Ateistler Yakılmak İçin Topbaş'tan Fırın İstiyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ondan farkının kalmamasıyla ne alakası var moruk , allah senin kalbinden geçenleri bilmiyormu zaten saygı duymak evrensel bir davranıştır gerçi zorlayamam bende zorlarsam senden farkım kalmaz mesela

Kişi Sevdiğiyle Beraberdir.​
Hadis- i Şerif.

yalnızca bu konuda değil üye oldundan beri tartışma konularında gözlemlediğim bir durum ama :D peki peki beni ilgilendirmez işin orası hadi hadi tırtıl seni
Ben bile farkında değilken sen nasıl bir izlenimdesin anlamadım , takipte olduğumun farkında değilim :D ama dediğim gibi özel bir durumum yok , hakaret içermeyen her türlü kişiyle münazara içinde olurum :hello:
:nee: saygı duyduğun için sende ona benzemessin ateist olmassın allah kalbinden geçenleri biliyordur tabiki dediğim için özürdilerim.

Allah kalpten geçenleri uygulamaya alınmadığı müddetçe sevabını da günahını da yazmaz ..

Bu kalpten geçen eylem günah yüklü ise fiiliyata dökene dek umulur ki o eylemi gerçekleştirmez diye Günah olarak dahi yazdırmıyor Meleklerine .. Ama kalpten geçen eylem Allah katında hoş olan bir eylem ise onu sırf iyi olduğu için bile Sevap hanesine yazıyor..

İslam böyle güzel bir din..

İnanana .. İnanmak isteyene.. Uygulayana .. Uygulayabilene ..

ondan farkının kalmamasıyla ne alakası var moruk , allah senin kalbinden geçenleri bilmiyormu zaten saygı duymak evrensel bir davranıştır gerçi zorlayamam bende zorlarsam senden farkım kalmaz mesela

yalnızca bu konuda değil üye oldundan beri tartışma konularında gözlemlediğim bir durum ama :D peki peki beni ilgilendirmez işin orası hadi hadi tırtıl seni

İslama saygı duymak zorundasın islam barış ve kardeşlik dinidir.
Yani savaşları köle ticaretini hırsızlıkları kadınlara yapılanları mezhebi başka diye öldürülen insanları yakılanları idam edilenleri saymazsak evet barış ve kardeşlik dinidir.

Kendi dinine saygı duyulmasını ister ama başkasınınkine saygı göstermez. Aklı basında olanları tenzih ederim.

Çinli dövücem diye çekik gözlü kim varsa dalanda bu kafadakilerdir.

Şu anki bulunduğunuz durum :

P6Y2l7.jpg

Sanırım bir resim eklemişsin ama çalıştığım kurumda bazı linklerdeki resimleri göstermiyor , o yüzden yorum yapamıyorum ...

Bu kalpten geçen eylem günah yüklü ise fiiliyata dökene dek umulur ki o eylemi gerçekleştirmez diye Günah olarak dahi yazdırmıyor Meleklerine .. Ama kalpten geçen eylem Allah katında hoş olan bir eylem ise onu sırf iyi olduğu için bile Sevap hanesine yazıyor..

eeee ozmn neden yukarda "ona saygı duyarsam onun gibi olurum" dedin ,şimdi farklı diosun , ben "allah kalbini biliordur sırf saygı duydun için günaha girmessin ateits olmassın" dedim yenimi aklına geldi yoksa unutmuşmuydun :hih: hayır bende ateistim ama sana bunu ben sölüorum gerçekten küstüm sana

Ben bile farkında değilken sen nasıl bir izlenimdesin anlamadım , takipte olduğumun farkında değilim :D ama dediğim gibi özel bir durumum yok , hakaret içermeyen her türlü kişiyle münazara içinde olurum :hello:

Allah kalpten geçenleri uygulamaya alınmadığı müddetçe sevabını da günahını da yazmaz ..

İslamda Murted etmenin cezası ölümdür.
İslamda inanmayanı öldürebilirsiniz
İslamda istediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz
İslamda recm modernliktir.

Bunları gönderen tanrı kalbindekiler için sana sevap yazıyor. Sezon sonu indirimi gibi birşey

İslamda Murted etmenin cezası ölümdür.
İslamda inanmayanı öldürebilirsiniz
İslamda istediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz
İslamda recm modernliktir.

Bunları gönderen tanrı kalbindekiler için sana sevap yazıyor. Sezon sonu indirimi gibi birşey

İslam konusunda saydıkların Kuran'dan değil uyduruk hadislerle çarpıtılan kısımlardır.
Murtedliğin ölüm olduğunu belirten ayeti gösteriniz
İnanmayanı öldürebilirsiniz şeklinde ayeti varsa gösteriniz
İstediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz şeklinde ayet varsa gösteriniz
Recm ayeti varsa gösteriniz.

