Ateist olmak, başka dinlerle dalga geçmeyi mi gerektirir?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İnanmıyorsan da saygılı olucaksın inançlarla dalga geçmek kimseye yakışmayan bir davranıştır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hiç bir ateist arkadaşımın din ile ilgili dalga geçtiği daha görmedim.

Tam tersi müslüman arkadaşlarımın onlarla dalga geçtiğini çok gördüm

Ateist için bir din yoktur ama ne hikmetse ateist olduğunu iddaa edenlerin tek yaptığı şey müslümanlıkla uğraşmaktır. Diğer dinleri tartışmazlar sadece müslümanlığı tartışıyorlar.

Her şeyde mantık aradıklarını iddaa eden ateistler ne hikmetse kendi cümlelerindeki kendi yorumlarındaki mantıksızlıklara yanıt verememektedirler.

Büyük ihtimalle buda özenti davranışlarından kaynaklanıyordur.

Ateist için bir din yoktur ama ne hikmetse ateist olduğunu iddaa edenlerin tek yaptığı şey müslümanlıkla uğraşmaktır. Diğer dinleri tartışmazlar sadece müslümanlığı tartışıyorlar.

Her şeyde mantık aradıklarını iddaa eden ateistler ne hikmetse kendi cümlelerindeki kendi yorumlarındaki mantıksızlıklara yanıt verememektedirler.

Büyük ihtimalle buda özenti davranışlarından kaynaklanıyordur.

Birincisi ateist adama ben muslumanim derseniz size bilgisi dahilinde dininizde ki carpikliklari anlatir. Musluman bir cogragyada gelip samanizmli ya da hinduizmi mi tartismaliydi ?

Ikincisi ateistlet icatlar kesiflerle dunyayi sekillendiriyorlar.
Sizin gibi mantık abidesi insanlar da yine ateistin icat ettigi bir cihazda ateistin gelistirdigi isletim sistemin de "yav ateistler kedi kesiyor ateistler cok cahil cok ozenti" yazmaniz tam bir dram.

Sen hic canli bomba olan katliamlar ve savas cigliklari atip savas isteyen bir ateist gordun mu ?

Bizlerin tek savasi cehaletle yaptigimizdir. Kilicimiz kalemler kalkanlarimiz kitaplardir. Bizim tanrimiz bilimdir ve tanrimiz sinav ugruna sakat doganlari sakat kalanlari iyilestiriyor.

Mantik mi demistin ?

Birincisi ateist adama ben muslumanim derseniz size bilgisi dahilinde dininizde ki carpikliklari anlatir. Musluman bir cogragyada gelip samanizmli ya da hinduizmi mi tartismaliydi ?

Ikincisi ateistlet icatlar kesiflerle dunyayi sekillendiriyorlar.
Sizin gibi mantık abidesi insanlar da yine ateistin icat ettigi bir cihazda ateistin gelistirdigi isletim sistemin de "yav ateistler kedi kesiyor ateistler cok cahil cok ozenti" yazmaniz tam bir dram.

Sen hic canli bomba olan katliamlar ve savas cigliklari atip savas isteyen bir ateist gordun mu ?

Bizlerin tek savasi cehaletle yaptigimizdir. Kilicimiz kalemler kalkanlarimiz kitaplardir. Bizim tanrimiz bilimdir ve tanrimiz sinav ugruna sakat doganlari sakat kalanlari iyilestiriyor.

Mantik mi demistin ?

kaçırdığın bir yeri söyleyim ateistlerin en çok yazı yazdığı konu genelde onları zerre ilgilendirmeyen dini konular.

Bilimmi dedin ne hikmetse ateistleri bilim konularından daha çok dini konularda yorum yazarken görüyoruz. Madem bilimsel yaklaşıyorsunuz dini knoulardan çıkında bilmisel konularda yorum yapmaya başlayın. Allah birdir yazan her konuya balıklama atlamayın.

Felsefede savunmayı bile dini liderlerden öğrenen atesitler , farabi ibni sina gibi dini yönleri baskın insanlardan yararlanarak birşeyler icat ettiklerinide ne çabuk unutuyorlar. endülüslü filozoflar olmasaydı ateistler bu dünyada mantığın ne olduğunu bile bilmiyor olacaktı.

