Ateizm Ve Ateistlerin Yanılgıları

Konu sahibi son olarak 2508 gün önce görüldü
Mekke fethinden sonra inmiştir .. Ayetin tamamı şu şekildedir ..

Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Cihad halinde olan bir İslam devleti için ALLAH tarafından verilmiş emirlerdir ..

Hocam yine merak ettiğimden soruyorum bildiğim kadarıyla bugüne kadar bize hep İslam evrensel bir dindir. Araplara inmesi, dini Araplara ait yapmaz. Kuran-ı Kerim'in içindekiler tüm insanlıkla alakalı evrensel değerlerdir denildi.

Ama sizin son cümlenizde sanki o an(Savaşta olmaları münasebetiyle.) için indirilmiş, ondan sonrası için geçerliliği olmayan bir ayetmiş anlamını çıkardım. Biraz açarsanız sevinirim.

Kuran arapça olarak o günkü arapların yaşantısını dikkate alarak inmiştir ama ayetler evrenseldir .. Cihad emri de sadece Arap İslam devletini değil ondan sonra kurulacak olan tüm İslam devletlerini de bağlar ki bağlamıştır da zaten .. İslam devletlerinin fetihlerinin sebeplerinden biridir de ayrıca ..

Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

[YOUTUBE]S3ubag7dtn4[/YOUTUBE]

İnsan inandığı şeyden gerçekten inanmışsa vazgeçmez. Ama başkalarının doğrularını kendi doğrusu olarak benimsemişse hangi dinden olduğu önemli değil misal ; müslüman olan birine de zorla başka bir dini benimsetebilirsin. Genel konuşuyorum. Dini inancım bana kalır başkasının inancıda umrum değil. Ama bence dinlerde ki zorlama ve cezalandırma sistemi o dinin samimiyetsizliğini artırıyor. Attığım video yüzünden buna özgürlük özentiliği demek söylemek istediklerimin yanlış anlaşıldığını gösterir.
Her neyse başka bir dinin yanılgısı olmaz. Kendini en akıllı sanmak en büyük aptallıktır der İyi forumlar dilerim.

Not : Konu Hristiyanların yanılgıları olsaydı yine ayrı yorumu atardım.

Yorumların hepsini üşenmeden tek tek okudum. İlk defa bir tartışma konusu seviyeli yapılmış bu durum gerçekten bazı şeyleri aşabileceğimizin bir göstergesi olabilir. Merak ettiğim bir kaç şey var,günümüzde sorgulayan,araştıran insanlara sürekli "sapmış,ateist" damgası vuruluyor. Ateist olmayan bir insan bile araştırınca,sorgulayınca "ateist misin" diye sorgulayanlar olmuş. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Her insanın hayatının belli dönemlerinde inandığı dini sorgulamalıdır. Nitekim inançlı birine göre ateistlik yanılgı ise inançsız birine göre de müslümanlıkta yanılgı vardır.

Ateistliğin saçma olduğunu düşünen insanlara diyecek bir şey bulamıyorum. Çünkü bazı durumlarda onların da "saçmalıklarını" görüyoruz. Örneğin Zeus'a mitoloji,hurafe diyoruz ama olay islamiyet'e gelince ise "doğrudur" diyoruz. Bu da bir tezatlık değil mi? Nereden biliyorsun doğru olduğuna? "Kuranı Kerimde öyle yazıyor" diyorlar. Bu başlığı açan arkadaşımızın bunun için da gerekli açıklamaları yapmasını istiyorum.

Konu hakkında görüşlerimi,merak ettiklerimi görsel olarak da dile getirmek istiyorum.

1545852_636555193071202_1318751332_n.jpg

Gerçekten tarafsız bakınca bir çelişki yok mu arkadaşlar? Bir hristiyan için kendi inandıkları din doğrudur. Müslümanlar için ise islam en doğru dindir. Ama kime göre neye göre doğru? Bir de şöyle bakalım..

1483047_611079708952084_1172504553_n.jpg

Evet,burada da dikkat ettim "müslümanlık böyle değil" diyoruz bir olay karşısında. Peki gerçek müslümanlık nasıl olmalı? İslam kurallarını esas alan bazı ülkelerde görüyoruz ki neler olduğunu.. Ve tepkimiz böyle oluyor,sizce bu bir çelişki değil midir?

10175082_671163152943739_1317839431_n.jpg

Belkide bir çoğumuz sonsuzluk denilince durup düşünürüz aklımıza bir çok şey gelir "nasıl olacak? sonsuzluk nasıl mümkün olur? orada sonsuza kadar ne yapacağız?" diye düşünürüz. Gerçekten sonsuzluğa inanan var mı? Yada sonsuzluğu aklınız alabiliyor mu? Düşününce bile bir yerde tıkanıyoruz. Bunun bir açıklaması olabilir mi sizce?

