Tarif BABAGANNUŞ

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
313a5471-40ad-4149-a632-d57e4b3a48f6.webp

BABAGANNUŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER​

• 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı maydanoz

BABAGANNUŞ NASIL YAPILIR?​

Patlıcanlar ve biberler ocakta, fırında veya mangalda közlenir. Közlenen sebzeler bir kaba alınarak üzeri kapatılır ve birkaç dakika bekletilir. Bu işlem kabukların daha kolay soyulmasını sağlar.

Kabukları soyulan patlıcan ve biberler küçük küçük doğranır. Sebzeler geniş bir karıştırma kabına alınır. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuz eklenir.

Tüm malzemeler iyice karıştırılır. İsteğe göre ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Hazırlanan babagannuş servis tabağına alınarak üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilir.

közlenmiş patlıcan, yeşil biber, kapya biber işte. üzerine tercihe göre ekstra malzemeler koymuşlar.
bunun güzel olmama ihtimali yok.

@HosgeldinHarunAbi bu tarife el atmamız gerekmiyor mu? banakanuç diyor.. nar ekişisi diyor limon diyor…
Kesinlikle

Babakanuç tarifi veriyorum.

Közlenmiş patlıcanları bıçaktan geçir. Bir tavaya yumurtaları kır, üstüne yağ ve bolca sarımsak. Sonra patlıcanı ver üstüne karıştır harmanla özdeşleştir.

Bitti gitti.

Hele ki mahalledeki teyzeler mahallede patlıcanları közlemişlerse lezzet 2 ye katlanıyor.

Patlıcan söğürme olarak biliniyor. Elin oğlunun kapya dediği salçalık kırmızı biber, sarımsak ve bol baharat özellikle sumaktır bunu olayı. Yumurtayı ilk kez duyuyorum. Sabah kahvaltılık sos, rakının yanında meze, kebabın yanında salata, olmadı bugün ne yapsam derdine çare...
Bu cengaverin en güzel yapıldığı yerler Adana ve Gazianteptir. Başka her yerde içine illa bir şeyler karıştırıyorlar.

Nar ekşisi ve limon neden olmasın? :) @RK
babakanuç çünkü : )

bizim Diyarbakır’da yapılanla burada yazılan birbiriyle alakasız, benzer yanları sadece patlıcan ve sarımsak..

Aslında isim ve yemek benzerliği, şanlıurfa’da daha çok tercih edilir bu şekil.. limonu nar ekşisini duymadım. ama sütle yapılan versiyonuna kadar mevcut. bence hepsi ayrı güzel 🙂

bizim Diyarbakır’da yapılanla burada yazılan birbiriyle alakasız, benzer yanları sadece patlıcan ve sarımsak..

Aslında isim ve yemek benzerliği, şanlıurfa’da daha çok tercih edilir bu şekil.. limonu nar ekşisini duymadım. ama sütle yapılan versiyonuna kadar mevcut. bence hepsi ayrı güzel 🙂
Nar ekşisi ve limon olana denk geldiğim için sordum, tadı güzel bence ve onu da denemelisin.

Senin beğenmene gerek yok tamam mı patron oldun burnun büyüdü bakıyorum da çok değiştin sen benim tanıdığım kişi değil başka birisi oldun@RK 😔

Gul hanimcim şaka yapiyorsun degil mi?
Yok hani ciddiysen diye gulemiyorum da ayip olcak diye, insallah sakadir 🤭

Gul hanimcim şaka yapiyorsun degil mi?
Yok hani ciddiysen diye gulemiyorum da ayip olcak diye, insallah sakadir 🤭
Maalesef şaka değil gerçek 😔@RK benim tanıdığım kişi olmaz patron oldu havalandı yazdıklarima bile cevap vermiyor ben ona ne yaptım sizin konularınizda var ama birde ileri geriyorum yapıyor. İsterse c karşın beni ben buyum

Maalesef şaka değil gerçek 😔

Aa şaka desen cok güzel espriydi bence, neyse baska zaman yine yaparsin 😘
Bence de bu RK ya bi haller oldu ya, patron oldu diye tarifleri de en iyi kendisi biliyor sanki. 🙄 Haklisin Gül hanimcim ama büyüklük sende kalsin bosver 😘

Aa şaka desen cok güzel espriydi bence, neyse baska zaman yine yaparsin 😘
Bence de bu RK ya bi haller oldu ya, patron oldu diye tarifleri de en iyi kendisi biliyor sanki. 🙄 Haklisin Gül hanimcim ama büyüklük sende kalsin bosver 😘
Ama zoruma gidiyor 😥

Geri