Ateistler Yakılmak İçin Topbaş'tan Fırın İstiyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Ateizm Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden öldükten sonra cenazelerinin yakılabileceği bir krematoryum (yakma fırını) istiyor.

ateistler-yakilmak-icin-topbas-tan-firin-istiyor-7904006_x_2369_o.jpg

Ateizm Derneği, "Gömülmek zorunda değiliz" sloganıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden krematoryum (yakma fırını) açılmasını isteyen imza kampanyası başlattı. Talebi şu ana kadar 4 bin kişi imzalandı.

"GÖMÜLMEK ZORUNDA DEĞİLİZ"

Ateizm Derneği'nin başlattığı kampanya için yapılan açıklama şöyle: "Gömülmek Zorunda Değiliz! Dünyada pek çok ülkede insanlar vasiyetleri üzerine, öldükten sonra yakılıyor.

"CENAZESİNİN YAKILMASINI İSTEYENLER VAR"

Türkiye'de de cenazesinin gömülmesini değil, yakılmasını isteyen birçok insan var. Ancak krematoryum (yakma fırını) tesisi olmadığı için bu istek karşılanamıyor. Öldükten sonra yakılan kişilerin oranı Japonya'da yüzde 99,85, Hindistan'da yüzde 85, İsviçre ve Danimarka'da yüzde 76, İngiltere'de yüzde 72, İsveç'te yüzde 70, Hollanda'da yüzde 50, ABD'de yüzde 40'tır.

Türkiye'de ise herkesin cenazeleri, kendi istediği şekilde değil, belediyenin uygun gördüğü şekilde gömülerek defnediliyor."

"FIRIN İÇİN YASAL ENGEL YOK"

Dernekten yapılan açıklamada yakma fırınının önünde kanuni bir engel olmadığı da belirtiliyor:

"Hâlbuki 1930'da yayınlanmış olan Hıfzısıhha Kanunu talep edildiği ve onay alındığı takdirde belediyelere yakma fırını kurma yetkisi vermiş. Kanunen belediyelerin krematoryum kurması ya da kurdurması konusunda hiçbir engel yok.

"TALEP OLMADIĞI NEDENİYLE ADIM ATILMADI"

Belediyeler ise bugüne kadar "talep olmadığı" gerekçesiyle adım atmış değiller. Görünen o ki ancak bizler talep ettiğimiz takdirde belediyeler krematoryum açabilir ya da özel firmalara yaptırabilir. Krematoryum çok pahalı ya da işletmesi zor bir sistem değil."

Sondakika

Ateist olarak ölümün sonu zaten Cehennem , dünya da bari yanarak gitmeyin Ateistler :)

Ateist olarak ölümün sonu zaten Cehennem , dünya da bari yanarak gitmeyin Ateistler :)

Ateistler zaten yanacak mantığı pek doğru gelmedi bana
iman eden inanan ateist olmayanlar çok mu doğru yaşıyor ? Cehenneme gidecek yok mu ?
İnançları doğrultusunda böyle bir seyı talep etmeleri normal ve bence temin de edilmeli
her zaman inanç özgürlüğünü savunmuyor muyuz bu da onların inancına saygı duymaktır

Ateistler zaten yanacak mantığı pek doğru gelmedi bana
iman eden inanan ateist olmayanlar çok mu doğru yaşıyor ? Cehenneme gidecek yok mu ?
İnançları doğrultusunda böyle bir seyı talep etmeleri normal ve bence temin de edilmeli
her zaman inanç özgürlüğünü savunmuyor muyuz bu da onların inancına saygı duymaktır

Sn. Kırmızı , Bunu ben demiyorum ALLAH diyor.

(AL-İ İMRAN SURESİ / 186)

Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur.

(NİSA SURESİ / 48)
Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır.

İstek biraz saçma ve şov gibi olmuş.Böyle bir haberle gündeme gelmeyi nasıl istediler anlayamadım.Dünyaya kötü bir etkisi olmayan bir inançtır.Çok da mensubu vardır.

