Ateizm Nedir?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Felsefe Kulübü
Bazı para = kadın denklemi kurarak ve kadını metalaştırarak cinsiyetçilik savaşı verdiğini iddia eden cahillerin hedefi olabilirsin @Manisa pomak , bundan böyle bir kadına "Çok güzel bir kadınsın." gibi cümleler kurma, benden demesi.
Ama gene de ufak bir öneri, kendi cinsiyetini üstün görmediğin sürece sorun yok.
Erkeğin de üstün tarafı var kadının da_ ne erkek irkcisiyiz ne kadın

Bazı para = kadın denklemi kurarak ve kadını metalaştırarak cinsiyetçilik savaşı verdiğini iddia eden cahillerin hedefi olabilirsin @Manisa pomak , bundan böyle bir kadına "Çok güzel bir kadınsın." gibi cümleler kurma, benden demesi.
Ama gene de ufak bir öneri, kendi cinsiyetini üstün görmediğin sürece sorun yok.
Kadınlar kendilerini mal gibi kullanmaya izin verirlerse ayrımcılık olur_ diş reklamında ďiş macunu mu pazarlanıyor kadın mi belli değil _ diş macuniyla kadin neredeyse göbek atacak

Allahim senin icin bazi seyler yapiyorum, inaniyorum iste elimden geldiginde iyi insan oluyorum, dua ediyorum, bazi zindiklari sana havale ediyorum. Benim isler ters gidiyor bu inancsizlarin ki duzgun. Kiriliyorum..

Tanrının akasya durağında ki sinan kaya gibi davranmasından kaynaklanıyor bu tanım.
Güvenilir biri değil yanlızca hayal satarak lider olunmaz. Tanrının özeti...

Ateizmin semavi dinlerle ortaya çıktığı konusundaki söylemim yanlış anımsamadır veya değildir ne önemi var? O yazıdaki tek bir yanlışı dikkate alıp da üzerinden yürümeye çalışmak bildiğin açığını yakaladık, buradan vuralım bari çırpınışıdır. Zira benim paylaştığım yazı sadece semavi dinlerle alakalı değil, ateizmin temelinde de inanç meselesiyle alakalı bir durum olduğuna dair fikirdi ki araştırırsanız dinlerin ortaya çıkmasıyla başlıyor.
Yani ben yazıyorum ama algılama sorunlarınız olduğu için anlamıyorsunuz, aptal olduğunuzu söylemek istemiyorum, bile isteye aptallık yapmazsınız herhalde.
Ekli dosyayı görüntüle 54579

Bir kadına kadın kimliği üzerinden hakaret etmek mi? :D Bu görüşü ortaya koyanlar o kadar cahiller ki cinsiyetçilik yaptıklarının farkında değiller işte. Çünkü cinsiyetçilik gibi önemli bir kavramın bu tür boş çabalarla içini boşaltmaktadırlar.
Hakaret tek başına hakarettir. Sizin yürüttünüz hilkat garibesi gibi mantığa bakılırsa kadına kadın kimliği üzerinden iltifat etmek de cinsiyetçilik oluyor. Böyle angutça bir düşünce yapısı olabilir mi? Angutsan oluyor işte..
Cinsiyetçilik kavramının içini boşaltmayın, sizin yüzünüzden bu tür kavramlar daha da önemsizleşiyor. Zira cinsiyete ayrımcılık yapılırsa cinsiyetçilik yapılmış olur. Hakaret etmek çok farklı bir durumdur. Benim hakaretim üzerinden bir dava açılsa sadece hakaret olarak değerlendirilir, cinsiyetçilik olarak değerlendirilmez.
Sen en başında yanlış bir fikirle karşıma gelip "böyle böyle yaptın, böyle böyle yaparsan çelişirsin" diyorsun sonra da bana algıların kapalı gibi şuursuzca cümleler kuruyorsun. Oysa senin algıların kapalı. Kaç defadır sana bunu ifade etmeye çalışıyorum ama anlayamıyorsun, ya kapasiten yetersiz ya da ezberlediklerin dışına çıkamıyorsun.
Cinsiyetçilik denilen şeyin ne olduğundan bihabersin ama üzerinde ahkam kesmeye çalışıyorsun. Ve çok da komik bir konudan yürüyerek.
Mesela durum tespiti diye karşıma geldiğin para = kadın denklemi cinsiyetçiliğin dik alasıdır ve bu tespit bazı kadınları kapsar, bazılarını kapsamaz gibi söylemler cehaletini örtemiyor.
Çünkü kadın dediğin an bir cinsiyeti ifade edersin, bazı kadınlar dediğin an da yine kurtaramazsın. Hangi kadınlar? sorusu çıkar ortaya. Senin yürüttüğün mantık toplumca kanıksanmış en cinsiyeti söylemlerden biridir. Para = kadın denkleminin geçerliliği doğru olsaydı bu kadar yoksul evlenemezdi ama patır patır evleniyorlar.

