Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çarpacak olsaydı seni böyle güzel yaratmazdı.. en başta çarpıyor canım, sonradan bir şey olmaz.Konu altında çok güldük inşallah çarpılmayız. Allah m sen affet..
Maşallah diyelim (kem göze şiş) herşey çok güzel ve çok yolunda çünkü RunÇarpacak olsaydı seni böyle güzel yaratmazdı.. en başta çarpıyor canım, sonradan bir şey olmaz.
Bismillahirrahmanirrahim.
Allah'ım böyle güzel hatuna yazıyorum ve biliyorum caiz değil ama sen beni affet.
Seni bu aralar çok enerjik ve pozitif görüyorum, çok güzelsin ve böyle devam.
Ateizm ne dindir ne de inanç sistemi ancak ateistler de aslında her teolojik sorundan emin değillerdir ya da dünyanın nasıl yaratıldığı veya evrenin işleyişi hakkında kesin cevaplara sahip değillerdir. Yine de özetle bir yaratıcı güç ya da güçlerin ( tanrıların ) varlığına da ihtimal vermezler.van gölü canavarı kesinlikle yoktur- ateizm
ama olabilirde- agnostizm
yukarıda "delilsiz" bir inanışın olamayacağından söz ettim. kesin olan ise ortaya elle tutulur bir delilin olmaması. haliyle farz et ki yarın bir gün tanrı olurda iki bin yıl sonra iletişime geçmek isterse; herhangi bir ateistin "bu yok ki" diyemeyeceğini hesaba katabilirsin.
kaldı ki alıntı yaptığın örnekte verilen bin bang'ta bir teoridir. yani kanun olmayan ama evrenin oluşumunda ortaya atılmış bir teori. bu durum da bu inanış ateistleri, agnostik mi yapar? ha bunun içinde ateist-agnostik diye bir kavram çıkarmışlardı çok önemli değil.
kesin cevaplara sahip olsalar muhtemelen tanrı olurlardı. sence?ateistler de aslında her teolojik sorundan emin değillerdir ya da dünyanın nasıl yaratıldığı veya evrenin işleyişi hakkında kesin cevaplara sahip değillerdir.
Cevabını tam bilmedikleri konuda, aynı zamanda yaratıcı gücün varlığını da kabul etmiyorlar yani aslında bilmedikleri bir konuda peşin hükümlüler denilebilir. Agnostik olmak bu açıdan bakıldığında daha mantıklı olabilir. @Psinoza iki örnek vermiş, ona yönelikti cevabım.kesin cevaplara sahip olsalar muhtemelen tanrı olurlardı. sence?
Ben yazdığım şeyleri Google'dan araştırıp da yazmıyorum, geçmişe yönelik okuduğum kitaplardan/ makalelerden aklımda ne kaldıysa yazıyorum. Dolayısıyla ateizmin semavi dinlerle beraber ortaya çıkan bir akım olduğunu anımsadığım için yazdım.. Psinoza Sokrates'e kadar dayanıyor dedikten sonra açtım kontrol ettim yanlış anımsadığımı ifade ettim.ahaha ya senin ne kadar kırılgan bir egon var böyle arkadaş. güldüm çünkü komik. ateizmin semavi dinlerin bir tezahürü olduğunu söyleyen adamı kim ciddiye alır? ben almazdım, psinoza da almamış ki cevap vermemiş. benzer şeyi cinsiyetçilik konusunda da yaptın. tanımadığın kadına "köşe başı dilberi" diye hakaret edip sonra bunun cinsiyetçi olmadığını savunuyorsun. cevap alınca da agresifleşip hakaret ediyorsun. senin gibi ettiği lafı tartamayan çok yarı cahil adam törpüledik, o yüzden boş ver ve işine bak. akıl vermeye çalışacağın adamları iyi seçemezsen daha çok çarpılırsın benden söylemesi.
ateizmin semavi dinlerle beraber ortaya çıktığını söylemek yanlış anımsama değil arkadaşım, düpedüz konuya hakimiyetsizlik. bilmeden konuşmak. bunu bir de insanları alıntılayıp bilirkişi edasıyla yapınca komik oluyor, ben de güldüm. kadına kadın kimliği üzerinden hakaret etmek de apaçık cinsiyetçi söylemdir. cinsiyetçi davrananların çoğu bunu yaptığının farkında olmadığı için sana şaşırmıyorum. yani gerçekten bir adamın "senin gibi köşe başı dilberleriyle işim olmaz" cümlesinin cinsiyetçi olmadığını söylemesi için meseleye dair hiçbir şey bilmiyor olması gerekir. ve görüyorum ki konuştuğun şeyleri pek bilmiyorsun zaten. o yüzden belki de başlamalısın google kullanmaya asdfghBen yazdığım şeyleri Google'dan araştırıp da yazmıyorum, geçmişe yönelik okuduğum kitaplardan/ makalelerden aklımda ne kaldıysa yazıyorum. Dolayısıyla ateizmin semavi dinlerle beraber ortaya çıkan bir akım olduğunu anımsadığım için yazdım.. Psinoza Sokrates'e kadar dayanıyor dedikten sonra açtım kontrol ettim yanlış anımsadığımı ifade ettim.
Bu cehaletten ziyade insanın bilgisine güvenirliğini gösterir. Çünkü salt düşünce yapısıyla hareket ederek yazıyorum, ön araştırma yapıp da yazmıyorum.
