Ateist yetıstırmek ıstıyorsan

Konu sahibi son olarak 662 gün önce görüldü
Bir kitapta
"Ehi müzmün bir ateist yetiştirmek istiyorsan," dedi McAlister, 'ona katı bir din eğitimi ver. Her zaman işe yarar." sf. 93
N. H. Kleinbaum - Ölü Ozanlar Derneği
denılmıs katılıyormusunuz ?​

Katılmıyorum. Eğitim verilen kişi g.zekalı olursa, sadık köpek gibi en akıl almaz ve en ahmakçasını en mantıklı zannedip olabildiğince bağnazlaşabiliyor.

Katılmıyorum. Eğitim verilen kişi g.zekalı olursa, sadık köpek gibi en akıl almaz ve en ahmakçasını en mantıklı zannedip olabildiğince bağnazlaşabiliyor.

tam aksı asırı egıtım fazla gelebılır bu onu sorgulamaya ıtmez mı tanıdıgım cok sıkı ateıst bı ıkı arkadasım var sıkı egıtımden gecmısler namaz kılmıslar yıllarca aıle baskısıyla yanlıslıklarını bılmedıgı yada algılamadıgı bı dıne mensup olmazsa neye baskaldırabılır?

tam aksı asırı egıtım fazla gelebılır bu onu sorgulamaya ıtmez mı tanıdıgım cok sıkı ateıst bı ıkı arkadasım var sıkı egıtımden gecmısler namaz kılmıslar yıllarca aıle baskısıyla yanlıslıklarını bılmedıgı yada algılamadıgı bı dıne mensup olmazsa neye baskaldırabılır?

Sorun başkaldırma değil. Sana öğretenlerin aslında okuduklarını anlamadığını farkettiğinde gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Zaten ailenin ise daha halifeleri bile peygamber sandığını sonradan görüyorsun. Bir de şüphe ederek tekrar okudun mu ateist olursun :D Şekil A.
Ben ateistim ve çok sıkı olmasa da eğitim almıştım.

Sorun başkaldırma değil. Sana öğretenlerin aslında okuduklarını anlamadığını farkettiğinde gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Zaten ailenin ise daha halifeleri bile peygamber sandığını sonradan görüyorsun. Bir de şüphe ederek tekrar okudun mu ateist olursun :D Şekil A.
Ben ateistim ve çok sıkı olmasa da eğitim almıştım.

azda olsa egıtım varmıs sendede , otekı turlu bılmedıgı seyı elestırıp bılıncsız sekılde ateıst olmus olur

azda olsa egıtım varmıs sendede , otekı turlu bılmedıgı seyı elestırıp bılıncsız sekılde ateıst olmus olur

Bilmeden eleştirilmez. Eğitim harici kendin de okuyabilirsin :) Ben mesela ateistken siyer okudum. Bence sen de oku.

Sevgili Dostum Kayra

Onlara Cami yetmedi dergah açtılar
Onlara Peygamber yetmedi mürşit edindiler
Onlara Kuran yetmedi risale yazdılar
Onlara Allah yetmedi firavunlaştılar..

Bilmeden eleştirilmez. Eğitim harici kendin de okuyabilirsin :) Ben mesela ateistken siyer okudum. Bence sen de oku.

mesela ben aılemden dını egıtım almadım 1 sene cemaatte kalmıstım agnostıktım sıkı bır egıtımden gecırıldım bu sefer dahada kuvvetlendı bu yuzden bu soze katıldım bıraz.
tabı sonra azda olsa ınanan bırı olmama neden olan bı olay gectı basımdan ha ıbadet kısmı yok bende ama bır tanrı var dıyebılıyorum

Herşey Olabilirsiniz , Bir Ateist Bir Kuş Bir Sırtlan
Bir Sürüngen vs vs Ama Bu Sizin Bir Canlı Olduğunuzu inanmıyorsanız Dahi Saygı göstermeniz Gerektigini Değiştirmez.
Evet Her Canli insan Türü İle Kiyaslanamaz
Ama Bence Bir Köpeğin Sadakatinide Bir insanla Kiyaslamamak Gerekir.
Çok acı değil mi ?
Sırf Biraz yemek verildi diye Sahip ediniyor Kendine.
Oysa Bize Bahsedilen Herşeye Ne Kadar da kör ve Nan-körüz !
Kahveme Şeker attim mi acaba . $

mesela ben aılemden dını egıtım almadım 1 sene cemaatte kalmıstım agnostıktım sıkı bır egıtımden gecırıldım bu sefer dahada kuvvetlendı bu yuzden bu soze katıldım bıraz.
tabı sonra azda olsa ınanan bırı olmama neden olan bı olay gectı basımdan ha ıbadet kısmı yok bende ama bır tanrı var dıyebılıyorum

Sen Deistsin. Ben onlara korkak diyorum :)

Edit; Kimse insan olduğunu Kabullenmiyor önce bir Ek alıyorlar Cok Zor olsa gerek böyle yaşamak : )
Aman Allah'im !

Sen Deistsin. Ben onlara korkak diyorum :)

katılıyorum
onlar çıkmaz sokakta kalan civciv yavruları !
ah sizi gidi sizi ! diye köşede pataklayasım var !
biz bu insanoğlunun hayatına kiviyi soktuk
hıdırellez ağacınıda köküyle bir sökeriz !
karpuzu köşeye bırak
yada tavuklara at
yürü gidiyoruz
duymadın mı RaMSeS köprüler yıkıldı dedi

Geri