Sen önce cinsiyetçilik nedir onu öğren, sonra bana bilmiyorsun gibi laflar et. En genel tanımıyla buraya bırakıyorum; belki işe yarar.

Ekli dosyayı görüntüle 54580
birader senin söylediğin her şey yanlış harbiden ya. cinsiyetçi söylem dediğin şey negatif anlam ifade eder, o yüzden "kadınlara iltifat etmek de cinsiyetçilik o zaman" demek, hakaret etmek istemiyorum, ifade edilemeyecek kadar izahtan varestedir. kadına, kadınlığını ihtiva eden özellikleri üzerinden hakarette bulunursan cinsiyetçi hakaret etmiş olursun. hele ki tanımadığın biriyse bu, genel olarak mantığının böyle çalıştığını ifşa eder. en basit haliyle birine "geri zekalı" dediğinde dümdüz hakaret etmiş olursun ama "köşe başı dilberi" dediğinde cinsiyetçi hakaret etmiş olursun. bu lafı bir erkeğe etmezsin misal. erkeğe "pzevenk" dediğinde de cinsiyetçi hakaret olur ama erkek egemen toplumda bu yönde bir hassasiyet olmadığı için önemsenmez. cinsiyet hassasiyetinin temeli kadın mağduriyetidir zaten. bunu daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum. diğer konuda da semavi dinlerden girdin ilk inanışlara gittin, ateizmi dinlerle ilişkilendirmeye çalışıyorsun ama o da yanlış. ateizm dediğin şey "tanrı vardır" iddiasına inanmamaktır. derdi de alanı da yaratıcıdır. sandığın gibi dinlerin ne olduğuyla ya da iyi mi kötü mü olduğuyla falan ilgilenmez. ilişkisi dolaylı yoldandır. hala daha araya sokuşturup sokuşturup "dini de reddediyor ama" demenin mantığı yoktur. umarım anlamışsındır diyorum ve hayatta başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
birader senin söylediğin her şey yanlış harbiden ya. cinsiyetçi söylem dediğin şey negatif anlam ifade eder, o yüzden "kadınlara iltifat etmek de cinsiyetçilik o zaman" demek, hakaret etmek istemiyorum, ifade edilemeyecek kadar izahtan varestedir. kadına, kadınlığını ihtiva eden özellikleri üzerinden hakarette bulunursan cinsiyetçi hakaret etmiş olursun. hele ki tanımadığın biriyse bu, genel olarak mantığının böyle çalıştığını ifşa eder. en basit haliyle birine "geri zekalı" dediğinde dümdüz hakaret etmiş olursun ama "köşe başı dilberi" dediğinde cinsiyetçi hakaret etmiş olursun. bu lafı bir erkeğe etmezsin misal. erkeğe "pzevenk" dediğinde de cinsiyetçi hakaret olur ama erkek egemen toplumda bu yönde bir hassasiyet olmadığı için önemsenmez. cinsiyet hassasiyetinin temeli kadın mağduriyetidir zaten. bunu daha basit nasıl anlatabilirim bilmiyorum. diğer konuda da semavi dinlerden girdin ilk inanışlara gittin, ateizmi dinlerle ilişkilendirmeye çalışıyorsun ama o da yanlış. ateizm dediğin şey "tanrı vardır" iddiasına inanmamaktır. derdi de alanı da yaratıcıdır. sandığın gibi dinlerin ne olduğuyla ya da iyi mi kötü mü olduğuyla falan ilgilenmez. ilişkisi dolaylı yoldandır. hala daha araya sokuşturup sokuşturup "dini de reddediyor ama" demenin mantığı yoktur. umarım anlamışsındır diyorum ve hayatta başarılar diliyorum.
Bak güzelim, tekrar tekrar ifade ediyorum.. Lütfen kapasiteni zorla ve anla.. Çünkü bu düşüncelerini herhangi bir ortamda dile getirirsen ciddi anlamda alay konusu olursun, millet sana arkasıyla güler..
Benim ifade ettiğim şey en başında o cümlenin cinsiyetçi bir cümle olmadığıdır. Eğer senin mantığına göre ilerlersek cinsiyetçilik kavramının içi boşalır, anlamını yitirir. İşte bu yüzden sizin yürüttüğünüz mantıkla hakaretin aksine iltifat da bir cinsiyetçi cümle içerir. Ben o kadına köşe başı insanı deseydim cümle cinsiyetçi olmayacak mıydı yani? Bu nasıl bir düşünce yapısı ya hu. Bazı cümlelerde kadın - erkek cinsiyeti üzerinden kurulmak zorundadır; bu cinsiyetçilik anlamına gelmiyor, zaruri ihtiyaç böyle.
Cinsiyetçilik dediğin şey bir kadını, kadın bedeni üzerinden aşağılamak, haklarının olmadığını, diğer cinsin daha üstün olduğunu iddia etmektir. Anla şunu artık.
Ben sana plaza köşelerinde sürten erkek dediğim zaman senin hayattaki durumunu ifade ediyorum, cinsiyetine HAKARET etmiyorum. Zira aynı cümleyi cinsiyet farkını çıkarayım da kullanayım dersen plaza köşelerinde sürten insan demek durumunda kalırım ki garabet bir cümle ortaya çıkar. Ayrıca köşe başı dilberi cümlesi kişinin kadınsal özelliklerine hakaretten ziyade varoşlardan çıkamadığına dair bir göndermedir. Daha nasıl anlatayım? İngilizcen varsan arayayım bir de ingilizce deneyeyim?

