Atatürk fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yapan lise öğrencisi gözaltına alındı

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Allahtan emniyet önce davranıp almış veledi yoksa bugün merdivenlerden düşmüş halini görürdük

Yetişkin olmanın ön koşulu olarak çocuklara ve gençlere yol gösterici davranmak durumundayız yoksa her yaptıkları yanlış eylemde onları linç etmek ya da kötülemek "Medeni insan / toplum" olmanın çok dışında bir tavırdır.

Atatürk ilkelerine bağlı yetişen bir gençlikte böyle bir yanlış gözlemlenemez ancak yenilerinin ortaya çıkmaması için de sorunun kaynağını bulmak gerekiyor.

Hukuk sistemine güven bu kadar azalırsa herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır ki bu da asla kabul edilemez.

Linç kültürü hiçbir sebeple desteklenemez ve her ne olacaksa yargı karar verecektir.

Tüm eleştirilerim bir yanda saklı olmak üzere Kılıçdaroğlu’na hak veriyorum(Çocuğun geleceği filan hikaye). Düşmanlaştırma iktidar için gerekli bir adım. Ve bunu da en iyi oynadığı sahada yapıyor. Atatürk üzerinden. Bu, çarkların dönmesinin önünde olan, kendisine zarar verecek bir engel değil. Yarın bir gün sıkışırsa 1-2 dolaylı Mustafa Kemal övgüsüyle meseleyi kapatır. Aslolan kervanın yürümesi. Yolda 3-5 kişi ölmüş mesele değil.

Fransızların bayrak direğini monte edeceksin :emoji_bust_in_silhouette:

Cok güzel bir konu
Bedevi donu koklayanlar
Kürdistan hayali kuranlar
Ve yCHP lileri kolayca tespit edip küfür edebilirsiniz.

@climax,

Yazdıklarımda beğenmeme sebebi olacak ne var ki?

Sizi anlıyorum @Lefty
Ama işte ülkede herkes bu kadar inceliği anlamaz. Kibarlık ve tevazuyu bile zayıflık olarak gören adamlarin ülkesi burası. Elbette o oğlan ailesi tarafından Atatürk düşmanı olarak yetiştirildi. İyi de ailesini kim yetiştirdi? Elbette başka ellerde bir cevhere dönebilirdi. Elbette bu insanları da kazanabilmek gerekli diye düşünenler olabilir.

Fakat burası İsveç degil. bu olaylara üst perdeden cevap vermezsek maymunlar cesaret kazanıyor. Gemi azıya alıyorlar. Sen ben gibi insanlar da belli bir süre sonra bu hainliği normallestiriyor ve "aman işte yapmış bir cahillik" diyip geçiyor.

Bu kabul edilemez. Cumhuriyete verilen yirmi yıllık ara da bittiğine göre artık bu densizliklere kan beynimize çıkmış gibi reaksiyon vereceğiz.

Sizi anlıyorum @Lefty
Ama işte ülkede herkes bu kadar inceliği anlamaz. Kibarlık ve tevazuyu bile zayıflık olarak gören adamlarin ülkesi burası. Elbette o oğlan ailesi tarafından Atatürk düşmanı olarak yetiştirildi. İyi de ailesini kim yetiştirdi? Elbette başka ellerde bir cevhere dönebilirdi. Elbette bu insanları da kazanabilmek gerekli diye düşünenler olabilir.

Fakat burası İsveç degil. bu olaylara üst perdeden cevap vermezsek maymunlar cesaret kazanıyor. Gemi azıya alıyorlar. Sen ben gibi insanlar da belli bir süre sonra bu hainliği normallestiriyor ve "aman işte yapmış bir cahillik" diyip geçiyor.

Bu kabul edilemez. Cumhuriyete verilen yirmi yıllık ara da bittiğine göre artık bu densizliklere kan beynimize çıkmış gibi reaksiyon vereceğiz.
Ceza verilmesine sözüm olmaz ancak linç edilmeden yargının vereceği kararı beklemek daha doğru anlamında yazdım yoksa aklına esen birilerini linç etmeyi hak görmeye başladı.

Yaşı çok genç olduğu için belki de etki altında kalmıştır diye düşündüm ancak ifadesi de oldukça tuhaf tabii ki.

Yargı vermiş kararını zaten ve dilerim yenileri yaşanmaz.

@Lefty tepki olmayınca yargının isteksiz hareket ettiğini gözlemledim.

@Lefty tepki olmayınca yargının isteksiz hareket ettiğini gözlemledim.
Sosyal medyada aklına geleni yazanlar yerine köşe yazarları, haberciler v.s ya da aklı başında tepki verenlere de sözüm olmaz. Yargının harekete geçmesi için bu kez her şey ortadaydı ve video izlenemeyecek kadar kötüydü.

İnsanların tepkisi bazen amacını aşabiliyor ve birileri tarafından öldürülebilirdi.

Yargısız infaz yapanlar yüzünden artık dengeleri kurmak çok zor maalesef.

Sosyal medyada aklına geleni yazanlar yerine köşe yazarları, haberciler v.s ya da aklı başında tepki verenlere de sözüm olmaz. Yargının harekete geçmesi için bu kez her şey ortadaydı ve video izlenemeyecek kadar kötüydü.

İnsanların tepkisi bazen amacını aşabiliyor ve birileri tarafından öldürülebilirdi.

Yargısız infaz yapanlar yüzünden artık dengeleri kurmak çok zor maalesef.

bu insanlar gereken cezayı alacak ve toplumdan dışlanacak ki bir daha böyle işlere kalkışan iki kere düşünecek. linçse linç.

bahse girerim hükümet içerisinde bunları izleyip heh heh heh abi çok iyi ya diye gerinen vardır. Adamlar atatürk demeye erinen adamlar. Artık atatürk için bir şey yapmaları ya da söylemeleri zerre samimi gelmiyor. Çünkü neyin ne olduğu hep belliydi. Çocuk kısmına ne desek boş , eken ve biçeni sorgulamak gerekir.

Sen geç dalganı da 4. sulh ceza hakimliği konu hakkında şöyle demiş @ibadeath

"eşsiz türk tarihi içerisinde bu milletin milli ve manevi huzurunda baş üstünde yer etmiş bir kişiye onun fotoğrafı aracılığıyla hakaret edilmesi ilgili kişiye zarar veremeyeceği gibi mensubu olduğu bu aziz milletin kendisine ve ilkelerine daha bir azimle sahip çıkmasına vesile olur"

Artık bu it, zikine sürtecegi fotoğrafları daha dikkatli seçmesi gerektiğini öğrenir

Kılıçdar'a oy veren Atatürkçü kesim ağlak.

Geri