Gökbilimini mantıkçılığı hatta müzisyenliği islamın altın çağında yaşamış dini filozof farabiden öğrenen ateistlerin mantık konusunda islama sürekli saldırmaları yeryüzündeki en büyük mantıksızlıktır.

Ateistlerin sorgulama yolunu bile öğrendiği kişiler dini filozoflardır. Aristo farabi dahada çoğaltabilirim bu kişileri.

O yüzden bilim ilim bunları savunarak dini saldıran ateistlere ancak acırım. Bu dini filozoflar sayesinde düşünmenin ne olduğunu öğrenen ateistler o yüzdenb ana özentiden başka hiçbir şey gelmiyor.

Ve hala söylediğiniz birçok mantıksızlığı bile izah edemeyecek haldesiniz. Herşeyde mantık arayan ateistler kendi gösterdiği örneklerdeki mantıksızlıklara ilk önce çözüm bulsunlar.

Birde ateistlerin geliştirdiği sistemlerde demişsin onada yanıt vereyim.

Dünyanın en büyük fizikçisi Albert Einstein yahudidir ve inancı vardır. Dünyada ilk işletim sisteminin temelini atan john von neuman albert einsteinnin öğrencisidir. Yani bir inananın öüğrencisidir. Dini yönüyle ilgili bir bilgi yazmaz john hakkında ancak hocasının ve hocalarının yahudi ve inanan oldukları bellidir.

Thales - gelmiş geçmiş ilk filozof olarak bilinir. Yeryüzündeki tüm doğa olaylarının sebebini tanrılara bağlamıştır. Aslen yunandır.

Pisagor- gelmiş geçmiş en büyük matematikçidir. Buluşları sayesinde şu anda matematik belirli yerlere gelebilmiştir. Ve hatta birçok buluşun temeli pisagorun icatları ve fiki,rlerinden geçmektedir. Ve kendisi tek tanrı inancını benimsemiştir.

daha arşimentten tutar diğerlerine kadar bunla ilgili yüzlerce kişi yazabilirim. İcat var olan birşeyde iki küçük değişiklik yaparak güncellemek değildir.

Yeryüzündeki birçok şeyin temelini ve başlangıcını inananlar ortaya çıkarmıştır. Çünkü birşeyleri icat etmenin en basit ve temel yolu inanmaktan geçer. İnançsızlıktan değil...

O yüzden anca özenti ateistler bilimsel konularda değil sadece dini konulara balıklama atlayarak birşeyler yazabiliyor.

Ya da biz maymundan geldik diyip saçma sapan evrim teorileri gibi mantıksız fikirler ortaya atabiliyor.

Neyse bu kadar yeter.

kaçırdığın bir yeri söyleyim ateistlerin en çok yazı yazdığı konu genelde onları zerre ilgilendirmeyen dini konular.

Bilimmi dedin ne hikmetse ateistleri bilim konularından daha çok dini konularda yorum yazarken görüyoruz. Madem bilimsel yaklaşıyorsunuz dini knoulardan çıkında bilmisel konularda yorum yapmaya başlayın. Allah birdir yazan her konuya balıklama atlamayın.

Felsefede savunmayı bile dini liderlerden öğrenen atesitler , farabi ibni sina gibi dini yönleri baskın insanlardan yararlanarak birşeyler icat ettiklerinide ne çabuk unutuyorlar. endülüslü filozoflar olmasaydı ateistler bu dünyada mantığın ne olduğunu bile bilmiyor olacaktı.

Gökbilimini mantıkçılığı hatta müzisyenliği islamın altın çağında yaşamış dini filozof farabiden öğrenen ateistlerin mantık konusunda islama sürekli saldırmaları yeryüzündeki en büyük mantıksızlıktır.

Ateistlerin sorgulama yolunu bile öğrendiği kişiler dini filozoflardır. Aristo farabi dahada çoğaltabilirim bu kişileri.

O yüzden bilim ilim bunları savunarak dini saldıran ateistlere ancak acırım. Bu dini filozoflar sayesinde düşünmenin ne olduğunu öğrenen ateistler o yüzdenb ana özentiden başka hiçbir şey gelmiyor.