"ateizm dediğin şey "tanrı vardır" iddiasına inanmamaktır. "

E semavi dinler konusunu çıkardığın zaman en başından beri ne diyorum ben? İnançsızlığın dayandığı temel de bir inanç diyorum değil mi? Benimle aynı şeyi söyleyip de nasıl farklı bir şey söylediğini iddia ediyorsun? Ateizm dinlerle ilgilenmiyor ama ürettiği fikirlere dinleri referans alarak ulaşıyor. Yani Tanrı yoktur derken dinleri de inceleyip bu kanıya varıyor. Dün de bunu söyledim, beni tekrar ediyorsun..

1645711616961.png

Ben yazdığım her şeyi anımsadığım şeylerden yola çıkarak yazıyorum. Eğer senin gibi yukarıdaki örnekte görüleceği üzere Google'da araştırıp da yazsaydım zaten semavi dinlerle ilgili bir şey yazmazdım. Sonuçta hafızada her şey dört dörtlük kalmıyor. Kaldı ki o kadar cümleden semavi dinleri baz alarak tartışmaya devam etmek, diğer iddialarımı görmezden gelmek, bir anlamda tartışmada üstün olma gayretine işarettir. Böyle bir gayrete girme, gerek yok..

Hadi sana da başarılar.

Eğer onun kadın olduğu için bulaşıkları yıkaması gerektiğini düşünüyorsan öyle oluyor.
Yüz yıl sonra gelenlere kolay gelsin erkeğe çocuk doğutturacak kadar cinsiyet eşitliği getirirler. 500 yil önce yaşayan gelse kafayı yer yada kılınci çeker .gelecek bana göre değil .gelecek nesil düşünsün

Ateist olanlar ve olmayanlar listesini hazirlarsak konu amacina ulasmis olur. Tskler.

İnsanların inançlarına bakmamak lazım, ister inanır ister inanmaz.. Bizi düşen herkese kardeşçe ve eşit davranmaktır.

Geri