Ateist yetıstırmek ıstıyorsan

Konu sahibi son olarak 664 gün önce görüldü
ateist bir insanın müslümanı yetiştirmesi en doğru olaydır aslında. inançlı insanın bakış açısı dardır fakat ateist bir insanın??
Evet arastirmayip kulaktan dolma bilgilerle inancli bir insani ateistle basbasa biraksan sordugu sorulara cevap veremez kafasi karisir

:msm:

Müslüman olduğunu sanan bir çok insanla doluyken bu dünya aynı şekilde Ateist olduğunu sanan bir çok insan da var. Genelleme yapılamaz.Öğretmek bir nevi kendi düsünce ni dayatmaktır ama bildiğini sunmak şeklinde yapılırsa iyi sonuçlar alınabilir.

ateist bir insanın müslümanı yetiştirmesi en doğru olaydır aslında. inançlı insanın bakış açısı dardır fakat ateist bir insanın??

Bu konuda size kessinlikle katılmıyorum...
İnançlı insanın bakış açısı dar falan değil... Siz Tasavufi eğilime sahip bir inanç sisteminden bahsediyorsunuz... Oysa iman insanı özgür kılar, Düşünmeye , AKL etmeye , fehm etmeye davet eder... Kuran bir çok ayetinde hem iman eden hemde inkar eden gurupları düşünmeye , fehm etmeye zihinlerdeki prangaları kırmaya davet eder...

İman söylendiği üzere size bir sınır çizmez... Sadece temel ilkeler koyar ve Bir sistem kurar... Sizi daha çok araştırmaya , ilerlemeye keşfe yönlendirir...

İman edenler iman ettikleri vahy e yeniden bakarlarsa bunu anlayacaklardır... Dolayısı ile iman eden birinin Ateist yetiştirmesi bana çok ta utopik durur...

İman ; Aklın inanması kalbin mutmain olmasıdır. iMAN VAHY SÜZGECİNDEN GEÇİP amelleştiğinde bir anlam ifade eder... Örnek olara vahy pasajının; Ya eyyuhelelzine amenu amenu...
diye devam edilen ayetine bakılabilir.... Buda sadece ben inandım demekle olayın bitmediği anlamına gelir...

Kırmızı ışığın geçilmemesi gerektiğini bilmekle yetmiyor, önemli olan husus o ışık yandığında duracağını bilmekle beraber durmaktır. Durmak sizi köleleştirmez , Aksine hayatınıza ve insanların hayatına bir düzen ve güvence getirir....

Bunu dahada genişletebiliriz...

Allah razı olsun Kartal...

12-13 yaşlarda aşırı dinine düşkün biriydim.
Çocukken de mutlaka dua ederdim her gece yatmadan evvel (özellikle annem iyi olsun diye)

18-19 yaşlarda da yine inançlı biriydim hatta şu an düşünüyorum da o zaman pek mutluymusum ve hayattan çok daha fazla beklentilerim olmuş.
Kendimle daha ilgiliymisim.
Sonra ateist biri ile tanıştım. Ona karşı argumanlarim çok zayıftı savunacak yeterli bilgim yoktu ve beni öyle şüpheye düşürdü ki artık resmen inancım konusunda şüpheye düşmeye başlamıştım. Kuran-i kerim okudum yetmedi incile baktım Tevrat ile karsilastirdim yani öyle çok kafam karıştı ki sorma dini algılama nin insandan insana değiştiğini fark ettim.
Inancimi bi süre kimse ile paylasmadim dua etmelerim bile gizlidir her zaman.
Kuran da çoğu yerde düşünün ne kadar az düşünüyorsunuz yazıyor.
Islamiyeti bireysel olarak algılamak lazım sadece islamiyeti değil tüm inanç şekillerini. Çünkü inaninca bir umut oluyor ister istemez o güç sana da güç veriyor neye inandığının önemi yok bence. Ister müslüman ol ister yahudi ama sen buna inaninca mutlu oluyorsun ve hayata bakışın iyi yönde değişiyor .

Yoksa din uğruna adam öldürmek, asmak, kesmek vs bunların hepsi yalanci cahil ve üç kagitci kişilerin kitleleri kandırmak ve kendi cahilligine ve cikarlarina ortak etmek amaçlı yaptığı şeyler. Ve tabi bilmeyenlerin buna inanıp peslerinden gitmesi çok daha trajik
Ben hiç sanmıyorum ki Allah bir kadına mal muamelesi yapmasına razi olsun ki o o kadın ne giyerse giysin bundan ötürü yapilana göz yumsun. . Bunlar aptal insanların kendi iradelerine yenilip karşısında ki insana karşı kullandığı silah aslında. Iste bu sebepler insanları ezbere bildikleri şeylerden sogutuyor. Insan önce kendisi ile konuşmalı iç sesine kulak vermeli ne düşündüğünü bilmeli.