Kaldı ki bir sonraki mesajda yanlış anımsıyor olabilirim de yazdım. Salt bundan dolayı dikkate alınacak şeyler yazmıyorsun demek şu an senin yaptığın gibi sıvamaktır ki ikinci mesajımda inanmamanın temelinde de inanç yatar dedim ve ateizmin dinlerle de alakalı bir akım olduğunu iddia ettim. İddiamı doğrulamak içinde kontrol ettim ve ateizmin çıkış noktası dinler. Zaten Teizm kelimesinden gelen bir ifade.
Eğer bu iddialarıma gülüyorsan aksini söylersin aydınlanırız. Yok güldüğün şey yanlış anımsadığım bir konudan mütevellitse aç da kendi g.tüne gül cevabı alman kaçınılmaz oluyor.
Ayrıca bir kadın veya erkek, cinsiyet önemsemediğim için gerektiği zaman hakaret ederim.
Kişileri tanımasak da geçmişinden, düşüncelerinden hatta yazım şeklinden dahi haklarında bilgi sahibi olabiliriz. O arkadaştan aldığım izlenim de köşe başı dilberi bir tarzdı ki öyle dedim.
Bugün gelsin gerekirse başka kelimelerle de hakaret ederim. Çünkü bir kadına hakaret etmek cinsiyetçilik olmuyor ama para = kadın şeklinde argüman kurmak cinsiyetçilik oluyor. Tabii bu düşüncenin altyapısında kadın özlemi yatıyor, çünkü kadına ulaşamayan erkek, parasızlıktan dolayı makus talihini yenemediğini düşünüyor. Acınası ama cinsiyetçilik hakkında atıp tutan birinin söylememesi gereken bir düşünce. Aksi halde masken düşmüş oluyor. Mesela sana da parasız ve kadın özlemi çeken köşe başı delikanlısı diyebilirim, bir farkı yok. Muhtemelen anlamadın ama bir ümit, belki anlarsın.
Kimseye akıl verdiğim veya kimseyle sidik yarıştırdığım yok, konulara fikirlerimizi yazıyoruz ve yanlış olan düzeltiliyor, doğruysa konudaki diğer arkadaş kendini düzeltiyor.
Hani çok cahil adam törpüledik vs şeklinde şov yapmaya çalışıyorsun ya yüzde yüz eminim ki şu an sesli bir tartışmaya girsek iki kelimeyi bir araya getiremeyeceksin, çünkü senden o ışığı alıyorum. Forumlarda böyle atıp tutan insanların geneli reelde ezik ve konuşmayı dahi beceremeyen tipler oluyor..
Ateizmin semavi dinlerle ortaya çıktığı konusundaki söylemim yanlış anımsamadır veya değildir ne önemi var? O yazıdaki tek bir yanlışı dikkate alıp da üzerinden yürümeye çalışmak bildiğin açığını yakaladık, buradan vuralım bari çırpınışıdır. Zira benim paylaştığım yazı sadece semavi dinlerle alakalı değil, ateizmin temelinde de inanç meselesiyle alakalı bir durum olduğuna dair fikirdi ki araştırırsanız dinlerin ortaya çıkmasıyla başlıyor.ateizmin semavi dinlerle beraber ortaya çıktığını söylemek yanlış anımsama değil arkadaşım, düpedüz konuya hakimiyetsizlik. bilmeden konuşmak. bunu bir de insanları alıntılayıp bilirkişi edasıyla yapınca komik oluyor, ben de güldüm. kadına kadın kimliği üzerinden hakaret etmek de apaçık cinsiyetçi söylemdir. cinsiyetçi davrananların çoğu bunu yaptığının farkında olmadığı için sana şaşırmıyorum. yani gerçekten bir adamın "senin gibi köşe başı dilberleriyle işim olmaz" cümlesinin cinsiyetçi olmadığını söylemesi için meseleye dair hiçbir şey bilmiyor olması gerekir. ve görüyorum ki konuştuğun şeyleri pek bilmiyorsun zaten. o yüzden belki de başlamalısın google kullanmaya asdfgh
o gün de problemin hakaret etmen olmadığını, hakaretin içeriğinde problem olduğunu, az evvel tanımadığı bi kadına "köşe başı dilberi" demiş biri olarak gidip ibo'yu eleştirmenin tezat olduğunu söylemiştim. başkaları da bu çelişkiyi sana anlatmaya çalıştı ama algıların kapalı. "o bana hakaret etti ben de ona hakaret ettim" gibi ya da "etki-tepki" gibi olayın özünü yakalayamayan anlatılara girdin. sürekli falso. kaldı ki ben para=kadın demedim. ibo'nun şöhreti ve parası sayesinde hayatı boyunca etrafında çok kadın olduğunu söyledim. bu bir tespittir ve doğruluğunu inkâr edecek insan çıkacağını sanmıyorum. fakat bu tespit "kadınların hepsi para düşkünüdür" demek değildir. tıpkı "güzel kadınların etrafında çok erkek olur" demenin "erkeklerin hepsi **salaktır" demek olmadığı gibi. yani hakaret ya da cinsiyetçilik çıkmaz buradan. kavramlara hakimiyetin zayıf olduğundan temellendiremiyorsun herhalde. en son da kalktın "vatsap'ta toplaşıp da mı geldiniz" falan diye çocukça muhabbetler yaptın insanlara. komik yani bütünüyle.
senin bazı şeyleri kavrayamayışın tamamen seninle fikir dünyan arasında bir olay artık. hani bazı laflar vardır, edenin yanlış konuştuğunu düşünürsün, ama bazı laflar da vardır ki edenin ciddiye almaması gerektiğini anlarsın. bu iş ona döndü. o yüzden daha fazla tartışmayı lüzumsuz buluyorum. mümkünse beni etiketlerken gerçekten bildiğin şeylerle gel bundan sonra.