Ateist Olmak İsterseniz...

Konu sahibi son olarak 3900 gün önce görüldü
İnancı-inançsızlığı sorgulamak haddim değildir.Bu yoruma istinaden şunu diyeceğim;her kötü olayın sebebi Allah'ı suçlamak değildir,bu sadece kaçış yolunuzdur.Hayatınızda hiç mi iyi şeyler olmuyor,elbette oluyordur.Şuan bu satırları yazmanız yani yaşıyor olmanız Allah'ın size verdiği iyi güzel nimettir.İnanmıyorsanız bile bunu bu şekilde dile getirmeniz üzücü.

saygılı seviyeli olgun yorum için teşekkürlre kardeşim benim. Ben humanistim hatta aşırı humanistim bi insan düştüyse kolundan ilk ben tutarım ben somaya işim yüzünden gidemedim ama gidenlere otobüs kiraladık sülalecek yardım için anladınmı beni insan olmak için dine baglı olmak gerekmez beni sinirlendirdi kitap okumamış insan ve okumuş insan arasında fark cok belli oluyor tekrar teşekkürler çok saygılar

Cahiliye döneminde helvadan putlar yapılırmış, acıkınca oturup başına yerlermiş tanrılarını.
Krem peynir tanrısı da bu zamana ait sanırım, zaman geçtikçe tanrıların kimyaları değişiyor ama aptallık kalıtsal. :p

sende gidersin asabi kardeşim sende umarım.

Birde kuran-ı kerim rehberdir illa inanmak gerekmez ben bunaldıgım zaman tevrattan tut incile kadar okumuslugum vardır rehber olurlar insanı insan yapar anlayacagın diyecegimde anlarmısın ki ;?

benim saygısızlar ile konusacak harcayacak vaktim yok umarım kısa sürede forumdan uzaklaştırılırsın burası bence türkiyenin en iyi forumu senin gibiler haketmiyor burayı

:zuha: saygısız öylemi.. ben ortaya bi konu açtım bilader senin gibiler Allaha inanmayı zaman kaybı diyerek açıklamaya kalkınca bende onlara karşı bi yazı yazdım sen tuttun yok seni topa tutarım bilmem ne ayakları yapıosun gel hadi topa tut diyince adımız saygısız oluyor daha bir tartışma konusunda bile kendinle çelişki içindesin..ben kimseye inandı yada inanmadı diye hor bakmam ama eğer inanmayan gelip burda benim inançlı kardeşlerimin inancıyla dalga geçmeye kalkarsa onada sessiz kalmam.. akıllı olun adam gibi takılın inancında inancsızlığında senin tercihin ama gelip burda inananların duygularıyla oynamayın bu din sahipsiz değil
senin gibilere son sözüm hep şudur
Allah islah etsin

İlgi çekmeye çalışan bir profil bu arkadaşımız .. ALLAH hidayet etsin der kendi adıma bu piyesten çıkarım ..

:zuha: saygısız öylemi.. ben ortaya bi konu açtım bilader senin gibiler Allaha inanmayı zaman kaybı diyerek açıklamaya kalkınca bende onlara karşı bi yazı yazdım sen tuttun yok seni topa tutarım bilmem ne ayakları yapıosun gel hadi topa tut diyince adımız saygısız oluyor daha bir tartışma konusunda bile kendinle çelişki içindesin..ben kimseye inandı yada inanmadı diye hor bakmam ama eğer inanmayan gelip burda benim inançlı kardeşlerimin inancıyla dalga geçmeye kalkarsa onada sessiz kalmam.. akıllı olun adam gibi takılın inancında inancsızlığında senin tercihin ama gelip burda inananların duygularıyla oynamayın bu din sahipsiz değil
senin gibilere son sözüm hep şudur
Allah islah etsin

ben humanistlikten bahsediyorum sen dalga geçmekten hayatımda kimseyle dalga geçmedim insanları tanımadan yargılıyosun buda günah kitabında yazıyor aç biraz oku öyle gel bence hayat kadınını bile işini görürken görmediysen hayat kadını diyemezsin aç sadece oku öyle gel

Birde kuran-ı kerim rehberdir illa inanmak gerekmez ben bunaldıgım zaman tevrattan tut incile kadar okumuslugum vardır rehber olurlar insanı insan yapar anlayacagın diyecegimde anlarmısın ki ;?

Kardeş tamam sen 1 numarasın. Herşeyi okuyan, bilen, belli başlı şeyleri görmüş geçirmişsin. Bu kadar agresif olmana gerek yok. Azcık vitesi düşürelim varsa sorun sor burada bizde bildiğimiz kadarıyla cevaplayalım. Ama böyle atarlı atarlı konuşup yok ben inşaatta çalıştım, yok ayağıma taş takıldı, yok deprem oldu Allah nerde dersen bir yere varamazsın. Ben de inşaatta çalıştım, ben de araba tamircisinde tekeri sökemedim diye dayak yedim, ben de aç kaldım, benim de annem kanser oldu. Senin başından geçenler emin ol bir yerlerde başkasınında başından geçiyor.

Ortam çok sıcak Erkal sakin..

Bende Nutellaya tapıyorum herkesin düşüncesi kendine ama kırıcı oluyorsunuz kimsenin hayatı dört dörtlük değil ama bunu Allah'a bağlama kardeşim..

Sen Bmw almışsın bak şükür et bende Şahin bile yok..

İlgi çekmeye çalışan bir profil bu arkadaşımız .. ALLAH hidayet etsin der kendi adıma bu piyesten çıkarım ..

hayatımda ilgi manyagı olmadım sen bi faceden ekle istersen gör bakalım ilgiye muhtacmıyım değilmiyim

arkadşlar ben inanmıyorum inanada bu saatten sonra saygım yok bana dinle ilgili mesaj atana farklı davranıcam bu saatten sonra kolay gelsin size

Ortam çok sıcak Erkal sakin..