Bahsettiğiniz konular Muhammed Peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuş hadislerde vardır. Dayanak Kuran'dır, İslam Kuran'dır.Fakat gelinen noktada sünnilik ve şiilik dinleri oluşturuldu. Biraz daha araştırmanızı sorularınız varsada sorarak gerekli yanıtı beklemenizi tavsiye ederim, İslam konuştukça güzel.

Herhangi bir inancı yoksa öldükten sonra yakılmanın yada gömülmenin farkı ne

İslam konusunda saydıkların Kuran'dan değil uyduruk hadislerle çarpıtılan kısımlardır.
Murtedliğin ölüm olduğunu belirten ayeti gösteriniz
İnanmayanı öldürebilirsiniz şeklinde ayeti varsa gösteriniz
İstediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz şeklinde ayet varsa gösteriniz
Recm ayeti varsa gösteriniz.

Bahsettiğiniz konular Muhammed Peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuş hadislerde vardır. Dayanak Kuran'dır, İslam Kuran'dır.Fakat gelinen noktada sünnilik ve şiilik dinleri oluşturuldu. Biraz daha araştırmanızı sorularınız varsada sorarak gerekli yanıtı beklemenizi tavsiye ederim, İslam konuştukça güzel.

Murtedin cezasının tüm mezheplerde karşılığı ölümdür. Dayanakları ise Ali İmran suresidir yorumada gayet açıktır.
Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün Tevbe suresi 9/5
Kendinize 3-4 eş alabilirsiniz nisa 3
Recmin yeri ise Nur 2

eeee ozmn neden yukarda "ona saygı duyarsam onun gibi olurum" dedin ,şimdi farklı diosun , ben "allah kalbini biliordur sırf saygı duydun için günaha girmessin ateits olmassın" dedim yenimi aklına geldi yoksa unutmuşmuydun :hih: hayır bende ateistim ama sana bunu ben sölüorum gerçekten küstüm sana

Ben senin şahsına saygı duyarım tekrar söylüyorum , ama inandığın ateizme saygı duyamam kusura bakma ..

her ne kadar inanmasan da Allah evrendeki tek hak dinin İslam olduğunu ve son din olduğunu , kıyamete kadar da baki kalacağını Kuranı Kerimde bildirmiş , bundan gayrısı Allaha itaatsizlik olur ..

Tekrar söylüyorum şahsına saygım her zaman olur , yeter ki saygımızı bozacak şeyler olmasın :hello:

Murtedin cezasının tüm mezheplerde karşılığı ölümdür. Dayanakları ise Ali İmran suresidir yorumada gayet açıktır.
Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün Tevbe suresi 9/5
Kendinize 3-4 eş alabilirsiniz nisa 3
Recmin yeri ise Nur 2

Sen , seni Yaradana karşı inançsızlık içindesin , Allah'ın ayetlerini eleştiri olarak yorumluyorsun ? kendinle çelişiyorsun .

Ayrıca Kuranı Kerim bir ayet ordan , bir ayet burdan şeklinde parça parça yorumlanamaz ?

Sen bir romanı bile okurken sayfanın bir başından 3 kelime , ortasından beş kelime , sonunda 10 kelime okuyarak anlayabiliyor musun da Kuranı birbiriyle bağlantısı olmadan yorumluyorsun ..

Kuranı baştan sona bağlantı bir şekilde okursanız , Güzellik dini olduğunu görürsünüz.

Sen , seni Yaradana karşı inançsızlık içindesin , Allah'ın ayetlerini eleştiri olarak yorumluyorsun ? kendinle çelişiyorsun .

Ayrıca Kuranı Kerim bir ayet ordan , bir ayet burdan şeklinde parça parça yorumlanamaz ?

Sen bir romanı bile okurken sayfanın bir başından 3 kelime , ortasından beş kelime , sonunda 10 kelime okuyarak anlayabiliyor musun da Kuranı birbiriyle bağlantısı olmadan yorumluyorsun ..

Kuranı baştan sona bağlantı bir şekilde okursanız , Güzellik dini olduğunu görürsünüz.

Arkadaş yukarıda kurandan ayet istedi bende paylaştım. Allah'ın kendisini göremediğimiz duyamadığımız için onun sözlerini kullanıyorum. Kuranın Allah'ın sözleri olduğunu siz söylüuyorsunuz.

Merak etme dostum Kuran İncil ve Tevrat'ı okudum. Bence sende boş vaktinde en azından bir gözatmalısın özellikle tevrata

Arkadaş yukarıda kurandan ayet istedi bende paylaştım. Allah'ın kendisini göremediğimiz duyamadığımız için onun sözlerini kullanıyorum. Kuranın Allah'ın sözleri olduğunu siz söylüuyorsunuz.

