Ateiztmin basamakları

Konu sahibi son olarak 2788 gün önce görüldü
Eger bu basamaklarin belirtileri var ise
Level 1 Alim / Menkıbe Düşmanlığı
Level 2 Mezheb Düşmanlığı
Level 3 Eshâb-ı Kirâm Düşmanlığı

Level 4 Hadisi Şerif İnkar
Level 5 Kuran'ı Kerîm de akla uymayan ayet var
Level 6 Peygambersiz Din ( Deist)
Level 7 Ateist
Önüde sonuda bir

Mezhep düşmanlığı dinsizlik değildir. Ama mezhepçilik din düşmanlığıdır. Peygamberin mezhebi var mı?

Ateizmin basamakları de bari. :T: Ateistmin ne la?

Mezhep düşmanlığı dinsizlik değildir. Ama mezhepçilik din düşmanlığıdır. Peygamberin mezhebi var mı?
Seni akilli saniyordum derken birilerine, biraz da kendi yorumlarına baksan; ezberci zihniyet gibisin. Burada birileri kopyala-yapıştır da yapsa kendi yorumunu da katsa bakis acin hep ayni. Muctehidlerle ilgili konu acilmisti ona bakabilirsin.

Seni akilli saniyordum derken birilerine, biraz da kendi yorumlarına baksan; ezberci zihniyet gibisin. Burada birileri kopyala-yapıştır da yapsa kendi yorumunu da katsa bakis acin hep ayni. Muctehidlerle ilgili konu acilmisti ona bakabilirsin.
Peykamber hanği mezhepten cevab ver

Insallah o agzin yamulmaz ya da parmaklarin islemez hale gelmez, kendini cok harciyorsun yazik. Ben zaten anladim kimi taklit etmeye calistigini merak etme; senin zerre kadar saygin yok benim de sana yok. Amacin ogrenmek degil boyle saygisizlik edip baskalarinin değerlerine agzini yamultmak. Huseyin Hilmi Işık'in tirnagi olamazsin o kesin ama haddini de bilmen gerekiyor. Umarim yetkililer bunu da dikkate alir.

Ya bu şekilde mi anlatılır? Böyle mi başlık atılır ? Bu kadar mı yüzeysel olur? Level mi denir ? Ateistmin mi yazılır?
Bizim cephe açık ara çok zayıf, eksen hangi konuya yetişecek? Acil bir kaç kişinin daha müslüman olması gerekiyor forumda.

Şimdi biz ilkin mezhep kavramını Sünni İslamdaki mezheplerde gördük. Bunlar; Şafi, hanbeli, hanefi,, maliki vs. Sonra baktık ki bir de daha üst mezhepler var. Bunlar; Sünni, şii... ve bir de şiiler aralarında paylaşmış, rafızi, nusayri, alevi, vs. Aslında bütün dinlerde böyle üst ve alt mezhepler var. Daha üste çıkarsak, hristiyan, musevi. muhammedi vs bunlar da mezhep olur. Ne alıp veremediğiniz var ulan?!!!

Dipnot: Aslında makro açıdan bakarsak dinler de mezheptir ve o halde peygamberlerin de mezhebi vardır. :p

'İnternette öyle yazıyor' gerekçesiyle editlemişsin fakat yine yanlış yazmışsın, düzelttim.
Bunu belirtmemdeki nedeni açıklamama gerek yok sanırım.

Keşke Türkçeyi düzgün kullanarak bir başlık açsaydın, dikkate alabilirdim. Sahih hadislerin sayısı bir elin parmağını geçmez, ayırca ; Çokta dikkate almıyorum hadisleri açıkçası, çünkü bir geçerliliği yok kulaktan kulağa gelmedir. Ayrıca ;

size ne oluyor, nasıl hüküm veriyorsunuz? yoksa size ait bir kitabınız var da (bu batıl hükümleri) ondan mı okuyorsunuz?" (kalem/36-37)

Hadisler islamın kaynağı diyen arkadaşlar ;

Bir bilginin, herhangi bir kaynak olabilmesi için nesnel bilgi olması gerekir. bunun için de önce tasvir edilmesi (betimleme: description), sonra tarif edilmesi (tanımlama: definition), akabinde ölçülmesi (measurement) ve nihayette tasnif edilmesi (sınıflama: classification) gerekir. bu şekilde elde edilen bilginin bir "bir işe yarama potansiyeli" olması gerekir ki üzerinde çalışılmaya değsin.
bu safhalardan geçmeyen bilgiler ve onların temsil ettiği varlıklar özneldir (subjective), dogmatik vasıflı ve bilimin tarifi ve metodolojisi dışındadırlar. Araştırmanın geçerliliğini ve güvenilirliğini en önemli olarak belirleyen hususlardan bir tanesi de tarafsızlık (non-biasedness) ilkesidir.

Bununla ilgili onlarca ayet vardır, mezhep konusuna girmiyorum zira gayet yorucu oluyorsunuz saldıran arkadaşlar. Azıcık mantık çevresinde inceleyin sunduğunuz argümanları.

Insallah o agzin yamulmaz ya da parmaklarin islemez hale gelmez, kendini cok harciyorsun yazik. Ben zaten anladim kimi taklit etmeye calistigini merak etme; senin zerre kadar saygin yok benim de sana yok. Amacin ogrenmek degil boyle saygisizlik edip baskalarinin değerlerine agzini yamultmak. Huseyin Hilmi Işık'in tirnagi olamazsin o kesin ama haddini de bilmen gerekiyor. Umarim yetkililer bunu da dikkate alir.
Ne dediğini anlamadım. Kimseyi taklid etmedim ben

Beyler üstüne gitmeyin, 3 edit sonra zaten sadece doğru olan şık kalacak, her türlü varyasyon denendi an itibariyle hsjdkdkd

Lynx Yönetim olarak, Türkçe dersleri vermeyi düşünüyor musunuz ?
Zira çok ihtiyaç var gibi.

Geri