Ateiztmin basamakları

Konu sahibi son olarak 2791 gün önce görüldü
Biri çıkmış peygamberin mezhebini sormuş, diğeri hadisten haberi olmayıp elin parmaklarını geçmez diye iftiralar atmış. Böyle forumlar olmasa ne yapacaklar merak ediyorum :)

Eger bu basamaklarin belirtileri var ise
Level 1 Alim / Menkıbe Düşmanlığı
Level 2 Mezheb Düşmanlığı
Level 3 Eshâb-ı Kirâm Düşmanlığı

Level 4 Hadisi Şerif İnkar
Level 5 Kuran'ı Kerîm de akla uymayan ayet var
Level 6 Peygambersiz Din ( Deist)
Level 7 Ateist
Önüde sonuda bir

Yine akla zarar bir konu daha :)
Vallahi yoruldum bu tiplerin döküntülerini toplamaktan ..

Neymiş ilk basamak menkibe düşmanlığıymış :) Menkibe nedir peki ? En basit tanımıyla geçmişten günümüze anlatılan olağanüstü dini hikayelerdir .. Yani birisi size " biliyor musun falanca efendi hazretleri tee şirazdan mekkeye kadar uçarak gitmiştir " derse ona inanmak zorundasınız yoksa bu sapkın zihniyete göre menkibe düşmanı olur ve ateizm de ilk leveli atlamış olursunuz :)

Mezhep düşmanlığı ayrı bir kalıntı .. İlla ki bir mezhebe bağlı olmak zorundasınız yoksa ateizme yaklaşmış olurmuşsunuz :) " peygamberimiz hangi mezheptendi? " sorusuna cevap veremeyip milleti tekfir etmekle acaip müslüman olur bazıları !!

Eshab-ı Kiram düşmanlığına ise katılırım .. Eshaba düşman olmamak lazım .. Bu durum kişiyi günaha sürükler ama ateistliğe değil ..

Dördüncü level de hadisleri inkar denilmiş .. Hangi hadisleri ? Etrafta binlerce uydurma hadis var .. Kim beni hangi hadisi inkar ettiğime göre mürtedlikle suçlayabilecekmiş ? Kimde varmış o yetki ?

Kuran kısmına katılırım .. Hiç bir ayeti inkar edemezsiniz ..

Peygamber kısmına katılırım .. Her hadisi kabul etmek şart olmadığı gibi tüm hadisleri de inkar etmek doğru değildir .. Sünnet sağlam bir yoldur.. Bu yoldan istifade etmek gerek ..

Sonuç itibarıyla yine komik bir konu olmuş ..

Ya arkadaş neden benim niyetimin kötü olduğunu söyleyip duruyorsunuz. Kendi aranızda ortak cevabınız yok beni taşıyorsunuz.

Bu arada EkSen de müslüman. Neden o adamın dedikleri beni rahatsız etmiyor?

Bunlar bilmiyor ki; biz mezhep ayrımı yapmayız, biz ateistiz çünkü. Bunlar bilmez İneği kutsal sayan Hindu'ya saygı duyduğumuzu. Bunlar bilmez Mahatma'nın pasif direnişçi neferleri olduğumuzu. Sorun şu; kendini üstün tutup başkasını aşağılamak ve üstün olmadığını anlayamamak.... Kaldı ki, kimseyi de öldüremezsin senden değil diye. Bunlar bilmez barbarlıklarına karşı durduğumuzu. Suçlu biziz hep onlara göre, Tanrı öyle istemiştir. Tanrı uçkuruklarının derdindedir... Bunlar anlamaz Tanrı onlar kessin diye bizi yaratmadığını. Bunlar bilmez, bunlar anlamaz...

Yav tanrı kelamı olsa yarısı Hz Muhammed in eş cariye ve köleleri ile iliskisini duzenlemez. Milyon kere and olsun diye kendi kendine yemin etmez. Yarattıklarına beddua etmez. (leheb) milyon sey var. Zulkarneynin güneşin battığı yere gidişi, kast sistemi, cinsiyetçilik, ahireteki dünyevi ve bedeni zevk ve acılar ne biliyim meninin nereden geldiği bile yanlış.

