Imm bu biraz Müslümanları Terörist sanan yabancı insanlara benzedi.
Söze tamamen katılmıyorum ama doğruluk payıda var.
En büyük hatamız biz insanlar, insanların yaptıklarını daha çok düşünmekle geçiyor. Onların hayatlarına,yaşam tarzlarına,düşüncelerine ,doğruluklarına,yanlışlıklarına bakarak İSLAM'da sorunlar çıkıyor.
En büyük sorunumuz ise, İslam'ı sadece kulaktan doğma şeklinde yaşıyoruz. Tıpkı biz çocukken Kuran-ı Kerim'i elimize aldığımızda'' elleme günah''demeleri gibi.
Sorgulama sakın çünkü günah.
Düşünme sakın çarpılırsın.
En büyük sorunumuz ise Kuran'da geçen ayetleri yanlış anlamamız. Farklı yola, kendimizce çevirip, insanlara onu yayıp, aşılıyoruz.
Meszela şuan okuduğum bir kitap var.
Hakan Günday - AZ
Bu kitapta Din kesimi yüksek olan, namaz kılan, Allah diye bağıran, kuran okuyan bir kesim var. Ama 12 yaşında bir çocuğu alıp, evlendirdip hunharca dövüp, pis bir şekilde küçücük kızın ırzına geçiyorlar. İşte bakın bunlar bu verine söze uyuyor.
Ama geneli böyle değil.
Cahil bir toplumumuz var. Araştırmayan, merak etmeyen ama kendi kafasında kurgulayıp, bunu herkese doğruymuş gibi yaymakla oluyor.
Araştırmak önemli. Bunu uygulamak önemli.
Ben insanların inançlarına saygı duymayı, tanıştıştığım ateist insanlar sayesinde oldu.
Onlar size saygı göstermese bile, sizin onlara saygı gösterip, onlar ne derse düzgün bir şekilde,sabırlı bir şekilde, insan gibi ama gerçek insan gibi davranıp dinimizin ne kadar hoş görülü olduğunu göstermemiz lazım.
Ama öyle yapmıyoruz. Ha öyle yapanlar çok var. Çok gördüm.
Bu cemaat olaylarınada girmeyin. Bunlarda yanlış bir şey yok. İslamı yaymak için çabalayan doğru bir şekilde islamı öğreten, kuranı kuran gibi yaşayan, yaşatmak isteyen çok insanlar gördüm.
Benim babam camilere izin vermezdi kuran kurslarına gitmemize. Bu yüzden camiye Geçen sene ilk defa ayak bastım. Neden? Çünkü hep erkekler girer camiye zannederdim çocukluğumdan beri. İzin vermeme sebebide şuydu babamın; kuran hocası abim sırf kuran kursuna kısa kollu gitti diye dövmesinden sonra bizlerede izin vermedi. İslamı çok bilmiyorum ben. Evet kapalıyım ama bu kapalı oluşum benim tamamen müslüman olduğum anlamına gelmiyor. Ben tesettürün bir bayana daha yakıştığı için kapandım. Ben günah diyede değil. Ben feraceli bir şekilde kapandım. Çünkü ben erkeklerin kadınlara o hayvan gibi bakmalarından rahatsız oluyorum. Yinede ben müslüman olmuyorum tamamen. Çünkü bende günah işliyorum. Ben sadece kendimi daha çok fazla günahtan koruyorum. Zamanında herkesin yaptığı hataları yapmışızdır. Çünkü ben de insanım. Çünkü sizde insansınız. İnsanlara bakış açılarını değiştirir iseniz tamamen farklı bir dünya'ya bakıyormuşsunuz gibi olacaksınız.
Aaa bu kız kapalı bakın neler yapıyor diye bakarsanız ya da bu kişi açık şunları yapıyor diyebakarsanız hayatınız boyunca o zor yoldan asla geçemezsiniz.
İslam'ı illa hocalara, oralara buralara giderek öğreneceğim diye bir şeyde yoktur. Öğrenmek isteyen insan öğrenir.
Sadece saygı duyun, hoş görülü olun. O insan müslüman ama b unu şunu yapıyor demeyin.
Aaa bu ateist bak kafir Allah'a inanmıyor demeyin.
O zaman kibir sizin kalbinizi karartır. Hatalar yapar insanlar ama o hatalardan döner. Gerçek doğru yolu bulur. Ama o insan değil, siz o insanı eleştirdiğiniz için daha çok günaha girersiniz.
Bu tarz konularda konu konuyu açıyor. Çok kapsamlı bir konu.
Neyse öyle işte.