10168162_667839686609419_1769852184_n.jpg

Gerçekten bir yaratıcı var ise neden bunca yıl insanlar dinsiz yaşadılar diye durup düşünürüm. Belki de size göre cahil veya zayıf olabilirim ama inanın bu tür şeyleri düşününce insan neye inanacağına şaşırıyor nitekim.

Son olarak ise dinlerin belirli bir coğrafyaya göre dağıldığını düşünüyorum. Doğru yolu bulmanın islam olduğunu söylüyorsunuz ama kim bilir belki de biz yanlış bir dine inanıyoruz,sonuçta kime göre neye göre doğru tartışılır.

1979670_667221713337883_732146175_n.png

Yazdıklarımı "müslümanlığa saldırı" olarak düşünülmemesi dileğiyle..

İlginç olan şu ki;
Ateistler, teistler kadar emin konuşmaz, pozitif bilime dayalı açıklamalarla, kutsal kitapların yanılgılarını ve çelişkilerini dile getirir. Velhasıl kelam, çoğu teist hatta 90% ı diyeceğim, bırakın diğer dinlerin kutsal kitaplarını, kendi kutsal kitabını bile okuyup anlamaya çalışmadan doğruluğunu ve kesinliğini, içinde hiçbir çelişkinin olmadığını iddia eder. Ve ne yazık ki o aynı kişi, çoğu batıl inancın, kulaktan dolma bilgilerle kutsal kitabında var olduğunu sanır ve tartışmayı baştan kaybeder.
Aileniz müslüman, hristiyan, yahudi vs. olduğu için müslüman, hristiyan, yahudi olmayın. Okuyun, okuyun, okuyun. Tarafsız bir şekilde. Merak etmeyin, okuyunca dinden çıkmazsınız. Ama okuyup anlamaya çalışmadan da doğru olduğunu iddia etmeyin.

Burzum cevabını verdiğim soruların bazılarını yine dile getirmişsin ..
Tekrar değineyim ( yoruldum ama hatırına kımıldayayım )
1 - Cenab-ı ALLAH gökten kitaplar indirmemiştir .. Bazı resullerine vahiyler indirmiş ve bunlar toplatılarak kitap haline getirilmiştir .. Gerek Zebur'un gerek Tevrat ve İncil'in asılları bir süre sonra bazı insanlar tarafından gizlenerek, işlerine geldiği gibi içinde ki belli başlı kısımları değiştirmişler ve tahrif etmişlerdir ..
ALLAH'ın koruyamaması diye bir durum yoktur olamaz .. -me -ma gibi şartlı olumsuzluklar O'nun kudretinde olmaz .. ALLAH kitaplarını korumamıştır zira tüm o kitaplar da sonradan gelecek olan efendimizi işaret etmekteydi ve sonunda İslam ile dinini tamamlamış ve Kuran'ı kıyamete kadar koruyacağının ahdını vermiştir ..
Eğer biraz daha açıklarsam olay kader-kaza konusuna girer ki iyice aklınız karışır .. ALLAH rahmetini ister mucizevi bir şekilde isterse kullarının üzerinden dağıtır .. Kuran'ı koruyacağının ahdını veren ALLAH sence o nu nasıl koruyor ? Yeryüzüne inerek mi ( haşa ) .. Yine biz kullarını vasıta kılarak yapıyor bunu .. O istemediği sürece de bunun tersi olacak değildir ..

2 - Türkiye Müslümanları ile ilgili afişe işte tamamen saçmalık .. Usta ateist elinden çıktığı belli olan o saçma önermenin sahipleri kendileri Kuran'ı adam gibi okumuşlar mı sormak lazım .. Ha sorsan hepsi de okumuştur mealini :) İlimleri olmadan oturdukları yerden meal okuyup ahkam keserler ..

3 - Cennet cehennem sonsuzluk afişesinde ise yine ateist kafası nasıl çalıştığını göstermiş ..
sonsuza kadar eğlence olur mu diye sorgulama yapmışlar .. Kafalarda sadece eğlence var :) Hiç bilmediğimiz bir alemden bahsediyor Rabbimiz .. Cennette zaman mefhumu var mı yok mu daha onu bile bilmeden 10 yıl 100 yol 10000 yıl 100000 yıl diye sıralamak yapmak da ancak sığ bir görüşle ifade edilebilirdi zaten ..

4 - Hz.Adem yaratıldığı andan itibaren insanlar hiç bir zaman dinsiz bırakılmamışlardır .. 45.000 yıl boyunca da nice peygamberler gelip geçmiştir ..

5 - Son önermeye ise katılıyorum .. Şahsen ben bir müslüman olarak incili okumayı düşünüyorum ..

Yokluğun ispatlanamayacağını bildikleri halde Tanrı için veya başka herhangi birşeyler için yok diyebilmeleri mesela.

Kişisel seçim tabi,İnsan muzada tapsa yada hiçbirşeyede tapmasa bize düşen saygı duymak.

Mekke fethinden sonra inmiştir .. Ayetin tamamı şu şekildedir ..