Ne olursa olsun bir güç var ve buna inanıyorum.
Ama insanları bölen ayriran bi güç değil o.

12-13 yaşlarda aşırı dinine düşkün biriydim.
Çocukken de mutlaka dua ederdim her gece yatmadan evvel (özellikle annem iyi olsun diye)

18-19 yaşlarda da yine inançlı biriydim hatta şu an düşünüyorum da o zaman pek mutluymusum ve hayattan çok daha fazla beklentilerim olmuş.
Kendimle daha ilgiliymisim.
Sonra ateist biri ile tanıştım. Ona karşı argumanlarim çok zayıftı savunacak yeterli bilgim yoktu ve beni öyle şüpheye düşürdü ki artık resmen inancım konusunda şüpheye düşmeye başlamıştım. Kuran-i kerim okudum yetmedi incile baktım Tevrat ile karsilastirdim yani öyle çok kafam karıştı ki sorma dini algılama nin insandan insana değiştiğini fark ettim.
Inancimi bi süre kimse ile paylasmadim dua etmelerim bile gizlidir her zaman.
Kuran da çoğu yerde düşünün ne kadar az düşünüyorsunuz yazıyor.
Islamiyeti bireysel olarak algılamak lazım sadece islamiyeti değil tüm inanç şekillerini. Çünkü inaninca bir umut oluyor ister istemez o güç sana da güç veriyor neye inandığının önemi yok bence. Ister müslüman ol ister yahudi ama sen buna inaninca mutlu oluyorsun ve hayata bakışın iyi yönde değişiyor .

Yoksa din uğruna adam öldürmek, asmak, kesmek vs bunların hepsi yalanci cahil ve üç kagitci kişilerin kitleleri kandırmak ve kendi cahilligine ve cikarlarina ortak etmek amaçlı yaptığı şeyler. Ve tabi bilmeyenlerin buna inanıp peslerinden gitmesi çok daha trajik
Ben hiç sanmıyorum ki Allah bir kadına mal muamelesi yapmasına razi olsun ki o o kadın ne giyerse giysin bundan ötürü yapilana göz yumsun. . Bunlar aptal insanların kendi iradelerine yenilip karşısında ki insana karşı kullandığı silah aslında. Iste bu sebepler insanları ezbere bildikleri şeylerden sogutuyor. Insan önce kendisi ile konuşmalı iç sesine kulak vermeli ne düşündüğünü bilmeli.

Ne olursa olsun bir güç var ve buna inanıyorum.
Ama insanları bölen ayriran bi güç değil o.

Kısmen Yazdıklarınıza katılmakla beraber bir kaç yerine katılmadığımı da belirtmek isterim...

Evet malesef bize din diye dayatılan şey insanların kendi ideolojileri....

Ama Vahy tüm bunlardan çok farklı...
Tabi bu dayatma tüm tarihi kapsamaz , sadece belli bir düzlemde kalır...

Mesla bende 2010 yılına kadar ateist ve Özeldede islam a düşmandım...
Lakin Beni ölümden alan insanın vahy i nasıl yaşamlaştırdığına şahit oldum... Sonrasında farkettim ki vahy i merkeze alacağım yerde hep insanların düşünce ve davranışlarını merkeze alarak hareket etmişim.

Dememe o ki, Savunduğumuz düşüncenin mubtelası yada tarafgiri değil, Üzerine düşüneni , araştıranı ve yaşamlaştırılacaksa yaşamlaştırıcısı olacaktır, Aksi kişiyi inançsızlığa ve Başkalarının din diye bize dayattıklarına köle yapar...

Vahy insanların ve ideolojilerin zihinlere ve benliklere vurulan prangaları kırmak için dir... Dilerseniz zamanla vahy e birde vahy penceresinden bakalım...

Ben ilk yazılarıma forumsal köşe yazarlarında başladım inşallah.

Bu anlamda fırsat bulunca inşallah sayfanızda tanrınızla bir çok dertleşmeye imza atıcam...

Zihin dünyanızı meşgul eden şeyler olursada ki gördüğüm kadarıyla çok fazla , bunlar üzerine beraber düşünelim derim...

Dediğiniz gibi iç ses , Fıtrat (DNA) size doğru olanı hep fısıldar aslında...

Güzel Katkılar için teşekkürler...

okullarda da katı bir eğitim sistemi mevcut. lakin bu bizim gerizekalı olacağımız anlamına gelmez.

Suyunu bol vercen Güneş görcek yere dikicen..
Gübreleme en önemli nokta.

