Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
melnur...... bi 100 euro market alışverişi, 100 tl market alışverişi konusu açsana........

He, iyi alıntılamışsın. Bazı dün ne yediğini unutan yaşlı teyzeler yaşadığın ülkeni kötülüyosun diyordu. Ben de kim kötülüyor göster demiştim, apışıp kalmıştı.
Yiğidi öldür hakkını yeme.
He benim ülkeme yaptırım uygulayacak , bende ona can dündar gibi, pkklı itler gibi yalakalık yapamam kusura bakma.

Baş harfi juju.
Brn isyanbulda doğdum büyüdüm. Taş fırın ekmeğinde beyaz undan başka hiçbir tahıl yoktu. Yalan söyleyip durma.
En son susamlı ekmrk çıkmıştı. Simit gibi ekmek yiyorduk. Şimdi de biraz bazı şeyler serpiştiriyorlar.
Be armut juju. Hemen ekonomiye bağladın olayı. Tahılı bol ama fiyatı beyaz ekmeğin 3 katı.
Yik tirkiyidi hiyit çik pihiliymiş.
Hayat pahalı değil, sen tembel bir fakirsen ülkenin suçu ne :D
Bak adam siirtten gelmiş, iş seçmemiş, lokantalarda bulaşık yıkamış, taş taşımış, bir binada görevli olarak çalışıyordu ailesiyle.
İstanbul Beşiktaşta 7 dairesi var. Allah daha çok versin. Çalışkanlara ve şükredip zırlamayanlara :D

Senin kadar okuduğunu anlamayan, cahil, kıyas nasıl yapılır bilmeyen, karşısındaki ne diyor bakmadan ''biz simit gibi ekmek yiyorduk yeaa'' gibi akıl ve fikirden yoksun cümleler kuran insan sayısı şu forumda çok az. Bir de aklınca insanlara hakaret ederek üstün olduğunu anlatmak istiyorsun ama anlattığın tek şey bir salak olduğun. Kusura bakma Can Yücel'in dediği gibi bizde g*te g*t derler.
Ay inşallah banlanmam...

Juju olaylara karışma, konudan çık artık :(

melnur...... bi 100 euro market alışverişi, 100 tl market alışverişi konusu açsana........
Açarım açmaya ama yandaş yalakalar gene konuyu vatansız, hain, terör sevicisi, .. noktasına getirirler. Tek bildikleri bu saydıklarım ama sırf ezbere.

Nein, Papa, ich kann es nicht glauben! Wie kann ein Hamburger vierzig Lira sein?

Hhahahhaqhhwgwgwj karabaşım benim yaa

Bence kategorilere ayırın. Bir ülkenin diğer bir ülkeden topyekün iyi veya kötü olması pek mümkün değil.

Mesela; 1900 yılında da Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan, yıkımlar sonrası global bir üretim ekonomisi kuran Almanya ile Türkiye'yi ekonomik olarak kıyaslamak pek mümkün değil.

Bir başka mesela; Almanya'da 2017 yılında 1270 kişi aşırı dozdan ölürken, Türkiye'de bu sayı 941. Uyuşturucu kullanımı da daha az. @climax işi ekonomiye vurup: "Adamlar ölüyor ama kokainden ölüyor. Bizdekiler çakmak gazından..." diyebilir.

Fırsatı olan, iyi dil bilen, cesareti ve korkuları olmayan herkes avrupa ya da amerikaya gider, gidipte gelmek isteyen zaten yeterince parasını kazanmış kişidir. Parasını kazanmış olan için Türkiye en iyi yer.

Nein, Papa, ich kann es nicht glauben! Wie kann ein Hamburger vierzig Lira sein?

Hhahahhaqhhwgwgwj karabaşım benim yaa
Papa es ist Katastrophe in der Türkei, ein Hamburger kostet in Deutschland nur 7,99€ mit Pommes und Cola zusammen. Mein Gott, stell dir vor Papa, wir müssen in Deutschland 40€ dafür zahlen. Dann esse ich bestimmt nur trockenes Brot.

Jesse'nin bahsettiği olay şu sanırım. Dün haberlerde görmüştüm.

Her olayınız çarpıtma lan.
Bina görevlisi olup Beşiktaş'tan 7 daire alabilecek varsa gelsin beni alsın. Kuma olurum.
Lan para içinn sen onuda yaparsın inanırım. Homoda olursun travesti de.

Senin kadar okuduğunu anlamayan, cahil, kıyas nasıl yapılır bilmeyen, karşısındaki ne diyor bakmadan ''biz simit gibi ekmek yiyorduk yeaa'' gibi akıl ve fikirden yoksun cümleler kuran insan sayısı şu forumda çok az. Bir de aklınca insanlara hakaret ederek üstün olduğunu anlatmak istiyorsun ama anlattığın tek şey bir salak olduğun. Kusura bakma Can Yücel'in dediği gibi bizde g*te g*t derler.
Ay inşallah banlanmam...
Evet gte gt dedik bizde her zaman.
Salak sensin cazgır gadın :D

Neyse bu konu aslında insanların gerçek karakterini ortaya çıkardı. Faydalı oldu benim açımdan.
Konuyu kapatırsanız sevinirim.

benim açımdan faydasız oldu..... kitai hala memleket aşkından yanıyor ve geri dönmeye ikna edemedik......... ikna oluncaya kadar konu açık kalsa sevinirim.......

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri