Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2507 gün önce görüldü
Ben boyle uzun upuzun yazilari okuyamiyorum , zamaninda okuduklarima sayamazmiyiz ?

Sanirim bir yanilgi var ortada , cozelim , buyrun ..

hadi-ateistler-bunu-da-aciklayin_307728_m.jpg

Hadi ateistler bunuda açıklayın !

ateistim diyor Allah belanı versin diyorum Beddua etme diyor sdlfk

Iste burda devreye girerim:p

Ergen ateistlerimizi konu dışında tutarak söyle diyeyim ateizm moda değil çoook eski çağlardan beri allahı/tanrı yi sorgulayan bi akım filozaflarimiz var Artur Schopenhauer amcamiz Kant, nice var tanrı her dönem sorgulandi.

Mantıklı nedenlere dayandiran kişilerin hakkını yemeyelim:)

Madem inanmıyorsun neden sorguluyorsun dediğiniz kişiler bi vakit müslüman ya da her hangi bi dine inanmış kişilerde olabiliyor:)
O halde şüpheye düştüğü için inanmamis birinde bunu söyleme hakkımız yok bence. Devamlı sorgulaması kötü birsey değil sonuçta.

Spagetti canavarı da inanmıyorum ama açıp okuyorum.

Tanrı körü körüne inanmamizi isteseydi o halde bize bilinç vermezdi.

Eskiden ne güzel tartışıyor musum Yarabbi :((

ateizm yanılgı değildir aksine, yanılgının alternatifidir bir medeniyettir, adınlıktır, uyanmışlıktır, çözümdür.

sadece bu alttaki söz bile yeter ateistleri anlatmaya..

Doğru her zaman azınlıktadır. - Kierkegaard

Ortada sanat varsa mutlaka bir sanatcida vardir.
Allah tum ateistlere hidayet versin insaAllah.
İnanan biri olarak onlar icin dua etmeyi seviyorum.

oyun hamurundan yapılmış bi insan figürünü düşünün, buna akıllı biri tarafından yapılmış sanat olarak bakabiliriz ama canlılar, dünya ve evren için bunu söyleyemeyiz.

bu evren doğadır, adı üzerinde doğaldır

sanatçıya gerek yok, evren kendi kendini varetmiştir.

yokluktan birşey kendi kendine ortaya çıkmaz diyenleri duyar gibiyim,

ama çıkıyor

nasıl mı? açıklıyayım;

karşınızdaki ekranın piksellerinin atomlarını düşünün,
ekranın atom çekirdeğindeki elektronları..
elektronlar bazen yokoluyorlar, ve başka biryerde ortaya çıkıyorlar..
bu fizikçiler tarafından gözlemlenen ve artık onlara basit gelen, ama bize olağanüstü gelen basit bi fizik olayıdır..
yani yokluktan varolma bu evrende bilinen fizik kurallarından biridir.
evreninde birzamanlar (13,7 milyar yıl önce) elektrondan daha küçük olduğu biliniyor.

bu muazzam birşey değilmi ? (anlayabilene)

evren bilinen fizik kurallarına göre kendi kendini varedebiliyor.

Ortada sanat varsa mutlaka bir sanatcida vardir.

Ortada bir sanat göremiyorum ben. (bu cümleden sonrası genel olacak, sadece sizin için değil.)

Ateizmin yanılgıları gibi taraflı başlıklı bir konuda "benim yolum doğru lakin size de karışmıyoruz hadi yine iyisiniz" minvalinde yazıların olması garip.

Burada "Aklınız yok mu ki inanıyorsunuz" demek ile "Allah inanmayanlara hidayet versin, 'doğru yolu' bulsunlar" demek aynı kapıya çıkar.

Eğer gidip bizzat bir Yaratıcı ile görüşüp cenneti cehennemi görüp gelmiş biri yoksa aranızda kimse gelip bana kesin konuşmasın.

Benim inanç yada inançsızlığım nasıl ki kendi bireysel ve özgün düşüncem ise lütfen sizinki de öyle olsun.

Onca açılacak tartışma konusu varken niye dinle ilgili konu açıyorsunuz ? Adminler kapatın lütfen şu konuyu . Ha benim fikrimi soruyor iseniz 2-3 kişinin sözünü dinleyip sırf farklı olmak için dinini satan yarın gider vatanını satar

Ortada bir sanat göremiyorum ben. (bu cümleden sonrası genel olacak, sadece sizin için değil.)