Cihad halinde olan bir İslam devleti için ALLAH tarafından verilmiş emirlerdir ..

kalıcı olan emir yakalayın ve öldürün değilmi?" Onları bulduğunuz yerde indirin, yakalayın, hapsedin, gözetleyin.. " öldürün yakalayın dediği însanları ben yarattım demiyormu insan kendi yarattıgı birşeye bu kadar kinlenirmi?

Peki ya bu ayet?

TEVBE 36
Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram (aylardır). İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah’a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.

Ben iki ayetten şunu anlıyorum;

birinci ayette(Tevbe 5) "haram aylarda sana saldırmayan müşriklere sizde saldırmayın ama haram aylar çıkınca sana saldırmasalarda onları öldürün"diyor.

İkinci ayetde ise"haram aylarda müşriklere saldırmayın fakat onlar size saldırırsa haram ayları dinlemeyin direk sizde saldırın"diyor.

Buradaki çelişkiyi yanlısmı anladım acaba.

Tanrı muhammedden önceki inanmayan kavimleri helak ettigini kuranda söyler.

İslamiyetten önce kendisine inanmayan insanları helak eden Tanrı İslamiyet yayılırken neden inanmayanları kendisi helak etmiyor da inananları savaştırıyor ? Öldürün emirleri veriyor ?

ALLAH hükümlerini ya meleklerle ya insanlarla ya hayvanlarla ya da başka mahlukatlarla veya hiç bir aracı kullanmadan gerçekleştirir .. Bu tamamen O'nun tasarrufundadır ..
İki ayet arasında da çelişki yoktur .. Araplarda haram aylarda kan dökülmesi büyük suç sayılır .. Bu aylarda kabileler savaşmazlar ama zaman zaman bu yasağa uymayan kabileler olmuştur ki haram aylarda şehid edilen müslümanlar da olmuştur .. Cenab-ı ALLAH'da size karşı haram aylarda kılıç çekerlerse siz de onlara çekebilirsiniz iznini vermiştir .. Bunun neresi yanlış ?

Cenab-ı ALLAH kin tutmaz, tutsaydı çoktan hepimiz helak olurduk .. Sizler öyle bir mantık içindesiniz ki sanki MÜSLÜMANLAR DURUP DURURKEN SAVAŞIYORLARMIŞ GİBİ !! Ortada kendilerine zulm edilen bir topluluk var .. Yurtlarından çıkarılan, işkence gören, öldürülen ve hakir görülen bir topluluk ve uzun zaman boyunca bu zulme karşı cevap vermeyen bir topluluk .. Cevap vermediler çünkü ALLAH izin vermemişti .. Ne zamanki müslümanlara cihad izni çıktı o zaman onlarda savaşmaya başladılar .. GARİPLİK BUNUN NERESİNDE ?!

Karşı taraf sırf ALLAH'a inanıyorlar diye müslümanları öldürecek, ezecek, sürecek ve BU GARİPSENMEYECEK AMA MÜSLÜMANLAR CİHAD ETMEYE BAŞLAYINCA " BU NASIL DİN ANLAYIŞI " denilecek !!
Böyle bir şey yok ..

Abo buralar hep atayiz ve komaniz dolmuş.

İmansızlar vs İmanlılar

Çalışmıyor olsam okurdum bol bol, eğlenirdim.

*

Hatem , yanacaksın olum, imana gel.

Kendilerinden olmayanı kucumsemek dinlerinde mi var nedir?
Islamiyet hoşgörü dini acaba kendine müslüman olan için miydi?

Kendilerinden olmayanı kucumsemek dinlerinde mi var nedir?
Islamiyet hoşgörü dini acaba kendine müslüman olan için miydi?

iki tarafta aynını yapıyor ve kişilerin davranışları inancını yansıtmaz din kusurlu değildir insanlar kusurludur bunu din ile yargılamak yanlış olur mesela siz inanç ile ilgili bir şey görünce de alaycı tavır yapıyorsunuz ama dindar biri yapınca hoşgörü dini değil miydi diyorsunuz:)

iki tarafta aynını yapıyor ve kişilerin davranışları inancını yansıtmaz din kusurlu değildir insanlar kusurludur bunu din ile yargılamak yanlış olur mesela siz inanç ile ilgili bir şey görünce de alaycı tavır yapıyorsunuz ama dindar biri yapınca hoşgörü dini değil miydi diyorsunuz:)

Hoş geldin gözüm yolda kalmıştı:)

Dini algılayıs biçiminde sorun olduğu için insan öldürebilir değil mi?

İyi de ben bir müslüman olarak, hristiyanların içine giripte, siz hepiniz aptalsınız diye bağırmıyorum.

Aramızda böyle küçük bir fark var işte.

:)
aptalsınız demiyoruz. Allah yok diyoruz.olsa dahi umurunda değiliz.bu biz dediğimiz için değil.keşke olsa.inanmayı herkes ister.herkes ister ölümden sonra sonsuz cennet hayatını..

Geri