ondan farkının kalmamasıyla ne alakası var moruk , allah senin kalbinden geçenleri bilmiyormu zaten saygı duymak evrensel bir davranıştır gerçi zorlayamam bende zorlarsam senden farkım kalmaz mesela
Kişi Sevdiğiyle Beraberdir.
Hadis- i Şerif.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
ondan farkının kalmamasıyla ne alakası var moruk , allah senin kalbinden geçenleri bilmiyormu zaten saygı duymak evrensel bir davranıştır gerçi zorlayamam bende zorlarsam senden farkım kalmaz mesela
Kişi Sevdiğiyle Beraberdir.Hadis- i Şerif.
Ben bile farkında değilken sen nasıl bir izlenimdesin anlamadım , takipte olduğumun farkında değilimyalnızca bu konuda değil üye oldundan beri tartışma konularında gözlemlediğim bir durum amapeki peki beni ilgilendirmez işin orası hadi hadi tırtıl seni
:nee: saygı duyduğun için sende ona benzemessin ateist olmassın allah kalbinden geçenleri biliyordur tabiki dediğim için özürdilerim.
yalnızca bu konuda değil üye oldundan beri tartışma konularında gözlemlediğim bir durum amapeki peki beni ilgilendirmez işin orası hadi hadi tırtıl seni
Şu anki bulunduğunuz durum :
![]()
Bu kalpten geçen eylem günah yüklü ise fiiliyata dökene dek umulur ki o eylemi gerçekleştirmez diye Günah olarak dahi yazdırmıyor Meleklerine .. Ama kalpten geçen eylem Allah katında hoş olan bir eylem ise onu sırf iyi olduğu için bile Sevap hanesine yazıyor..
İslam böyle güzel bir din..
İnanana .. İnanmak isteyene.. Uygulayana .. Uygulayabilene ..
Ben bile farkında değilken sen nasıl bir izlenimdesin anlamadım , takipte olduğumun farkında değilimama dediğim gibi özel bir durumum yok , hakaret içermeyen her türlü kişiyle münazara içinde olurum :hello:
Allah kalpten geçenleri uygulamaya alınmadığı müddetçe sevabını da günahını da yazmaz ..
Bu kalpten geçen eylem günah yüklü ise fiiliyata dökene dek umulur ki o eylemi gerçekleştirmez diye Günah olarak dahi yazdırmıyor Meleklerine .. Ama kalpten geçen eylem Allah katında hoş olan bir eylem ise onu sırf iyi olduğu için bile Sevap hanesine yazıyor..
İslam böyle güzel bir din..
İnanana .. İnanmak isteyene.. Uygulayana .. Uygulayabilene ..
İslamda Murted etmenin cezası ölümdür.
İslamda inanmayanı öldürebilirsiniz
İslamda istediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz
İslamda recm modernliktir.
Bunları gönderen tanrı kalbindekiler için sana sevap yazıyor. Sezon sonu indirimi gibi birşey
İslam konusunda saydıkların Kuran'dan değil uyduruk hadislerle çarpıtılan kısımlardır.
Murtedliğin ölüm olduğunu belirten ayeti gösteriniz
İnanmayanı öldürebilirsiniz şeklinde ayeti varsa gösteriniz
İstediğiniz kadar kadınla birlikte olabilirsiniz şeklinde ayet varsa gösteriniz
Recm ayeti varsa gösteriniz.
Bahsettiğiniz konular Muhammed Peygamberden 200 yıl sonra uydurulmuş hadislerde vardır. Dayanak Kuran'dır, İslam Kuran'dır.Fakat gelinen noktada sünnilik ve şiilik dinleri oluşturuldu. Biraz daha araştırmanızı sorularınız varsada sorarak gerekli yanıtı beklemenizi tavsiye ederim, İslam konuştukça güzel.
eeee ozmn neden yukarda "ona saygı duyarsam onun gibi olurum" dedin ,şimdi farklı diosun , ben "allah kalbini biliordur sırf saygı duydun için günaha girmessin ateits olmassın" dedim yenimi aklına geldi yoksa unutmuşmuydun :hih: hayır bende ateistim ama sana bunu ben sölüorum gerçekten küstüm sana
Murtedin cezasının tüm mezheplerde karşılığı ölümdür. Dayanakları ise Ali İmran suresidir yorumada gayet açıktır.
Müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün Tevbe suresi 9/5
Kendinize 3-4 eş alabilirsiniz nisa 3
Recmin yeri ise Nur 2
Sen , seni Yaradana karşı inançsızlık içindesin , Allah'ın ayetlerini eleştiri olarak yorumluyorsun ? kendinle çelişiyorsun .
Ayrıca Kuranı Kerim bir ayet ordan , bir ayet burdan şeklinde parça parça yorumlanamaz ?
Sen bir romanı bile okurken sayfanın bir başından 3 kelime , ortasından beş kelime , sonunda 10 kelime okuyarak anlayabiliyor musun da Kuranı birbiriyle bağlantısı olmadan yorumluyorsun ..
Kuranı baştan sona bağlantı bir şekilde okursanız , Güzellik dini olduğunu görürsünüz.
Arkadaş yukarıda kurandan ayet istedi bende paylaştım. Allah'ın kendisini göremediğimiz duyamadığımız için onun sözlerini kullanıyorum. Kuranın Allah'ın sözleri olduğunu siz söylüuyorsunuz.
Merak etme dostum Kuran İncil ve Tevrat'ı okudum. Bence sende boş vaktinde en azından bir gözatmalısın özellikle tevrata
Kuranı okuyup anlayan 2 kesim var. Biri biz ateistler diğeride Işid
Ama gerçek islam Işidin savunduğu değil dimi
her şeyi bir sen mi biliyor sanıyorsun dostum göstermek için ne yapmalıydım kurandan foto mu ataydık
kuranı okumakla idrak etmek farklı şeylerdir meal okuyunca hop anlayacaksın öyle mi tevsirleri dene birde Kuranı okuduğun romanlar ile karıştırma roman gibi okursan ve eleştirmek istiyorsan kusur bulursun kendine göre elbet ama insan kusursuz değildir bilmez misin? Aldığın nefesi bile kontrol edemeyen insanların Allahta kusur aramaları ne acıdır neyse konunun cahili ile tartışmaya daha devam etmicem görmek istemeyenden daha kör yoktur kendi inancım ile aşırı gidenleri sevmem Allahta sevmez senin üslubuna sahip ateistlerde saygı bulamazlar beni bilen bilir burda ama senin bilmediğin kesin başkasıyla karıştırma beni