Ateizmin yanılgıları gibi taraflı başlıklı bir konuda "benim yolum doğru lakin size de karışmıyoruz hadi yine iyisiniz" minvalinde yazıların olması garip.

Burada "Aklınız yok mu ki inanıyorsunuz" demek ile "Allah inanmayanlara hidayet versin, 'doğru yolu' bulsunlar" demek aynı kapıya çıkar.

Eğer gidip bizzat bir Yaratıcı ile görüşüp cenneti cehennemi görüp gelmiş biri yoksa aranızda kimse gelip bana kesin konuşmasın.

Benim inanç yada inançsızlığım nasıl ki kendi bireysel ve özgün düşüncem ise lütfen sizinki de öyle olsun.

Senin goremedigin sanati goren, senin gormeden inanmayacagin ve kabullenmeyecegin cennet, cehennem kavramlarina oncelikle Allah'a gormeden inanan biri olarak, inanmayanlar adina dua ve dileklerde bulunmaya devam edecegim. Bu benim kisisel istek ve tercihim. İnanclarim dogrultusunda istedigim sey icin dua edebilme ozgurlugune sahibim. Sizinde kendinize ozgu totem tarzi seyleriniz varsa inananlar icin uygulayabilirsiniz ;d isin esprisi bu tabi. Kimsenin neye inanip inanmadiginin meselesini yapmıyorum. İcimden geceni yazdim. Bunu alintilaman bile garip.

neden allahın varlığını kabullenmek bunlar için bu kadar zor?

bende çaya inanmıyorum çay gerçek olsaydı kendi kendine demlenirdi demek ki çay gerçek değil haklılar konu kilit

Okul arkadasimi hatirladim da simdi :D ateist bir okuldu her kes ateistti,
ogretmen derse kaldirmasin diye Allahim yalvaririm bugun beni
kaldirmasin demisti hepimiz gulmustuk kiza, bende dahil malesef :(
Her ateistin icinde bir dua oluyor. ne derseniz deyin yinede bir gun
ic sesine kulak veriyor bir ateist-derim..

geçen nihat hatipoğlu anlattı arkadaşlar nasa calısanları yaptıkları incelemede ayın ortadan ikiye bölündüğünü ve tekrar birleştiğini fark etmişler. ne mutlu ki biz bunu 1400 yıldır biliyoruz.

Senin goremedigin sanati goren, senin gormeden inanmayacagin ve kabullenmeyecegin cennet, cehennem kavramlarina oncelikle Allah'a gormeden inanan biri olarak, inanmayanlar adina dua ve dileklerde bulunmaya devam edecegim. Bu benim kisisel istek ve tercihim. İnanclarim dogrultusunda istedigim sey icin dua edebilme ozgurlugune sahibim. Sizinde kendinize ozgu totem tarzi seyleriniz varsa inananlar icin uygulayabilirsiniz ;d isin esprisi bu tabi. Kimsenin neye inanip inanmadiginin meselesini yapmıyorum. İcimden geceni yazdim. Bunu alintilaman bile garip.

Dua edebilirsiniz, istediğinize inanabilirsiniz tabii bunlarla ilgili bir şey söylemedim fark ederseniz. Dediğim gibi ilk cümle dışındakiler sizinle ilgili değildi efendim. İlk cümlem size, gerisi konuyla ilgili görüşlerimdi.

Her inancı her yanlışı her olan biteni sorgulamak veya ortaya koymak sanki bize görv olarak verilmiş.
Tamam müslüman müslümanı uyarır ama tercihini yapan kişi için de ''yapma etme'' veya ''ahmakça!!'' diye yorum yapmak tanımlamak nedir????!!!
Bu yazıyı yazan kişinin neyi nasıl düşünerek yazdığını merak ediyorum.
Baştan aşağı inançları olanlara saygısızlık yapılmış.

Ayrıca not: birbirinizi kışkırtacak mesajlar yazmayınız,aksi takdirde konuyu kilitlemek zorunda kalabilirim. :tatlı:

İnanan insanların inanmalarının temelinde yatan şeyin aslında ailesinin inançlı olması, dolayısıyla kendisininde bu sebepten dolayı inanıyor olması, ve gelip burada inanmayan insanlara laf atması, neden inanıyosun sorusuna da ''bu kalpten gelen bi şey, senin kalbin mühürlenmiş pis münafık'' diye cevap vermesi.

Daha kendi kutsal kitabını bile okumadan inanmayan kişilerle tartışmaya giren arkadaşlar, çok itici oluyonuz, yapmayın.

Geri