Imm bu biraz Müslümanları Terörist sanan yabancı insanlara benzedi.
Söze tamamen katılmıyorum ama doğruluk payıda var.
En büyük hatamız biz insanlar, insanların yaptıklarını daha çok düşünmekle geçiyor. Onların hayatlarına,yaşam tarzlarına,düşüncelerine ,doğruluklarına,yanlışlıklarına bakarak İSLAM'da sorunlar çıkıyor.
En büyük sorunumuz ise, İslam'ı sadece kulaktan doğma şeklinde yaşıyoruz. Tıpkı biz çocukken Kuran-ı Kerim'i elimize aldığımızda'' elleme günah''demeleri gibi.
Sorgulama sakın çünkü günah.
Düşünme sakın çarpılırsın.
En büyük sorunumuz ise Kuran'da geçen ayetleri yanlış anlamamız. Farklı yola, kendimizce çevirip, insanlara onu yayıp, aşılıyoruz.
Meszela şuan okuduğum bir kitap var.
Hakan Günday - AZ
Bu kitapta Din kesimi yüksek olan, namaz kılan, Allah diye bağıran, kuran okuyan bir kesim var. Ama 12 yaşında bir çocuğu alıp, evlendirdip hunharca dövüp, pis bir şekilde küçücük kızın ırzına geçiyorlar. İşte bakın bunlar bu verine söze uyuyor.
Ama geneli böyle değil.
Cahil bir toplumumuz var. Araştırmayan, merak etmeyen ama kendi kafasında kurgulayıp, bunu herkese doğruymuş gibi yaymakla oluyor.
Araştırmak önemli. Bunu uygulamak önemli.
Ben insanların inançlarına saygı duymayı, tanıştıştığım ateist insanlar sayesinde oldu.
Onlar size saygı göstermese bile, sizin onlara saygı gösterip, onlar ne derse düzgün bir şekilde,sabırlı bir şekilde, insan gibi ama gerçek insan gibi davranıp dinimizin ne kadar hoş görülü olduğunu göstermemiz lazım.
Ama öyle yapmıyoruz. Ha öyle yapanlar çok var. Çok gördüm.
Bu cemaat olaylarınada girmeyin. Bunlarda yanlış bir şey yok. İslamı yaymak için çabalayan doğru bir şekilde islamı öğreten, kuranı kuran gibi yaşayan, yaşatmak isteyen çok insanlar gördüm.

Benim babam camilere izin vermezdi kuran kurslarına gitmemize. Bu yüzden camiye Geçen sene ilk defa ayak bastım. Neden? Çünkü hep erkekler girer camiye zannederdim çocukluğumdan beri. İzin vermeme sebebide şuydu babamın; kuran hocası abim sırf kuran kursuna kısa kollu gitti diye dövmesinden sonra bizlerede izin vermedi. İslamı çok bilmiyorum ben. Evet kapalıyım ama bu kapalı oluşum benim tamamen müslüman olduğum anlamına gelmiyor. Ben tesettürün bir bayana daha yakıştığı için kapandım. Ben günah diyede değil. Ben feraceli bir şekilde kapandım. Çünkü ben erkeklerin kadınlara o hayvan gibi bakmalarından rahatsız oluyorum. Yinede ben müslüman olmuyorum tamamen. Çünkü bende günah işliyorum. Ben sadece kendimi daha çok fazla günahtan koruyorum. Zamanında herkesin yaptığı hataları yapmışızdır. Çünkü ben de insanım. Çünkü sizde insansınız. İnsanlara bakış açılarını değiştirir iseniz tamamen farklı bir dünya'ya bakıyormuşsunuz gibi olacaksınız.
Aaa bu kız kapalı bakın neler yapıyor diye bakarsanız ya da bu kişi açık şunları yapıyor diyebakarsanız hayatınız boyunca o zor yoldan asla geçemezsiniz.
İslam'ı illa hocalara, oralara buralara giderek öğreneceğim diye bir şeyde yoktur. Öğrenmek isteyen insan öğrenir.

Sadece saygı duyun, hoş görülü olun. O insan müslüman ama b unu şunu yapıyor demeyin.
Aaa bu ateist bak kafir Allah'a inanmıyor demeyin.
O zaman kibir sizin kalbinizi karartır. Hatalar yapar insanlar ama o hatalardan döner. Gerçek doğru yolu bulur. Ama o insan değil, siz o insanı eleştirdiğiniz için daha çok günaha girersiniz.

Bu tarz konularda konu konuyu açıyor. Çok kapsamlı bir konu.

Neyse öyle işte.

Bu konulardan kaciniyorum ama ..
bu sadece ıslami eğitimle sınırlı bi durum değil.. Genelde böyledir ilk gençlik yıllarını salt bir konuyla bogdugunuz herkes ondan uzaklaşır. .

Tabi ıslami da sevmek için iyi eğitimcilere rastlamak gerekir..

Ateist ya da deist .. Mesele seni kimin yetiştirdiği .. Bir sığır varsa başında gerisinin önemi kalmıyor ..

[YOUTUBE]tlw669eT-44[/YOUTUBE]

Evet katı bir dini eğitim insanları dinden soğutur.Ateist yapar mı onu bilmem ama korkutur ve uzaklaştırır bence de. Her şeyi yerinde ve zamanında ve dozunda vermek lazımdır.

Geri