırkına bela olabilirledi. İç saha gibi bir avantajlari var, deplasmana çıkmak zorunda değiller, insanları kolayca avlayabilirler ve av olmalari hayal olabilirdi. İyi ki sapsik olarak yaratilmislar. Yoksa denizin üstüne komple tel örgü cektirebilirlerdi insanlara.

O zaman akşama palûk yapalım.

Akp ‘ye oy vermeyecek kadar zekiler

Balıklarda beyin var mı tam olarak bilemiyorum ama kesin bildiğim ülkenin balık hafızalılarla dolu oluşu. Millet o kadar yediği kazığı unutup tekrar umut olarak görüp oy veriyor sjdjjj

• Kahkaha
Balıklarda beyin var mı tam olarak bilemiyorum ama kesin bildiğim ülkenin balık hafızalılarla dolu oluşu. Millet o kadar yediği kazığı unutup tekrar umut olarak görüp oy veriyor sjdjjj
Her konuyu siyasete bağlamana kaç puan iba 2 Sjsjsj

Kıkırdaklı balıklarda beyin; Yuvarlakağızlılarda olduğu gibi üç kısımdan meydana gelmiş olmasına rağmen, ön ve arka beyin iki alt bölgeye ayrılmasıyla onlardan daha gelişmiş olduğu söylenir. Buna göre kıkırdaklı balıklarda beyin 5 bölgeden oluşmaktadır

kaynak.serçeningüzergahıcom

peki balıkların unutkan olması amma velakin insan beynine en faydalı besin olması paradoksunu nasıl açıklıyorsun güzelim ?

• Kahkaha
peki balıkların unutkan olması amma velakin insan beynine en faydalı besin olması paradoksunu nasıl açıklıyorsun güzelim ?
Güzelim deme düşüyorum ahahaah

Bunu bana şuan sorgulattın evet aklı olmayan nasıl olurda akla hizmet ederdi dimi

Balık yerken hep beynini ve kılçıklarını ayırırım. Zevk meselesi. Başını da yiyenler oluyor. Ama ben kedilerin hakkını asla yemem. Kedi seven bir vatandaşım.

Güzelim deme düşüyorum ahahaah

Bunu bana şuan sorgulattın evet aklı olmayan nasıl olurda akla hizmet ederdi dimi

o bir şehir efsanesi ya. balıklar, sadece sinirsel değil, aynı zamanda kimyasal bir hafızaya da sahipler. dolayısı ile doğadaki pek çok hayvandan daha iyi hafızaya bile sahipler diyebiliriz. üstlik her balık türünün farklı hafıza yetenekleri gelişmiştir örneğin somon balıkları bir kokunun geometrik uzaklığını hatasıza yakın olarak tespit edip bulabiliyorlar. binlerce kilometre yol katediyorlar bilinçli olarak mevsimsel dönemlerde yollarını kaybetmeden. bakınız boşuna ocean değilim, okyanusu ve içindekilerini bana sorun.

o bir şehir efsanesi ya. balıklar, sadece sinirsel değil, aynı zamanda kimyasal bir hafızaya da sahipler. dolayısı ile doğadaki pek çok hayvandan daha iyi hafızaya bile sahipler diyebiliriz. üstlik her balık türünün farklı hafıza yetenekleri gelişmiştir örneğin somon balıkları bir kokunun geometrik uzaklığını hatasıza yakın olarak tespit edip bulabiliyorlar. binlerce kilometre yol katediyorlar bilinçli olarak mevsimsel dönemlerde yollarını kaybetmeden. bakınız boşuna ocean değilim, okyanusu ve içindekilerini bana sorun.
Eğitilir balık familyasından sadece yunuslar var diyebilir miyiz ?

Eğitilir balık familyasından sadece yunuslar var diyebilir miyiz ?

tabii ki sadece yunusler ile kısıtlı değil, foklar ve bazı tür balina ve köpekbalığı türleri de eğitilebiliyorlar. aynı zamanda küçük balık tiplerinde de japon balıkları oldukça akıllılar. ancak bunu balıkların bilinçli olarak değil de şartlanma koşuluyla yaptıkları çok daha büyük bir olasılık. odanın ışığını açınca balığın akvaryumun üstüne çıkması ve yem beklemesi veya elimizi akvaryuma tuttuğumuzda gelip bizden yem istemesi gibi şartlanma yoluyla eğitiliyorlar.

• Kalp Gözler
Geri