Ateist Olmak İsterseniz...

Konu sahibi son olarak 3893 gün önce görüldü
Insan kendine yanlış sorular sorunca yanlış şeyler düşünebiliyor. Neden ben yaratıldım? Demek saçma bi sorudur mesela. Bunu gibi bi çok sorular paradokslari da beraberinde getirir.
Misal ben dinleri şu an ki haliyle samimi bulmuyorum.
En azından Mekke ye altın saat yaptıran Suudi yönetimi kafasının islami kesimi temsil ettiği algısı bana saçma geliyor.
Din de musriflik haram değil midir?

Inan içsel bir şey. Ister bir ihtiyaç ister bi bahane diyelim. Insan oğlunun doğuştan gelen içinde ki o vicdan duygusu Kant in dediği gibi bence de bir tanrı nin varlığına delalet
Ama sorun şu ki; bizim onu algılama Şeklimiz yanlış.

Açıkçası içinde bu konuda çok kez çelişkilere düşmüş biri olarak hep şunu düşünüyorum ben allah tan korkmak yerine onu sevmek gerektiğine inanırım. Din kitaplarında ki algı da ondan korkun algısı yaratabilmekte hatta 3 Semavi din in o kadar çok ortak noktası Var ki işte insanları ayrıştırma da bu nokta da başlıyor.
Oysa inancin bireysel olduğuna inanan biri olarak; ateist olan kişiler in yaşadığı şeyler kesinlikle alay edilecek bir durum değil bence. Ateist değilim ama çoğu kez bir çok konuda o arkadaşlarımı savunmusumdur çünkü bazı şeyler zorunluluk halini almadığında daha güzeldir.
Ayrıca Darwin vs hesaba katmissiniz: Darwin in evrim kuramı maymun dan geldiğimiz e kanıt değil Darwin de Dinsiz biri değildi ayrıca. Bu bir saptirma

Keza Hitler konusunda da sempati duyuyorum ama bu sempatim topluluğu etkilemesi ve izlediği bazı politikalardan ötürü.

Genelleme ye vurunca ortaya yanlış şeyler çıkıyor belirtmek isterim.
Ayrıca forumda ki bu dindar ve ateist kavgası nedir ? Niçin başkalarının inanclari bizi bu kadar ilgilendiriyor?
"Senin dinin sana benim dini bana"

Burası zeka yaristirma platformu değil sonuçta. İnanıp ibadet eden biri zaten bunu başindan kabul etmiş olmalı ki o yüzden ibadet ediyor.

Aynı şekilde dinci ve dindar arasında ki fark yüzünden bence bu tarz şeyler yaşıyoruz forumda.

Dindar olmak dinini yaşamak dinci olmak o dini kullanıp satmak.

Dini satabilme konusunda forumun %1 i bile başarılı olamaz çünkü HZ.Muhammedi okumamışlar sevmemişler onun hikayelerinde göz yaşı dökmemiş insanlar bunlar.Kendisi bile bu tür insanlara cahil demiştir ama kapısını kapamamıştır 3semavi din konusundada haklısınız çok ortak noktası var hatta %80i aynı . Sonunda aklı selim bir üyemiz konuya teşrif etti

bunlar Hz.Muhammedin bile hayatını okumamıslar ki benim kardeşimin adıdır . Çok severim büyük insandır.Okuyun dinsizlere nasıl davranmış ondan sonra kendinize müslüman diyebiliyormusunuz ?

Ben orasını bilmem okumuş ya da okumamışlar. Ama agresif mesajlar atarsan kimseninde sana hoş görü göstermesini bekleyemezsin. Ben sadece bir öneri sundum arkadaşlara.

Konu kişisel tartışmaya dönmüş , kimse kimseyi inandırmak zorunda değil. İnanmayan inanmaz, inanan inanır. Herkesin kendince geçerli sebepleri vardır, bence tartışmaların uslupları saygı çerçevesini aştığı için konular hep kapatılıyor. Biraz daha yapıcı yorumlar yapılabilir.

hayatımda ilgi manyagı olmadım sen bi faceden ekle istersen gör bakalım ilgiye muhtacmıyım değilmiyim

Faceden sen de beni ekleyebilirsin .. Aynı rumuzla bulunmaktayım kardeşim .. Burada herkes cahil ama sen ilim dolusun ! Ben de zaten ne Kuran okumuşluğum ne de siyer okumuşluğum vardır belki beni faceden yönlendirebilirsen sayende biraz ilim öğrenebilirim .. Selametle ..

