Avrupa'da yaşayan gurbetçiye Türkiye'ye dön diyen kişi

🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
avrupada yaşayan kızları da üzmeyin

Aynı koşullar altında doğsaydınız ya da aynı koşullar size sunulsaydı nasıl tepkiler verecektiniz bunu merak ediyorum.
İnsan tecrübe edemedikleri konusunda çok cüretkar mesela.
Önce kendinize adil olmalı sonra başkalarından adalet beklemelisiniz.
Ben yadırgamıyorum ekonomik şartlar haricindeki şartlarını düşündüğümde ülke ve sıla hasreti çekmelerini.
Ancak bunu eleştirenlerin evinden üç gece ayrı kalınca evini özleyen tipler olması biraz garip geliyor.

Yahu bu utanmazların goygoyu da hiç bitmiyor. E arkadaşım sen ve seni bu şekilde düşünmeye teşvik eden düzen her fırsatta “Almanya battı, Türkiye’dekiler nankör” demiyor mu? “Burada hayat çok pahalı, Almanlar Türkiye’yi kıskanıyor” demiyor mu? A haber - ATV ekranlarından Türkiye’deki asgari ücret övülüp Avrupa’nın çok üstüne çıktığı, Almanya’da domatesin taneyle alındığı söylenmiyor mu? Türklerin ezildiği en çok çalıştırıldığı, ayrımcılığa maruz kaldığı ifade edilmiyor mu? E üstüne bir de memleket hasretiyle yanıp tutuşuyorsun. Bu çerçevede sana “ülkene dön” çağrısı yapan adam neden ahmak olsun. Tam tersine, ya ahmaklık yapıp kalmaya devam ediyorsun yada yalan söylüyorsun. Çifte vatandaşlık kaldırılsa Alman vatandaşlığına başvuru için kuyruğun en başına girecek adamlar burada durumu eleştirenlere hakaret ediyor. Ne tuhaf.

Orada kurulu düzenleri varmış da gelemiyormuş. Gören de orada 100 şirketli holding yönetiyor zannedecek. Altı üstü bir fabrikada işçisin yada sağda solda temizlikçi, tuvalet yıkayan birisin. Senin kurulu düzen dediğin iş, ev, okul değil mi? Buyur gel onlar burada da var. Nihayetinde Avrupa çok kötü ve Türkiye zenginlik ve refah içerisindeyse buraya gelmen en tutarlısı. Çok iyi bir asgari ücretimiz var, harca harca bitmiyor. Dilerim en kısa zamanda tadarsınız.
Kim vermedi sana no paspas.Dogru söyle.

Ne gerilcem yahu?
Hakaretler havada ucusuyor.
Bogulun bokunuzda.

Ya alın Euronuzla , Dolarınızla maaşınızı keyfinize bakın niye takılıp dert ediniyorsunuz bu kadar :)

Bütün tartışmalar bitti sıra gurbetçi tartışmasına geldi herhalde.

Kavga çıkmadan ben bir boşluğu doldurmak isterim.. içime dert olur.. (olmaz tabi de işte öyle diyelim) gurbete gidip insanların vatanının hasretini çekmesinde sorun yok. Benim sevmediğim tipler, hehe vatanım çok güzel bak biz almanyadan geliyoz alışverişi yapıyoz çantamız dolu dolu gidiyoz bu ülkenin nesine laf ediyor bu insanlar, hain bunlar hain diyen insanlar. Anladınız siz. Ay yormayın beni.

Yahu bu utanmazların goygoyu da hiç bitmiyor. E arkadaşım sen ve seni bu şekilde düşünmeye teşvik eden düzen her fırsatta “Almanya battı, Türkiye’dekiler nankör” demiyor mu? “Burada hayat çok pahalı, Almanlar Türkiye’yi kıskanıyor” demiyor mu? A haber - ATV ekranlarından Türkiye’deki asgari ücret övülüp Avrupa’nın çok üstüne çıktığı, Almanya’da domatesin taneyle alındığı söylenmiyor mu? Türklerin ezildiği en çok çalıştırıldığı, ayrımcılığa maruz kaldığı ifade edilmiyor mu? E üstüne bir de memleket hasretiyle yanıp tutuşuyorsun. Bu çerçevede sana “ülkene dön” çağrısı yapan adam neden ahmak olsun. Tam tersine, ya ahmaklık yapıp kalmaya devam ediyorsun yada yalan söylüyorsun. Çifte vatandaşlık kaldırılsa Alman vatandaşlığına başvuru için kuyruğun en başına girecek adamlar burada durumu eleştirenlere hakaret ediyor. Ne tuhaf.

Orada kurulu düzenleri varmış da gelemiyormuş. Gören de orada 100 şirketli holding yönetiyor zannedecek. Altı üstü bir fabrikada işçisin yada sağda solda temizlikçi, tuvalet yıkayan birisin. Senin kurulu düzen dediğin iş, ev, okul değil mi? Buyur gel onlar burada da var. Nihayetinde Avrupa çok kötü ve Türkiye zenginlik ve refah içerisindeyse buraya gelmen en tutarlısı. Çok iyi bir asgari ücretimiz var, harca harca bitmiyor. Dilerim en kısa zamanda tadarsınız.
nutkum tutuldu lol bravo

Arkadaşlar biri bunun ne istediğini anlatabilir mi ya? Ne istiyorsun kardeşim kötülemeyelim mi ülkeyi? Asıl istediğini anlat.
Sen önce başlığı bir oku, derin nefes al ve kafanı topla geri gel.
İyice saçmalamaya başladınız. Birilerine yalakalık yapıp beğeni toplayacağım diye kendinizi kaybettiniz. Konuyu nerelere getirdiniz

Sen önce başlığı bir oku, derin nefes al ve kafanı topla geri gel.
İyice saçmalamaya başladınız. Birilerine yalakalık yapıp beğeni toplayacağım diye kendinizi kaybettiniz. Konuyu nerelere getirdiniz

Yalakalığı senden öğrenecek değiliz demek isterdim ama iyi bilirsin tecrüben fena değildir diye düşünüyorum..

Almanya'nın suri'si işte bunlar ya :) sümüklüler sizi. Eee oranın da milliyetçi muhafazakarı Naziler. Hiç aglamayacan nigga muamelesi görünce

Ne kadar cirkinlesebiliyorsunuz onu izliyorum su anda.
Düşün bu düşünce tarzındaki insanlarla aynı ortamda yaşıyoruz. Düşünceleri ile bka batmış şekilde, istiyorlar ki herkes batsın bu bka. Avrupa'da, dünyada başkalarının yaşam tarzına karışmıyorlar ne güzel derler, başkalarının oy verdiği parti sebebiyle hakaret ederler. Bunlar bu bk zihniyetinde yaşayan insanlar işte

Uzun süredir fırsat kovalıyorum bu ülkeden gitmek için. Ülkenin insanlarının zihniyeti yüzünden. Yerinizde olsam oradan bakıp sadece eglenirdim bu bk zihniyete

Keske Arabistan da kalsaydim. Donmek buyuk hata oldu. Insanlarini zerre sevmem ama is imkanlari cok iyiydi. 1000€'a bedelli yapabilirken askerlik icin donmustum. Peeeeh..

Geri