onun dışında, din her tarafından tutarsızdır.
ilk insanların bulduğu ateşle insanı günahlarından ötürü yakmakla tehdit eder :p
ilk insanların bulduğu ateşle insanı günahlarından ötürü yakmakla tehdit eder :p
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hala dindarlar yada Müslümanların diyorsun bak hala bilim üzerinden konuşup açıklama yapamıyorsun dini konuşarak düşünceni belirtmeye çabalıyorsun çünkü düşüncenizi var olabilmesi bile inananlara bağlı. Parazit benzetme yaşayabilmesi için başkalarına ihtiyacı var. Aynen sizin var olmanız için dine ihtiyaç duymanız gibi. Ateistligin ne olduğunu sen öğren bence kendi koyduğunuz kelime anlamlarını bile inkar ediyorsun çünkü. 3 tane sözde müslüman diyip hala lafı geveliyorsun. Ateistin bulduğunu düşündüğün herşeyin temelinde inananlar var. Asıl uçtane kendini bilmez insanın ortaya attığı bir akıma kapılan sizsiniz. Herşeyi mantığa başladığınızi sanırsınız. Ancak hiç bir şekilde ağzınıza İslami lmadan tanım yapamazsınız.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hala takılı kalmasın bir yerde açıklama yapmaktan acizsin ve hala dini kullanmadan yazı bile yazamıyorsun. Göster işte ateizmdeki bilim yolunu. Dini konuşmadan. Dokuz cümle yazmışın sekizinde dini kullanıyorsun. Bilimle hiç bir alakanız bile yok sizin.
Aristo müslüman diyorsun üstüne ben değil deyip açıklama yapıp yanlış bildiğini düzeltiyorum.
Halen çırpınıp sizin bilimle alakanız yok diyorsun. Sana tavsiyem mesajlarını yazmış olmak için yazma yoksa gerçekten komik oluyorsun.
Varsa bildiğin bir konu oradan tartışalım gerçi bu halinle seninle ancak türk dizisi tartışılır ama öğretme aşkıma engel olamıyorum.
>Ateistliğin alanı bilim dedin ya bilimmiş ya yolun. Bir tanımını yap bakalım dini bir kelime yada anlam kullanmadan ataistliğin tanımını yap ?
Ateistlerin teknolojilerini kullanıyorsunuz diyorsun? Kullandığımız teknolojilerin ilk aşamalarını kimler bulmuş bir bir yaz bakalım?
Açtığın konulara girip yazdığın konulara mesajlara bir bak bakalım o akdar mesajından kaçı bilim konusunda kaçı dini konuda ? Bir söylesene
Sonrada gelip buradan ateistlik bilim yolunda ilerler, ateistlerin bulduklarını kullanıyorsunuz diye palavralar sıralama?
Sen konuları bir yerler eçekmeden şu sorulara bir yanıt versene İçinde dini kelime birkez geçmeden ?
Sen birşey öğrettiğinimi sanıyorsun. Kendi yazdıklarını yalanlayıp durmaktan başak bir halta yaramıyorsun.
İSlamı bile bombalı eylemler yapan bir kısım olarak gören o zihnin bu hayatta kimseye hiçbirşey öğretemez senin.
Ateistliği ortaya atanalr kabire girdi kabir azabı çekiyor. Özentileri etrafta sözde ders veriyor. Halbuki kendi mantıksızlıklarında boğuluyor.
Teknolojidenb ahsediyor çinlile rşunu yaptı Almanya 2040 yılına kadar güneş enerjisi kullanacak diyor. Ateistliği gösteren bir etken bile ortada yok bunlarla gelmiş ateistliğin bilimine söylüyor.
Sen birşey kanıtladığınımı sanıyorsun şu anda. Benim şimdiye kadar görmüş olduğum en cahil ateistsin. Forumda senden daha bilgilileri var. Birşey öğrenmek istesek onlara sorarız. Senin gibi özentiye sormaya gerek yok.
son beş mesajdır din kelimesini kullanmadan ateistlikle ilgili birşey yaz diyorum. Daha bunu beceremiyorsun. Bide gelmiş bilimdenb ahsediyorsun.
Gerçi senden birşey beklememek lazım. Ateşi bulan başkası barutu bulan başkası ikisini birleştiren ateist diye icatı bulana teisttir diyen bir kafadan birşey beklememek lazım. O kadar yüklenip sınırlarını zorlayınca tabi kafa iflas ediyor haklı olarak.
Ne kadar çok soru ya da cevabı geniş sorular sorarak kalabalık yapıp cevap vermiş sayılmıyorsun. Sadece olayları dramatize edişin savunduğun şeyler hakkında ki bilgisizliğin insanların yüzlerinde tebessüm oluşturuyor. Son 5 mesajdır cehaletin ve bilgisizliğinle ilgili yorumlar yapıyorum ama bunları görmek okumak yerine hemen cevap yaz butonuna tıklayıp bir şeyler karalıyorsun.
Karalama yaptığın bilgisayar; Alan Turing bilgisayar biliminin atası kabul edilir.
Karalama yaptığın işletim sistemi; Bill Gates işini yazmaya gerek bile duymuyorum.