Merak etme dostum Kuran İncil ve Tevrat'ı okudum. Bence sende boş vaktinde en azından bir gözatmalısın özellikle tevrata

Kuranın her bir kelimesi aynen dediğin gibi Allah'a aittir. Ve okuduğunuz herşey doğrudur.

Okumak ile anlamak farklı şeyler ..

Okuduğunuzu anlamış olsanız zaten Ateist olmazdınız ..

Allah İslam yolunu nasip etsin inşallah :hi:

Kuranı Kerimin genel bir yapısı da vardır duruma özel indirilen ayetlerde vardır sanıyorlar ki pat diye kitap halinde attılar önümüze inanmayanları bulduğunuz yerde öldürünüz diyor bunu genel olarak algılıyorsanız yapısını dahi bilmediğiniz bir kitabı yorumluyorsunuz demektir mesela ayet gelmiştir Müşrikler Müslümanlara eziyet etmişlerdir Medine ye hicret edilmiştir ve herkes savaşmak ister ama Peygamberimiz beklicez der ve bir gün ayet gelir Müşrikler ile savaşın diye yani o döneme bir yönlendirme olarak emir gelir bu ayet ile yani bu dönem nedir İslam adına Allah adına savaşa girme dönemidir ve o andan itibaren savaş hali ve kuralları geçerli olur ve o dönemde onları öldürün der ama siz işinize geldiği gibi bunu genel yorumluyorsunuz neymiş efendim Kuran da bu var hep böyle düşünüyor bunlar gibi

bazı şeyleri çarpıtıp şov yapmayın burda ve ben kişisel konuşmuyorum kimse üstüne alınmasın üstüne

Kuranı okuyup anlayan 2 kesim var. Biri biz ateistler diğeride Işid
Ama gerçek islam Işidin savunduğu değil dimi

Şimdi Rabbından sana indirilenin hakikaten hakk olduğunu bilir kimse âmâ olan gibi olur mu? Fakat onu ancak akıl ve vicdanı temiz olanlar idrâk eder

RA'D 19

her şeyi bir sen mi biliyor sanıyorsun dostum göstermek için ne yapmalıydım kurandan foto mu ataydık

kuranı okumakla idrak etmek farklı şeylerdir meal okuyunca hop anlayacaksın öyle mi tevsirleri dene birde Kuranı okuduğun romanlar ile karıştırma roman gibi okursan ve eleştirmek istiyorsan kusur bulursun kendine göre elbet ama insan kusursuz değildir bilmez misin? Aldığın nefesi bile kontrol edemeyen insanların Allahta kusur aramaları ne acıdır neyse konunun cahili ile tartışmaya daha devam etmicem görmek istemeyenden daha kör yoktur kendi inancım ile aşırı gidenleri sevmem Allahta sevmez senin üslubuna sahip ateistlerde saygı bulamazlar beni bilen bilir burda ama senin bilmediğin kesin başkasıyla karıştırma beni

her şeyi bir sen mi biliyor sanıyorsun dostum göstermek için ne yapmalıydım kurandan foto mu ataydık

kuranı okumakla idrak etmek farklı şeylerdir meal okuyunca hop anlayacaksın öyle mi tevsirleri dene birde Kuranı okuduğun romanlar ile karıştırma roman gibi okursan ve eleştirmek istiyorsan kusur bulursun kendine göre elbet ama insan kusursuz değildir bilmez misin? Aldığın nefesi bile kontrol edemeyen insanların Allahta kusur aramaları ne acıdır neyse konunun cahili ile tartışmaya daha devam etmicem görmek istemeyenden daha kör yoktur kendi inancım ile aşırı gidenleri sevmem Allahta sevmez senin üslubuna sahip ateistlerde saygı bulamazlar beni bilen bilir burda ama senin bilmediğin kesin başkasıyla karıştırma beni

Birincisi cahil tanımı geneldir. Genelde anlamayan körü körüne savunanlar için kullanılır. Konunun tamamını okuyun bakalım ben nerede kime hakaret etmişim. Yazdığın mesajdaki yerleri o yüzden işaretledim.

Konuya yorum yapan arkadaşlar, okuyan arkadaşlar insanlar sizinle aynı inancı aynı düşünceyi paylaşmadığı için onları kendinizden aşağı görme hakkına ve haddine sahip değilsiniz. İnanmıyorsan saygı duy diyorsanız insanların inancına mudahale etmeyi kötülemeyi aşağılamayı bırakın. Eğer bir tanrı varsa ve ben cehenneme gideceksem, bu beni ilgilendirir. Siz ibadetinize bakın lütfen

Geri