Ve hala söylediğiniz birçok mantıksızlığı bile izah edemeyecek haldesiniz. Herşeyde mantık arayan ateistler kendi gösterdiği örneklerdeki mantıksızlıklara ilk önce çözüm bulsunlar.

Burada bilimsel konuları konuşacağım maalesef yok. Örneğin ilk defa benden duyacağın bir kaç haber vereyim. Çin nükleer füzyon ile güneşin üç katı sıcaklığa ulaştı. Dünyanın en hafif maddesi Grafen aerojel üretildi. Almanya 2040 yılına kadar elektrik enerjisinin %80 kadarını güneş enerjisi ile karşılayacak.

Aristo müslüman değildir tanrı felsefesini anlamadan yazdığın çok belli oluyor. Farabinin bu düşünceyi destekleyip din ile bilimi barıştırmaya çalışmıştır. Farabi Aristo'nun etkisinde kalıp öğretilerini tercüme edip islama entegre etmeye çalışmıştır. Aristo ise bir tanrının var olduğunu ancak dünya ve insanların onun isteği dışında oluştuğunu anlatır.

İbni sina ise islamda peygamberliğini olmadığını peygamberliğin hayal ürünü olduğunu söyler.

Gördüğün gibi söylediğin üç kişi de islamı çürütmüştür. Dünyaya katkılarını elbette inkar edemem ama islamiyetle tek alakaları müslümanım demeleridir.

Ateistler çarpıklıklara yorum yaparlar bu Hristiyanlıkta olur müslümanlıkta olur.
Kendi kitabını bile okumayan dinini bilmeyen insanlara diğer dinlerden bahsetmek vakit kaybıdır.

Ateistlerin tanımında hiç bir dini inancı olmayan değilsindir? Bak üç isim dediğinin ürününde bi inancı var dimi aristoda dahil Müslümanım dedikleri için onları örnek göstermişim. Konu muslumanliklari değil bir inançlarının olması

Hiç bir şeye inanmayan inancsizlar ancak inanan insanların izlerinden giderek bir yerlere varır.

İnancsizlar inancsuzlar bildiği tek şey sömürmedir. İnanan insanların bilgilerini düşüncelerini fikirlerini sömürürler yani parazitten başka birşey değildirler.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle, insanlardaki benim dinimden olmayan cehennemde cayır cayır yanacak algısını kaldırmalıyız. Sonra bir sonraki seviyenin sorularını çözmeye çalışırız. (Tabi bu heyecanla sorulmuş soruyu saymıyoruz.)

Ateistlerin tanımında hiç bir dini inancı olmayan değilsindir? Bak üç isim dediğinin ürününde bi inancı var dimi aristoda dahil Müslümanım dedikleri için onları örnek göstermişim. Konu muslumanliklari değil bir inançlarının olması

Hiç bir şeye inanmayan inancsizlar ancak inanan insanların izlerinden giderek bir yerlere varır.

İnancsizlar inancsuzlar bildiği tek şey sömürmedir. İnanan insanların bilgilerini düşüncelerini fikirlerini sömürürler yani parazitten başka birşey değildirler.

Halen aristoyu müslüman sanıyorsun, ismini yazarken bari bir araştırıp yaşadığı yüzyıla bakmanı rica ediyorum.

İşte sizin gibi bilmediği halde bildiğini iddia edenler yüzünden bugün bu toplum sürünüyor. Din kisvesi altında yaptıklarınızı haklı gösteriyorsunuz işte bu sömürmektir.

İnsanları öldürme canlı bomba hatta insanları yakarken dinimiz allahımız yücedir diyorsunuz. Soran olursa ateistler kötüdür.

Selam ben Batman

tumblr_inline_oc6acmgePG1rf32ib_500.jpg

Özellikle tekrar orayı belirttim ateistlerin saldırılarının temeli Müslümanlık olduğunu göstermek için canlı bombaya baglarsin böyle iki düşünmen gereğince ne yapacağını şaşırıp konuyu canlı bombaya bağladın halbuki bulutların temelinde inananlar olduğunu somutlastiracak birşey söylemedin. Yani islam konularına girip parazitlikten başka birşey yapmıyorsunuz. Ateistlerin bırakın topluma kendilerine bile faydaları olmadığını gösteriyorsun.

