Ateizm Nedir?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Felsefe Kulübü
din ve inançla ilintili değil.
çıkış noktası semavi dinleri de değil... yahu black yazdığın metinde bir tane doğru cümle yok, tek tek cımbızlattırma bana. djhdjj tamam bir mantık yürütmüşsün eyvallah ama baştan doğru bir tanım yapmadığın için, mantığı yalnış bir yoldan yürütmüşsün.

etimolojik kökeni antik yunan'a dayanıyor. sokratesle başlayan ama sonrasında ki yeni nesil yunan feylesofları tarafından tanımlanan anlamıyla tamamen "tanrıyla" yani, var olduğuna inanılan "kudretli güç" ile ilişkili. haliyle tanrıyı tanımayan bize ne yapmaz? mantığıyla gidersen metafiziği de, ruhani varlıklarıda, dinleri de doğal olarak reddettiğini görürsün.

ezcümle; ateizm, doğaüstü herhangi bir varlığın mümkün olmadığını söylüyor, bu yani.
Çıkış noktası konusunda yanlış anımsıyor olabilirim ama sen şu an Ateizmi herhangi bir temele oturtmadan kendiliğinden çıkmış gibi ifade ediyorsun, farkında mısın?
Yani inanılan olgu her ne olursa olsun, tersi bir düşünceyle meydana çıkmıştır ve söz konusu zıt düşünceye "inanmak" temeline dayanır.
Yani sen bir düşünceyi reddederken o düşünceyi reddetme nedenlerine inanarak reddedersin. Zaten aksi düşünülemez ki.
Not : Bu reddetme dinleri de kapsadığı için bir bakıma dinlerle de alakalı bir görüş oluyor.

Son düzenleme:
A-teizm.
A harfi "yokluğu" ifade eder. Karşıtlığı değil. Ateizm basittir. Dine karşı da değildir. Fizik "karanlığı" bir varlık kabul etmez. "ışığın olmaması" olarak tanımlar.
Ateizm tüm sorularınıza cevap bulmuş da değildir. Cevap aradığı sorular kendisi ile ilgilidir. Sizin teist sorularınızın muhattabı değildir. İddiası yoktur.

Tonik atonik
Seksüel aseksuel
Termik atermik
Metal ametal

-izm ile bitiyor olması da yanıltmasın. O izm teizmden gelir.

Bazılarımıza göre, kendi görüşlerimize/görüşlerinize göre Müslümanlık harici inanış yanlıştır/yanlış gelebilir. Mesela Yahudilik, Hristiyanlık vs.

Ateizme inanan yada inanma değilde bunu benimseyen kişileri rencide edecek söylemler yapılmamalı.
O mezhepte olan biri de gelip Müslümanlık, Hristiyanlık vs saçma dese ne olacak…

İnanan, inanmayan herkesin görüşüne saygılı olmalıyız.
Sonuçta Ateist biri senin namazına orucuna karışıp ibadet etmeni engellemiyor.

Konu başlığını düzenliyorum bu yüzden @BuYuCu kankam

Müslümanlık,hristiyanlik din mi

Abi hepmiz ateistiz kuramsal olarak.
4300 din var. Hepsinde birer tanrı olsa (bazılarında birden fazla) 4300 tanrı eder.
Ateistler 4300 tanesini reddederken sen 4299 red oyu veriyorsun. İhmal edilebilir bir fark

Gönül kalb ile su dolu bardağı örneği vereyim .su dolu bardak içinde su kalmayınca boş kalmaz hava dolar . Bütün dinleri reddeden birisinin kalbinde mutlaka bir inanç bir batıl inanç girer . Boş kalmaz .ateistim diyen birisi bizi kekliyor. Dünyada inançsız ınsan yok

@Raskolnikov , komik bulduğun şeyi yaz da ben de güleyim. Veya aksi düşündüğün bir şey varsa yazıver de , okuyalım.

Tabii cinsiyetçilik hakkında vaaz vermeye çalışıp da "şan, şöhret, para = kadın." şeklinde komik bir düşünce yapısında olmasın lütfen. Aksi halde dikkate alınacak türden olmuyor.

Ate-izm ate ne demek yunan mitolojisinde hata ve günah tanrıçası anlamına gelirmiş bu konuda @Süreyya hanıma bağlanıyoruz (telefon joker hakkımı kullanıyorum) -izm ise sonuna geldiği kelimenin bir akım olduğunu simgeliyor peki sonuç ? Hatalı ve günahkarsak Ateist miyiz???
Ne diyordu Bendeniz

Forumda zındık dolu ya, benim gibi imanlı kişiler de bozulacak.. acilen forumu bırakmam lazım. Bismillahirrahmanirrahim.

ateizmin konuşulduğu günah dolu bu gecede melekler:

images (11).jpeg

biri demiş ki şehadet getirelim, ötekisi tekbiir diye bağırmış, diğeri de salavat demiş, hepsi birbirinden farklı... bütün tuşlara bir arada mı basıyorsunuz, öyle olmaz
yüce rabbim sen bunları bildiğin gibi yab

Neyseki bir zındık değilim..:: Züperim.:
Bunlar çok önemli değil ya, imanlı veya zındık olmak. Eski hatun çantasını verirdi kucağıma camii avlusunda beklerdim namaz kılmasını :) böyle de koca yürekli adamım haaha.
Bu mesajından sonra İslamiyet'e geçiş yapıyorum, sevabın bol olsun Klara hanımcığım.
eşhedü en la ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh ilahen vahiden sameden lem yettehiz sahibeten ve la veleda ve lem yeküllehu kufuven ehad

Bunlar çok önemli değil ya, imanlı veya zındık olmak. Eski hatun çantasını verirdi kucağıma camii avlusunda beklerdim namaz kılmasını :) böyle de koca yürekli adamım haaha.
Bu mesajından sonra İslamiyet'e geçiş yapıyorum, sevabın bol olsun Klara hanımcığım.
eşhedü en la ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh ilahen vahiden sameden lem yettehiz sahibeten ve la veleda ve lem yeküllehu kufuven ehad
Çarpılacaksın şimdi … :(

@Raskolnikov , komik bulduğun şeyi yaz da ben de güleyim. Veya aksi düşündüğün bir şey varsa yazıver de , okuyalım.

Tabii cinsiyetçilik hakkında vaaz vermeye çalışıp da "şan, şöhret, para = kadın." şeklinde komik bir düşünce yapısında olmasın lütfen. Aksi halde dikkate alınacak türden olmuyor.
ahaha ya senin ne kadar kırılgan bir egon var böyle arkadaş. güldüm çünkü komik. ateizmin semavi dinlerin bir tezahürü olduğunu söyleyen adamı kim ciddiye alır? ben almazdım, psinoza da almamış ki cevap vermemiş. benzer şeyi cinsiyetçilik konusunda da yaptın. tanımadığın kadına "köşe başı dilberi" diye hakaret edip sonra bunun cinsiyetçi olmadığını savunuyorsun. cevap alınca da agresifleşip hakaret ediyorsun. senin gibi ettiği lafı tartamayan çok yarı cahil adam törpüledik, o yüzden boş ver ve işine bak. akıl vermeye çalışacağın adamları iyi seçemezsen daha çok çarpılırsın benden söylemesi.

Geri