Cool ben zaten inanclı biriyim ve mevlanın ne dediğini biliyorum teşekkür ederim
sadece bu taleplerini dile getirmeleri normal "zaten cehennemliksiniz"deyip tiye alınmasına katılmadım. Saygı duyulmalı demek istedim...

İstek biraz saçma ve şov gibi olmuş.Böyle bir haberle gündeme gelmeyi nasıl istediler anlayamadım.Dünyaya kötü bir etkisi olmayan bir inançtır.Çok da mensubu vardır.

inanç demek te doğru olmazdı sanırım

ha şov gibi olabilir belki yani ama ciddiye alınsa da belli bir talep fazlalığı gerekli böyle bir şey için yoksa elbette olmazdı

@Cool ben zaten inanclı biriyim ve mevlanın ne dediğini biliyorum teşekkür ederim
sadece bu taleplerini dile getirmeleri normal "zaten cehennemliksiniz"deyip tiye alınmasına katılmadım. Saygı duyulmalı demek istedim...

Allah'ın saygı göstermediği şeye sen ya da ben neden saygı gösterelim ?

o zaten Allah'a olan isyanını gösteriyor .. o halde saygı duyarsan , onların benimsediği sapıklığa inanmasan bile normalleştirme haline bürünür durum..

Allah ıslah etsin diyelim en iyisi :hi:

inanç demek te doğru olmazdı sanırım

ha şov gibi olabilir belki yani ama ciddiye alınsa da belli bir talep fazlalığı gerekli böyle bir şey için yoksa elbette olmazdı

İnanmamak da bir inançtır.İnanç demek de gayet doğrudur düşünce akımı , felsefi görüş gibi geniş hitaplara gerek yok.

Ciddiye alınsa da olur alınmasa da ama belediye tedarik etmediği zaman ' Bizim taleplerimize saygı göstermiyorsunuz' deme haklarını böyle bi konuda kullanmak isteyeceklerini düşünmüyorum :)

İnanmamak da bir inançtır.İnanç demek de gayet doğrudur düşünce akımı , felsefi görüş gibi geniş hitaplara gerek yok.

Ciddiye alınsa da olur alınmasa da ama belediye tedarik etmediği zaman ' Bizim taleplerimize saygı göstermiyorsunuz' deme haklarını böyle bi konuda kullanmak isteyeceklerini düşünmüyorum :)

ama ateistler bunu kabul etmezdi sanırım felsefi olarak öyle bile olsa:)

belli olmaz dostum ne yapacakları :D

Allah'ın saygı göstermediği şeye sen ya da ben neden saygı gösterelim ?

o zaten Allah'a olan isyanını gösteriyor .. o halde saygı duyarsan , onların benimsediği sapıklığa inanmasan bile normalleştirme haline bürünür durum..

Allah ıslah etsin diyelim en iyisi :hi:

Sapık anne dizinden tahrik olan ufacık kızlarla evlenenleri ölüyle cinsel ilişki yaşayanları kafa kesip kestiği kafayla top oynayanlardir.

Ayrıca karşındakine saygı duy ki onunda sana saygısı olsun.

belkide bu dünya başka bir gezegenin cehennemidir ?

ama müslümanlık böyle birşeye izin vermez İŞİDLEŞMEYELİM kırıcı oluosunuz ne demek o yakmak felan aa
adamlar ölmek istiyor neye kızıosun ? sana ne zararı var

Osmanli zamaninda bile varmis krematoryum. Eski fotograflarda denk gelmistim. Viertnamda kullerini kavonoza koyuyorlar kutuphanedeki kitaplar gibi siraliyorlar kocaman bir bina icersinde. Bi nevi kullerin mezarligi gibi. Degisik tabi ama talep varsa, yapilsin. Krematoryum iscileri cok kazaniyor diyyola .p

Neticede bu insanlarla aynı toprakta yaşıyoruz bu isteklerine saygı duymak ve yerine getirmek gerek
Belliki bu şekilde huzur bulduklarına inanıyorlar

Geri