Insan kendine yanlış sorular sorunca yanlış şeyler düşünebiliyor. Neden ben yaratıldım? Demek saçma bi sorudur mesela. Bunu gibi bi çok sorular paradokslari da beraberinde getirir.
Misal ben dinleri şu an ki haliyle samimi bulmuyorum.
En azından Mekke ye altın saat yaptıran Suudi yönetimi kafasının islami kesimi temsil ettiği algısı bana saçma geliyor.
Din de musriflik haram değil midir?
Inan içsel bir şey. Ister bir ihtiyaç ister bi bahane diyelim. Insan oğlunun doğuştan gelen içinde ki o vicdan duygusu Kant in dediği gibi bence de bir tanrı nin varlığına delalet
Ama sorun şu ki; bizim onu algılama Şeklimiz yanlış.
Açıkçası içinde bu konuda çok kez çelişkilere düşmüş biri olarak hep şunu düşünüyorum ben allah tan korkmak yerine onu sevmek gerektiğine inanırım. Din kitaplarında ki algı da ondan korkun algısı yaratabilmekte hatta 3 Semavi din in o kadar çok ortak noktası Var ki işte insanları ayrıştırma da bu nokta da başlıyor.
Oysa inancin bireysel olduğuna inanan biri olarak; ateist olan kişiler in yaşadığı şeyler kesinlikle alay edilecek bir durum değil bence. Ateist değilim ama çoğu kez bir çok konuda o arkadaşlarımı savunmusumdur çünkü bazı şeyler zorunluluk halini almadığında daha güzeldir.
Ayrıca Darwin vs hesaba katmissiniz: Darwin in evrim kuramı maymun dan geldiğimiz e kanıt değil Darwin de Dinsiz biri değildi ayrıca. Bu bir saptirma
Keza Hitler konusunda da sempati duyuyorum ama bu sempatim topluluğu etkilemesi ve izlediği bazı politikalardan ötürü.
Genelleme ye vurunca ortaya yanlış şeyler çıkıyor belirtmek isterim.
Ayrıca forumda ki bu dindar ve ateist kavgası nedir ? Niçin başkalarının inanclari bizi bu kadar ilgilendiriyor?
"Senin dinin sana benim dini bana"
Burası zeka yaristirma platformu değil sonuçta. İnanıp ibadet eden biri zaten bunu başindan kabul etmiş olmalı ki o yüzden ibadet ediyor.
Aynı şekilde dinci ve dindar arasında ki fark yüzünden bence bu tarz şeyler yaşıyoruz forumda.
Dindar olmak dinini yaşamak dinci olmak o dini kullanıp satmak.
Dini satabilme konusunda forumun %1 i bile başarılı olamaz çünkü HZ.Muhammedi okumamışlar sevmemişler onun hikayelerinde göz yaşı dökmemiş insanlar bunlar.Kendisi bile bu tür insanlara cahil demiştir ama kapısını kapamamıştır 3semavi din konusundada haklısınız çok ortak noktası var hatta %80i aynı . Sonunda aklı selim bir üyemiz konuya teşrif etti