Söylenenlerin doğru olmamasını geçtim, başka sipariş ? :)

Yav tanrı kelamı olsa yarısı Hz Muhammed in eş cariye ve köleleri ile iliskisini duzenlemez. Milyon kere and olsun diye kendi kendine yemin etmez. Yarattıklarına beddua etmez. (leheb) milyon sey var. Zulkarneynin güneşin battığı yere gidişi, kast sistemi, cinsiyetçilik, ahireteki dünyevi ve bedeni zevk ve acılar ne biliyim meninin nereden geldiği bile yanlış.

Cli abartıyorsun burada .. Kuran'da efendimizin mahremi ile ilgili ayetler Kuran'ın yarısı değildir ..
Yemine neden takıldın onu anlamadım.. Her şeyi yaratan ve her şeyin üstünde olan bir irade bunu yarattıklarına anlatmak için yine onların üzerine yemin etmesinde ne absürtlük var ki ? Bu tıpkı bir babanın çocuğunun üzerine yemin etmesine benzer .. Millet sapıtmış ve böyle giderse cehenneme gidecek ALLAH'da o sapıtmışları inandırmak adına hem kendi üzerine hem de yarattıkları üzerine yemin ediyor .. Düşün artık bizi ne kadar önemsediğini ..

Şu forumda bile çocuklara tecavüz edenlere ya da başka iğrenç suçlar işleyenlere hepimiz ana avrat söverken ALLAH'mı kendisine isyan edenlere ve hakka zulmedenlere beddua etmesin ! Bu hak zaten en çok O'na aittir ..

Diğer sözlerine ise cevap bile vermeyeceğim zira üstünkörü sıralamışsın ..
Aslında seni hiç bir şeye ikna etmek için çabalamıyorum benden daha zekisin fark etmek istersen fark edersin .. Neyi fark etmek istediğine de kendi iraden karar verir ..
Senden tek ricam sorgularken burada ki arkadaşların hassasiyetlerini gözetmen olacaktır ..

Ya arkadaş neden benim niyetimin kötü olduğunu söyleyip duruyorsunuz. Kendi aranızda ortak cevabınız yok beni taşıyorsunuz.

Bu arada EkSen de müslüman. Neden o adamın dedikleri beni rahatsız etmiyor?

Elemanın biri nefsine güzel geliyor diye cevap vermiş :)
Bu tiplerin hatası bu işte biliyor musun ?
Nefsin altın çağını yaşadığı bir devirden geçiyoruz ve bir çok yobaz bunun farkında olmadan kendi gibi düşünmeyenlere karşı İSLAMI ANLATMAK YERİNE İSLAMI SAVUNMAYA ÇALIŞIYORLAR .. Ve bunu yaparken yani savunurken hücum ederek yapıyorlar ..
Adam zaten ateist, adam zaten yobazlara karşı dolmuş .. Adam zaten vesvese altında .. E sen ne diye adamı daha da sinir edecek bir üslupla tebliğ de bulunursun be idraksız ..
Lafa geldi mi hepsi peygamberimizin izinden giderler ama hiç biri aslında Taif'te halk tarafından taşlandığı halde hala onlara karşı güzel bir dille tebliğ de bulunan efendimizin ayak izlerini takip etmezler ..

Üslupsuzluğunu fark ettiğim için sana yorum yapmayı kestim, bu konuda sert bir dille de olsa beni uyardığı için ihtiyar a teşekkür borçluyum. Sen o dille ancak senin gibileri gaza getirirsin, beni yolumdan saptırmaya ise gücün yetmez. Senin dilinle "rastgele".

Üslupsuzluğunu fark ettiğim için sana yorum yapmayı kestim, bu konuda sert bir dille de olsa beni uyardığı için ihtiyar a teşekkür borçluyum. Sen o dille ancak senin gibileri gaza getirirsin, beni yolumdan saptırmaya ise gücün yetmez. Senin dilinle "rastgele".

O zaman benimle ilgili konulara yorum yapma ufaklık .. Adımın etiketlendiği bir soruya cevap verme hadsizliğine düşme .. Çok toysun daha belki ileride anlarsın aslında yolunun umurumda bile olmadığını ..

Yav bu topraklarda doğdum. Cumayada gittim oruç da tuttum. Uzaylı gibi davranmayın bana :D

Geri