Faceden sen de beni ekleyebilirsin .. Aynı rumuzla bulunmaktayım kardeşim .. Burada herkes cahil ama sen ilim dolusun ! Ben de zaten ne Kuran okumuşluğum ne de siyer okumuşluğum vardır belki beni faceden yönlendirebilirsen sayende biraz ilim öğrenebilirim .. Selametle ..

ihtiyacım yok efendim saygılar selamlar bizden

GOTCHA hümanistliği okudum ve inan bana seninle uzaktan yakından bile alakası yok sen hakkaten dikkat çekmeye çalışan bi tipsin.. burnun öyle havada ki ne dediğini bile bilmiyorsun. Sen kimin ne bildiğini nerden bileceksin. Kimin peygamberimizin hayatını okuduğunu kimin okumadığını nerden bileceksin ki peşin yargılı davranıyosun. Hümanizm de böyle bir şey yok. Ateist desem Peygamberimizin hayatına ağladığından bahsediyorsun.ç Hümanist desem kimseye saygın yok herkese aptal diyosun aklı selim kimse yok diyosun.. bu sana son mesajım ve yemin ediom sen nesin biliyomusun. HİÇ:. Koca bir HİÇ sin.. daha neyi savunduğunu bile bilmiyorsun. en iyi yorumu demin yapmışlar senin için.. Sırf ama sırf dikkat çekmeye çalışıyosun.. bende bu oyuna geldim ya tüh bana.. seni kendi haline bıraktım en iyi sensin en akıllısı sensin.. en çok sen bilion.. sen saksı değilsin tamam

Konun amacı ne acaba anlayamadım pek. Popi arttırma çabaları herhalde.

Ama bildigim birşey var. İnançlar hiç bu kadar bagıra cagıra yaşanmamıştı bu ulkede. En büyük sorun bu.

Yahu insanın yaşam şekli nin tarzının din veya da allah ile ne ilgisi var?

Kibirine engel olmak için bir dine ihtiyaç duyanlari tenzih ediyorum o ayrı.
her şey bizim egomuzdan olur. Buna çok inanirim. Ölen bir kedi için ağlayan ateist te var, kira odemedigi için kiracisini kapı dışarı eden bir hacı da var.
Her şeyi neden paraya baglıyorsunuz?

İçsel huzurunuzda para gibi basit şeylere bağlı ise vay halinize

Soma İçin Şimdi Yardım ve Yaraları Sarma Zamanı
Türk Kızılayı | Banka Hesap Numaraları

cok paran varya kardesım su hesaplara 5 er bin tl atıver sonra gel paranın lafını yap burda
oto yıkamadamı calısıyon ne bos bos para muhabbetı yapıp duruosun bırak farklı olma cabalarını :D

kim oldugumu ögrenmek istermisin ? seni paraya bogarım abicim hakikatten bogulursun ama yeterki kol saatimi satayım ;)

GOTCHA hümanistliği okudum ve inan bana seninle uzaktan yakından bile alakası yok sen hakkaten dikkat çekmeye çalışan bi tipsin.. burnun öyle havada ki ne dediğini bile bilmiyorsun. Sen kimin ne bildiğini nerden bileceksin. Kimin peygamberimizin hayatını okuduğunu kimin okumadığını nerden bileceksin ki peşin yargılı davranıyosun. Hümanizm de böyle bir şey yok. Ateist desem Peygamberimizin hayatına ağladığından bahsediyorsun.ç Hümanist desem kimseye saygın yok herkese aptal diyosun aklı selim kimse yok diyosun.. bu sana son mesajım ve yemin ediom sen nesin biliyomusun. HİÇ:. Koca bir HİÇ sin.. daha neyi savunduğunu bile bilmiyorsun. en iyi yorumu demin yapmışlar senin için.. Sırf ama sırf dikkat çekmeye çalışıyosun.. bende bu oyuna geldim ya tüh bana.. seni kendi haline bıraktım en iyi sensin en akıllısı sensin.. en çok sen bilion.. sen saksı değilsin tamam

hehehehe noldu saygı çerçeven mi dagıldı ? yazık size benim hayatımı da aç oku bi ara madem bu kadar araştırmacısın haha

Senin neden diğer forumlardan atıldığın anlaşıldı..

Off ne boş konustunuz. Konu çöp oldu yaptıgım yorumu sildirmek istiyorum gereksiz yıgın ıcınde kaldı

Paranın satın alamayacağı şeyler varmış, görerek öğrendik tekrardan...:)

demedim mi olm bu forum fakirlere göre, zenginleri almayın buraya sonra paralarıyla eziyorlar bizi.

Nutuk atanların boş tartışmalara girmesi üzüyor beni.

Geri