İkisi de ateisttir ikisi de dünyaya ölmeyecek bir miras bırakmıştır. Bill Gates her yıl yardıma muhtaç insanlar için milyonlarca dolarlık yardım kampanyaları yapıyor.
Sana gelirsek felsefeden dem vurup " aristo müslüman " diyorsun. Okumadan ve sırf bana cevap verebilmek için arama motorlarında kendini paralıyorsun cevap veremeyeceğini anladığında ise laf arasından hakaret ediyorsun.
Beni biraz daha eğlendirir misin ?
Bill gates bulunan işletim sistemini geliştirmiştir. Kendisi bulmamıştır. Olan işletim sistemlerini satın alıp geliştirmiştir. Sıfırdan başlayarak kurmamıştır. Bana gelipte ilk işletim sistemini kuranı söyle sen.
alan turingte sonradan ateist olan biridir. Aşık olduğu kişi hastalıktan ölünce dini inancı yıkılmıştır. Eşcinseldir. Hiç bir dinde eşcinselliğini kabul etmediği için ateistliği seçmiştir. Alan turingin algoritmasınıda tek bulmamıştır hocasıyla bulmuştur. Hocasınada bak bakalım ateistmiymiş.
Biri ms-dosu satın alıp geliştiren biri diğeri hocasın yönlendirmeleriyle algoritmayı uygulayan biri. YAni ikiside sıdfırdan birşey bulan değil olanları günümüze geliştiren kişiler. yani anca laf başka birşey değil.
Yani neymiş ateistlerin bilimle alakası yokmuş. Yada bilimde ilerlemek için ateist olmamışlar. Turing sevgilisi ölünce dine küsüyor gelipte bilimden dolayı ateist olmuyor.
Daha yani hala ateistliğin bilimle alakasını göstermiş değilsin. Bekliyorum yolunuz bilimmiş ya bunu kanıtlayacak birşey bekliyorum.
Dalga geçmek nedir yahu inanan şahısla ya da inançsız olan kişiyle.
Bence herkesin inancına kimse karışamaz.p ki bazı değerler vardır laf söyletilemeyen bu da öyledir benim için.
Ben alacağım yanıtı aldım ateistligin yolu bilim dedin şimdi yalanlamış oldun.
Bende şimdi sana söyledim ateistligin bilimle hiç bir alakası yoktur. Bilimin dizide olmaz. İnsan kendi iç güdüsü gereği gelişmek için bilimi yol seçer bununda ateistlik ile alakası bile yoktur. İlk insandan günümüze kadar her toplum bir inançlarının günümüze kadar gelmiştir inancsizlik la değil. Yani ateistlerin şeylerini kullanıyorsun diyen sen birşeylere inanan insanların buldukları ile bugünlerini yaşıyorsun. Ve hala cennete gidecem diye dünyayı cehenneme çevirmez diyip canlı bombaları İslam'a ozdestiriyosun. İslam insanın kendi canına kiymasini yasaklamıştır. İslam kadınların diri diri toprağa görülmesini yasaklamıştır. Asıl bu toplumu cehenneme çeviren sizlersiniz.
UrophLed benim inandığım dinde insanlara saygı duymak var, aşağılamak, küçük düşürmek, dalga geçmek yok mesela hatta dinimde zorlama da yok.
O bazı kişilerin hadsizliğidir tamamen.
Karşısındakini sadece insan olarak görmeyi başardıkları gün sorun kalmayacaktır.
O kişilerle inandığım din aynı mıdır bazen bende düşünüyorum bu arada.
şahsen bazı inananların daha komik olduğunu savunmalarının dahi komik olduğunu görüyorum
ateistlerinde komik yaptığı savunmalar oluyor yani olay tam bilemdikleri şeyleri savunmaya kalkınca oluyor sanırım
Benim dinimde küçük görmek aşağılamak yoktur uymadığım günler olmuştur ama insan zaman içnide belli şeyleri oturtabiliyor kendinde
benim için inanmamak dinlere değil de bir yaratıcıya inanmamak aklım almıyor bunu
şahsen saygı duyduğum ateistlerde vardır her zaman asla yargılamam bunun için ve dalga malzemesi yapmam
@UrophLed mesela biliyorum İslam Ülkesi ve bu yüzden hani burada yaşandığı için İslam hakkında şeylerden gidiyor mevzu (bazıları sadece İslama yönelik diyor ya ateist oalyını)ben şahsen diğer dinlerde ateistlerin yanlış gördüğü neler bunları da duymak istiyorum açıkçası ne bielyim bi Hristiyanlık Yahudilik üstüne neler düşünüyor ben bunları da görmek istiyorum okumak istiyorum
Evlilik hakkında bile cehaletin belli işlemden önce bir erkeğin 300 e yakın eşi vardı islam bunu dörtte sınırlandırma ve bunla ilgilide şart koymuştur. Dördünde eşit davranacaksın. Birinci çocuk doğurmadı çocuk için ikinci yirmi evlensen zevkinden gönül rızasını alıp evleneceksin gibi... tabi bununda anlamanı beklemem senin. İslam insanın hiç bir yerinde diğerlerini öldürmesine sorun yoktur diye birşey geçmez. Siz ateistlerin uydurmalari İslam' da olmayanda varmış gibi gösterme