Bende Nutellaya tapıyorum herkesin düşüncesi kendine ama kırıcı oluyorsunuz kimsenin hayatı dört dörtlük değil ama bunu Allah'a bağlama kardeşim..

Sen Bmw almışsın bak şükür et bende Şahin bile yok..

hacı almak almamak mesele değil küt kafalı insana anlatamıyosun işte neyse ben susuyorum forumu sevdim kaybetmeye niyetim yok

GOTCHA cok paranla yardım etsene foruma kapı yaptırcaklarmıs liselileri almicaklarmiş ergenovic :D

ben humanistlikten bahsediyorum sen dalga geçmekten hayatımda kimseyle dalga geçmedim insanları tanımadan yargılıyosun buda günah kitabında yazıyor aç biraz oku öyle gel bence hayat kadınını bile işini görürken görmediysen hayat kadını diyemezsin aç sadece oku öyle gel

tamam okucam hümanistliğide öğrenecem ama kaybolma seninle tartışmak isterim gerçekden isterim tabi işin saygı boyutu sana bağlı dediğim gibi ne kadar ahlak kurallarına uyarsan bende o kadar uyarım..

bakın dalganıza kralda sizsiniz paşada :) sizin gibileri çok gördüm ben geçelim böyle muhabbetler burda konusulacak konu değil varsa derdi tasası olan AHANDA : WWW.FACEBOOK.COM/ERKOLERKAL

Arkadaşlar inanmayan birine böyle davranarak onu daha da soğutursunuz. Eğer Müslüman'ım ben diyorsanız hoşgörü ve tavazu ile yaklaşın olaylara. Dalga geçmek bence bir çözüm yolu olamaz. Arkadaş belliki bir takım sebeplerden ötürü canı yanmış ve bu yüzden bu tavırda. Ama sizde daha fazla üstüne giderseniz adamın hakkı geçer, öbür dünyada hakkını helal felan etmez cennetede giremezsiniz :)

Ne kapısı olm pokerde kazanıcaz biz sonra şahin alıcam.. :d

En büyük arkadaşlıklar tartışmalarda başlar diyimde ben..

Insan kendine yanlış sorular sorunca yanlış şeyler düşünebiliyor. Neden ben yaratıldım? Demek saçma bi sorudur mesela. Bunu gibi bi çok sorular paradokslari da beraberinde getirir.
Misal ben dinleri şu an ki haliyle samimi bulmuyorum.
En azından Mekke ye altın saat yaptıran Suudi yönetimi kafasının islami kesimi temsil ettiği algısı bana saçma geliyor.
Din de musriflik haram değil midir?

Inan içsel bir şey. Ister bir ihtiyaç ister bi bahane diyelim. Insan oğlunun doğuştan gelen içinde ki o vicdan duygusu Kant in dediği gibi bence de bir tanrı nin varlığına delalet
Ama sorun şu ki; bizim onu algılama Şeklimiz yanlış.

Açıkçası içinde bu konuda çok kez çelişkilere düşmüş biri olarak hep şunu düşünüyorum ben allah tan korkmak yerine onu sevmek gerektiğine inanırım. Din kitaplarında ki algı da ondan korkun algısı yaratabilmekte hatta 3 Semavi din in o kadar çok ortak noktası Var ki işte insanları ayrıştırma da bu nokta da başlıyor.
Oysa inancin bireysel olduğuna inanan biri olarak; ateist olan kişiler in yaşadığı şeyler kesinlikle alay edilecek bir durum değil bence. Ateist değilim ama çoğu kez bir çok konuda o arkadaşlarımı savunmusumdur çünkü bazı şeyler zorunluluk halini almadığında daha güzeldir.
Ayrıca Darwin vs hesaba katmissiniz: Darwin in evrim kuramı maymun dan geldiğimiz e kanıt değil Darwin de Dinsiz biri değildi ayrıca. Bu bir saptirma

Keza Hitler konusunda da sempati duyuyorum ama bu sempatim topluluğu etkilemesi ve izlediği bazı politikalardan ötürü.

Genelleme ye vurunca ortaya yanlış şeyler çıkıyor belirtmek isterim.
Ayrıca forumda ki bu dindar ve ateist kavgası nedir ? Niçin başkalarının inanclari bizi bu kadar ilgilendiriyor?
"Senin dinin sana benim dini bana"

Burası zeka yaristirma platformu değil sonuçta. İnanıp ibadet eden biri zaten bunu başindan kabul etmiş olmalı ki o yüzden ibadet ediyor.

Aynı şekilde dinci ve dindar arasında ki fark yüzünden bence bu tarz şeyler yaşıyoruz forumda.

Dindar olmak dinini yaşamak dinci olmak o dini kullanıp satmak.

Arkadaşlar inanmayan birine böyle davranarak onu daha da soğutursunuz. Eğer Müslüman'ım ben diyorsanız hoşgörü ve tavazu ile yaklaşın olaylara. Dalga geçmek bence bir çözüm yolu olamaz. Arkadaş belliki bir takım sebeplerden ötürü canı yanmış ve bu yüzden bu tavırda. Ama sizde daha fazla üstüne giderseniz adamın hakkı geçer, öbür dünyada hakkını helal felan etmez cennetede giremezsiniz :)

bunlar Hz.Muhammedin bile hayatını okumamıslar ki benim kardeşimin adıdır . Çok severim büyük insandır.Okuyun dinsizlere nasıl davranmış ondan sonra kendinize müslüman diyebiliyormusunuz ?

Geri