Herşeyi temeli inançtır. İnancsizlik değil. Sorunun başlığının yanıtını almış olduk. Dinler olmadan var olamayacağınızı kanitliyorsun. Parazitler çünkü yaşaması için başkalarına ihtiyacı vardır. Yatın kalkın şükredin. İnanan insanların sayesinde ateist olarak varlığınız var.

Yolunun bilim olduğunuda söyleme bana inanan insanların bulduğu herşeye parazit gibi virüs gibi yayilmak keşif yada icat değildir. Ortaya sunulan fikirleri düşünceleri yok saymaktan başka bir halta yapamazsınız siz. Başka düşüncelere yok diyeceğinize oturun kendinize ait bir düşünce bulun. Parazitlikten kurtulun

Ateleri kendi hallerine bıraktım onlarla tartışmayı gereksiz buluyorum .. Kendilerini zeki sanıp kurdukları cümlelere bıyık altı gülüp geçiyorum .. Sadece inançlara hakaret etmeye başladıkları vakit müdahale ederim onun dışında ne halleri varsa görsünler banane ..

Özellikle tekrar orayı belirttim ateistlerin saldırılarının temeli Müslümanlık olduğunu göstermek için canlı bombaya baglarsin böyle iki düşünmen gereğince ne yapacağını şaşırıp konuyu canlı bombaya bağladın halbuki bulutların temelinde inananlar olduğunu somutlastiracak birşey söylemedin. Yani islam konularına girip parazitlikten başka birşey yapmıyorsunuz. Ateistlerin bırakın topluma kendilerine bile faydaları olmadığını gösteriyorsun.

Herşeyi temeli inançtır. İnancsizlik değil. Sorunun başlığının yanıtını almış olduk. Dinler olmadan var olamayacağınızı kanitliyorsun. Parazitler çünkü yaşaması için başkalarına ihtiyacı vardır. Yatın kalkın şükredin. İnanan insanların sayesinde ateist olarak varlığınız var.

Yolunun bilim olduğunuda söyleme bana inanan insanların bulduğu herşeye parazit gibi virüs gibi yayilmak keşif yada icat değildir. Ortaya sunulan fikirleri düşünceleri yok saymaktan başka bir halta yapamazsınız siz. Başka düşüncelere yok diyeceğinize oturun kendinize ait bir düşünce bulun. Parazitlikten kurtulun

Aristoyu müslüman sanman bir komediyken Farabi ve İbni sinayi bilmiyorsun ve gelip burada buluşlarından bahsediyorsun. bir yana dünyada ki bütün buluşları dindarlar buldu sanman bambaşka bir komedi.

Sen bana 3 tane sözde müslüman gösterdiysen ben sana 30 tane göstereyim. Fakat amacım bu değil, benim amacım modern dünyadan ateistlerin icadlarını kullanıp hatta dibini sıyırıp bunlar kötü insanlar demen. Ateizm nedir önce onu bir öğren sonra ne olmadıklarını tartışırız.

Bu arada insanlara parazit diyerek aşağıladığını düşünmen ise aile terbiyeni gözler önüne seriyor.

Hala dindarlar yada Müslümanların diyorsun bak hala bilim üzerinden konuşup açıklama yapamıyorsun dini konuşarak düşünceni belirtmeye çabalıyorsun çünkü düşüncenizi var olabilmesi bile inananlara bağlı. Parazit benzetme yaşayabilmesi için başkalarına ihtiyacı var. Aynen sizin var olmanız için dine ihtiyaç duymanız gibi. Ateistligin ne olduğunu sen öğren bence kendi koyduğunuz kelime anlamlarını bile inkar ediyorsun çünkü. 3 tane sözde müslüman diyip hala lafı geveliyorsun. Ateistin bulduğunu düşündüğün herşeyin temelinde inananlar var. Asıl uçtane kendini bilmez insanın ortaya attığı bir akıma kapılan sizsiniz. Herşeyi mantığa başladığınızi sanırsınız. Ancak hiç bir şekilde ağzınıza İslami lmadan tanım yapamazsınız.

Geri